Soaptele pe care Gaia mi le susura la ureche se amesteca, la inceput haotic, cu vorbele rostite grabit de Mike. Imi este greu sa ii urmaresc pe amandoi in acelasi timp. Cu toate astea, nici nu le pot intoarce spatele. Sunt doi tineri care strabat viata intr-un mod firesc, desi unii ii considera a fi “ciudatii scolii”. Abia dupa ce Gaia gaseste biletul ce o cheama cu o forta irezistibila spre Valhala, incep si eu sa cred ca ceva ciudat si nu tocmai placut este pe cale sa se intample.

“Am parasit locul macabru care ma facea sa ma simt nelalocul meu. Drumul spre casa, atat de familiar … parca e mai sumbru si mai gol, as fi vrut sa nu trecem pe langa taraba … sa nu aflu niciodata. Simt ca ceva imi lipseste, iar inima mi se strange din nou. Daca Mike nu m-ar tine probabil ca as merge pe zece carari. Are ceva ce e al meu.”

elefant.ro

“-… Ce crezi ca o sa gasim in Valhala?

-Fantome, spirite, spiridusi, OZN-uri, scufite rosii si zmei. ” :D

Scriind despre aceasta carte, am reusit cumva (in mintea mea) sa o asociez cu sarbatoarea de halloween, probabil pentru ca, in afara de momentul in care va povestesc despre ea (noaptea de 31 octombrie), o simt ca fiind “tenebroasa” si, in acelasi timp, constientizez ca este doar o carte, o poveste in care actiunea este intretaiata de gandurile celor doi tineri.

Cartea are un ritm alert, un aer usor misterios, o inocenta deloc cautata si reuseste, in ciuda impotrivirii mele, sa imi starneasca o curiozitate din ce in ce mai mare si dorinta de a afla mai repede ce se ascunde in tenebrele Valhalei. Din pacate, este structurata pe etape si eu nu am pus mana (deocamdata) decat pe primul volum.

Pornita sub forma de carte calatoare, In tenebrele Valhalei pleaca spre Vavaly, pe care o voi ruga sa o dea mai departe fetelor cu Toane, carora sunt convinsa ca le va placea.

La multi ani fericiti, draga Nina!

Felicitari (si multumesc) pentru carte, Dragomir Mihai-Viorel! Felicitari si colegei tale, Sandra Coroian!

PS: Mihai-Viorel este blogger. Imi doresc sa fie sprijinit de catre colegii sai, sa se vorbeasca pe bloguri despre faptul ca nu toti tinerii nostri isi pierd vremea prin cluburi, ca unii chiar fac ceva cu viata lor, chiar daca o fac In tenebrele Valhalei.