Parcă s-ar fi întâmplat ieri.

Mă sună sora mea și îmi spune să vin urgent la mama. Fără nici o altă explicație. Mă urc în troleu, alerg pe străzi, ajung. Mama, întinsă pe jos în dormitor, cu gura strâmbă, cu o privire rătăcită, îmi spune că trebuia să rămân acasă, că nu s-a întâmplat nimic și nu era cazul să mă sperie cineva. Îi zâmbesc și îi fac semn surorii mele să iasă afară. Îi spun că e vorba despre un accident cerebral. Sosește salvarea. După multe ore tensionate în care așteptăm tensionați pe holurile spitalului, sosește diagnosticul – accident cerebral ischemic. Un brancardier și o asistentă o “urcă pe secție”, la Neurologie. Ni se spune că nu e nimic grav. Îți arde de glume, tanti?

Prima săptămână trece repede, cu emoții fel de fel, cu zeci de drumuri la spital, cu discuții purtate cu diverși medici neurologie, cu disperarea întipărită în priviri. Mama nu e chiar mama. Are tot felul de vedenii, vorbește cu oameni care nu se află lângă ea, se teme de mâna amorțită pe care o simte în pat. Ni se face programare neurologie. Intrăm în cabinet, să discutăm cu medicul. Punem multe întrebări. E grăbit și nu are chef să ne explice pe îndelete. Secția de neurologie e mereu plină, vin pacienți în valuri. Nu-s decât doi medici neurologie aici și nu fac față avalanșei de bolnavi. Ieșim din cabinet cu niște hârtii în mână, fără să știm mai multe decât atunci când am intrat. Ni se mai face o programare neurologie pentru o dată viitoare, când vom primi nu știu ce alte hârtii.

Ne oprește o asistentă. Ne explică despre boală. E grea, se întinde pe ani mulți și distruge viețile celor care îngrijesc bolnavul. Dar să stăm liniștite, că există aziluri unde o putem lăsa, ca să ne trăim viața fără griji. Mihai nu poate răbda. Urlă pe holurile spitalului: să o duci pe mă-ta la azil, cucoană!

Dacă aș putea da timpul înapoi, aș căuta pe http://www.consultaclick.ro un alt medic neurolog căruia să îi cer informații și sfaturi despre cum trebuie îngrijit un pacient care a suferit un atac cerebral ischemic. Și as plesni asistenta care mi-ar spune să o duc pe mama la azil, la doar câteva zile după necazul care ne-a schimbat viața. Consulta Click este un serviciu online disponibil 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână unde oricine își poate face o programare fără să iasă din casă, fără să consume bani și timp. Pe site-ul Consulta Click poți găsi ușor medicul neurolog potrivit și îți poți rezerva din timp un loc la cabinet în funcție de orele la care doctorul este disponibil.

consulta click avantaje