Mă uit în urmă, la cea care eram acum 25 de ani şi nu îmi vine să cred cât de tare m-am schimbat în anumite privinte. Mă întorceam cu Mihai acasă ieri.  O puştoaică trece pe lângă noi vorbind la telefon, fără să ne acorde atenţie. Eu, ca o mamaie cârcotaşă, nu m-am putut abţine şi i-am spus în şoaptă soţului meu:

-Uită-te la fata asta! Chiar crede că este mai interesantă dacă şi-a legat fruntea cu cordonul de la rochia bunicii?

Nici nu am terminat de vorbit şi mi-am amintit că am avut şi eu cândva 17 ani, că am purtat bentiţe pe frunte şi părul ciufulit, că mă îmbrăcam în culori stridente, că hainele nu aveau voie să curgă frumos pe corp. Bluziţele mele erau de două feluri: strânse pe corp, gata să le pârâie cusăturile sau largi, atât de largi, încât dădeam impresia că am primit hainele de pomană de la vreo femeie obeză. La fel erau şi pantalonii, la fel şi jachetele. Nu exista cale de mijloc.

Între timp m-am mai maturizat puţin, gusturile mi s-au mai schimbat, s-au mai “cuminţit”. Nu mai sfidez pe nimeni, nu mai vreau să ies în evidenţă. Mă îmbrac decent, îmi cumpăr haine de dama în care să mă simt bine şi ţin cont tot mai des de părerile altora. Nu mă mai tem să îmi comand haine online, după ce am făcut câteva încercări şi totul a mers bine. Până şi încălţămintea comandată pe internet, atunci când am câştigat premiul cel mare cu Fabrizio Moro, mi s-a potrivit perfect (şi acum îmi amintesc că nu v-am arătat poze cu cizmele).

În plimbările mele pe net, am găsit nişte pantaloni drăguţi (spun eu), pe care ţin neapărat să îi cumpăr. Văzusem ceva asemănător pe un site american, dar cum nu erau de vânzare oricum nu făceam nebunia de a-i comanda de acolo şi eu nu am croitoreasă personală, nici maşină de cusut (îmi vine să plâng de necaz), îmi luasem gândul de la acel model.  Am văzut eu multe pe acest site şi cred că îmi voi comanda şi o bluziţă, poate aşa silesc vremea rece să dispară. Cum vi se par (puteţi da clic pe poze pentru mărire)?