Se cunoscuseră cu câteva luni de zile în urmă. Între ei se formase o legătură strânsă, o uniune cum nu le mai fusese dat să trăiască, deși erau oameni maturi, cu mulți ani de viață în spate. Se logodiseră de curând și deja discutau despre nuntă, despre casa în care vor locui, despre posibilitatea de a deveni părinți. În seara de Crăciun, plănuind să îi facă o mare surpriză logodnicei, bărbatul a rezervat o masă la un restaurant select, a cumpărat flori și un cadou plin de semnificații, a făcut tot ce s-a priceput pentru a-i oferi o seară de neuitat.

Ca orice seară romantică, ar fi trebuit să se încheie într-un mod plăcut, eventual cu un dans languros la lumina lumânărilor, așa cum vedem deseori prin filme. Din nefericire, ajunsă acasă, femeia a descoperit că ceea ce văzuse ea în filme nu putea fi pus în practică, din simplul motiv că iubitul ei nu știa să danseze. La început a crezut că este o glumă, însă el i-a jurat că nu dansase niciodată, în parte pentru că nu simțea ritmul muzicii, în parte pentru că fusese mereu prea timid pentru a încerca.

Femeia și-a propus să remedieze imediat problema care le-ar fi putut strica și viitoarele seri romantice. Știa că își poate înscrie iubitul la o școală de dans pentru începători, dacă intra pe site-ul www.inpasidedans.ro. Până la urmă, întreaga viață ar trebui trăită în pași de dans, nu? Nu a vrut să îl lase singur, mai ales că își dorea ca, pe viitor, dansul să le sudeze și mai mult legătura, iar pentru un dans romantic este întotdeauna nevoie de doi. De ce să nu învețe împreună? Ce putea fi mai plăcut și mai ușor pentru el, decât să se lase legănat de muzică, ținând în brațe femeia pe care o iubea?

În pași de dans imaginar s-au îndreptat spre locul unde aveau loc acele cursuri, în pași de dans au construit propriile lor dansuri, învățând de la instructori bine pregătiți să valseze, să danseze tango și chiar samba. Plătiseră un preț foarte mic  (mai puțin de cât ar fi plătit pentru un abonament la o sală de întreținere corporală) pentru o plăcere atât de mare, așa că de acum se puteau gândi serios până și la dansul lor, acel dans pe care fiecare pereche de îndrăgostiți vibrează la unison. Au făcut lista cu melodiile pe care aveau de gând să danseze la nuntă și au respectat-o întocmai, când a sosit momentul. De atunci nu contenesc să recomande tuturor perechilor de îndrăgostiți aceste cursuri în pași de dans.

Pentru începători, următoarea grupa de cursanți (adulți) își începe școala pe 8 februarie.