Oamenii de ştiinţă străbat în lung şi în lat universul (folosindu-şi cunoaşterea şi imaginaţia), în căutarea unei planete care să semene pământului. Prima condiţie: să aibă caracteristici asemănătoare cu ale Terrei, să existe aer şi apă, fără de care viaţa nu este posibilă. Primul gând ce îmi fulgeră mintea este: ce facem cu aerul acestei planete? ce facem cu aerul din propriile case? Pentru mulţi dintre noi, aerul curat este noul trend în materie de sănătate. Luptăm din răsputeri pentru a oferi celor dragi o viaţă sănătoasă, iar alecoair.ro ne vine în ajutor, scoţând pe piaţă o gamă întreagă de soluţii pentru curăţarea eficientă a aerului din încăperi şi pentru eliminarea surplusului de vapori de apă.

logo-1-e1414157401223

Cândva, pe vremea când omul nu acorda importanţă mediului în care trăia, umiditatea din aer şi (implicit) bolile îşi făceau de cap, secerând vieţi preţioase. Ştiţi că se mai întâmplă şi astăzi ca oamenii să se îmbolnăvească din cauză că nu au grijă de propriile locuinţe? Un dezumidificator casnic este cea mai simplă şi la îndemână soluţie pentru fiecare dintre noi, dacă dorim să respirăm aer curat şi să ne menţinem sănătatea. Dar să vedem ce este un dezumidificator şi la ce foloseşte el, pentru a înţelege mai bine importanţa pe care o are:

 Dezumidificator TTK40E-630x552

 Dezumidificatorul este un aparat de ultimă generaţie ce ajută la menţinerea umidităţii aerului din încăperi în parametri normali, pentru ca celor ce locuiesc sau îşi desfăşoară activitatea acolo să nu le fie afectată sănătatea. Aveţi idee câte boli se pot declanşa atunci când organismul uman este supus constant unei umidităţi prea mari? Scăderea imunităţii, alergiile, durerile de cap, iritaţiile ochilor, nasului şi gâtului, infecţiile tractului respirator sunt doar câteva dintre problemele cu care ajung să se confrunte cei ce trăiesc într-un mediu prea umed (construcţii noi, încăperi neaerisite corespunzător, infiltrări sau inundaţii) şi nu utilizează dezumidificatoare.

ttk-s serie

Specialiştii AlecoAir vă pot îndruma, în funcţie de gradul de umiditate existent în încăpere/încăperi, de sursa umidităţii, de volumul încăperii, de capacitatea de stocare a recipientului (dezumidificatoarele casnice au recipientele mici), dar şi de alte aspecte, dacă nu ştiţi exact ce  dezumidificator de aer v-ar fi necesar.

Brandul AlecoAir comercializează, prin intermediul site-ului cu acelaşi nume, dezumidificatoare casnice, industriale, profesionale (folosite la uscarea şapelor şi tencuielilor), dezumidificatoare pentru piscine, dar şi purificatoare aer, aeroterme, termohigrometre, aparate de aer condiţionat portabile şi aparate de măsură, toate de cea mai bună calitate. Aş dori să atrag atenţia asupra purificatoarelor de aer, gândite să ofere protecţie contra particulelor de praf foarte fine, compuşilor organici volatili, mucegaiurilor, bacteriilor, fumului de ţigară, alergenilor şi chiar împotriva gazelor de eşapament provenite de la autovehicule.

purificator aer Airvax negru-453x397

Un asemenea purificator de aer este Airvax Black, produs ce şi-a dovedit eficienţa după ce a fost testat în diferite spaţii. Este un aparat foarte silenţios, are un consum electric extrem de redus (doar 5w) şi o durată maximă de viaţă a filtrului de trei ani. Poate capta particulele foarte mici de praf chiar mai bine decât o fac filtrele HEPA, poate elimina polenul, mirosurile neplăcute şi toate celelalte probleme enumerate mai sus. Este proiectat pentru încăperi de până la 25 metri pătraţi, se comercializează împreună cu telecomanda şi funcţionează optim la temperaturi cuprinse între -10 şi +70 grade Celsius, motiv pentru care l-aş recomanda nu doar consumatorilor casnici, ci şi celor responsabili cu sănătatea personalului şi bunul mers al lucrurilor în fabrici şi instituţii.

Aerul planetei este greu de controlat şi curăţat, însa în case nu există scuze dacă nu o facem. În lupta pentru sănătate, dezumidificatorul şi purificatorul de aer ne sunt aliaţi. Aerul curat este noul trend în materie de sănătate, iar oamenii inteligenţi îşi îngrijesc sănătatea!