Am descoperit cea mai bună metodă de a adormi rapid şi fără vise. Nu voi păstra pentru mine această descoperire, ci o voi împărtăşi cu toţi cei care vor să adoarmă devreme, fără pastile, fără să recurgă la trucuri sau să numere oi. Deci, insomniacii să fie cu ochii  în patru, pentru că voi dezvalui secretul.

Eram aseară în căutarea unei emisiuni care să îmi reţină atenţia mai mult de trei minute. Butonam de zor şi îi înjuram pe cei care ne oferă 100 de programe din care nu putem alege nimic. Avem vreo şase sau chiar mai multe programe de desene animate, peste care trecem în grabă mereu. Nu sunt copii mici în casă, nu ne folosesc la nimic. Ajung la timp pe TVR (cred că era TVR 2) pentru a afla că există o tastatură numai bună pentru ochii mei obosiţi. Se întâmplă să fiu uneori seara singură acasă şi atunci alerg din blog în blog, pentru a le citi  pe cele pe care nu am reuşit să intru dimineaţa. Cu lumina stinsă în cameră, normal, că îmi este milă de banii familiei. Dar unii bloggeri consideră ca o temă întunecată este de bun gust, fără să se gândească şi la mine, care trebuie să văd literele tastaturii pentru a putea scrie.

Am dat de o emisiune care m-a “luminat”. S-au inventat tastaturile cu taste luminate, tocmai bune pentru neisprăviţi ca mine. Tot de acolo am aflat că mouse-ul Genius Gila primeşte din partea celor de la zon@IT nota nouă. Are o mulţime de butoane (vreo 12) şi îi pot fi ataşate nişte greutăţi, habar nu am pentru ce. Irelevant. Ceea ce este cu adevărat important am lăsat pentru la sfârşit. După ce mi-am clătit ochii în tastatura luminoasă şi m-am mirat de inteligenţa acelui mouse, prezentatorul a început să vorbească despre un joc. Vă spun cu mâna pe inimă că acest băiat este cel mai bun somnifer. Are o voce calmă, un ton moderat şi nu face pauze în vorbire. Cum pe mine nu mă interesează nici un joc, ceea ce spunea el îmi intra pe o ureche şi îmi ieşea pe alta. Nici nu ştiu când mi s-au închis ochii… :))