Mulţi susţin cu tărie că dormitul în camere separate este cheia succesului într-o căsnicie, că acest lucru face ca relaţia să fie de durată şi de calitate.   Pornind de la argumente simple: poţi aprinde lumina de câte ori ai nevoie, poţi mobila camera după pofta inimii, scapi de sforăitul partenerului . Iata cateva metode pentru a scapa de sforaitul partenerului:

-rugati-l sa tina o dieta, caci persoanele grase sunt mai predispuse la sforait

-invatati-l sa doarma pe o parte sau miscati-l atunci cand incepe sa sforaie

-rugati-l sa evite tutunul si alcoolul

-bagati-va devreme la somn, pentru ca oboseala extrema duce la sforait

-aerisiti bine dormitorul seara

-consumati miere de albine

-un consult medical este indicat, caci sforaitul poate indica diverse afectiuni, de la polipi nazali si pana la boli cardiace

Continuand ideea de inceput, dormitul impreuna sau separat il alegi in functie de câtă intimitate vrei. Dormind separat, partidele vor fi mai incitante, ca şi cum partenerul nu ţi-ar fi soţ/soţie.

La prima vedere aceste argumente par justificate. Este destul de greu să dormi lângă un bărbat care sforăie, probabil este la fel de greu să dormi lângă o femeie care îşi aduce aminte tot felul de nimicuri exact în clipa cănd Moş Ene te gâdilă pe la gene.

La mine însă nu funcţionează. Prefer să îl aud sforăind, să nu am loc în pat din cauza zecilor de perne pe care le aduce, decât să dorm singură. Ador să mă strecor  în braţele lui, să-l simt cum mă înveleşte noaptea, când fuge pătura.

Mi se pare că intimitatea dintre doi oameni în timpul somnului este cea care îi leagă mai mult. Dacă vreau intimitate pentru mine o pot avea la fel de bine şi în timpul zilei, când am mai multă nevoie pentru a gândi în linişte, pentru a rezolva diverse probleme.

Dar cine sunt eu să îi contrazic pe cercetători?