Pentru a avea culturi rodnice, frumoase si sanatoase extrasezon, de importanta majora este si calitatea foliilor folosite. Rolul acesta trebuie sa fie de protectie, deci alegerea se va realiza in deplina responsabilitate. Desigur, atat alegerea, cat si montarea lor propriu zisa este importanta.

Pentru ca o instalare neadecvata si o calitate precara isi spun la un moment dat cuvantul, inlocuirea foliei cu una speciala este primul si cel mai important pas de realizat. Folia de acoperire trebuie sa prezinte anumite caracteristici, sa aiba o anumita grosime, opacitate si asa mai departe.

Alegerea foliei pentru sere si solarii

Cand vine vorba despre acoperirea solariilor, folia trebuie sa aiba la baza un material rezistent, care sa ii dicteze durabilitatea si eficienta totodata. Cea din polietilena este un exemplu in acest sens, produsul fiind disponibil publicului larg si in magazinul online http://nuoricum.ro/, locul in care vei gasi solutii complete pentru ridicarea unui solar sau a unei serii adecvate. O folie cu trei straturi este deosebit de eficienta cand vine vorba de protectie contra razelor UV, a intemperiilor si a altor factori externi. Cand vine vorba despre astfel de produse, specialistii NuOricum recomanda varianta transparenta in detrimentul celor colorate.

O folie rezistenta va primi aceasta eticheta pe testate. Conteaza si tipul de climat. Sunt situatii in care o folie este utila pentru un an, spre exemplu, de obicei in zonele cu climat bland. Altele ce vizeaza zone cu conditii de vreme mai severe vor avea un alt comportament contra foliilor. De aceea este importanta o delimitare a modelelor disponibile pe piata. In acest caz, de preferat va fi o folie dubla inflata sau cu strat triplu.

Durabilitatea lor in acest caz este asigurata si prin faptul ca intre straturi existe perne de aer, acestea creand izolatia necesara in interior.

In orice caz, ceea ce trebuie constientizat cand vine vorba despre o astfel de alegere este faptul ca numai un produs profesional poate sa faca adevarata diferenta. Apoi abia atentia va trebui orientata asupra operatiunii de montare, care trebuie sa tina cont de anumite recomandari experte. Potrivit NuOricum, o folie corect montata poate asigura o eficienta sporita de pana la 3 ani.

In conditiile in care deja folosesti o folie si intampini tot felul de probleme, e cazul sa analizezi situatia, sa iti dai seama de ce stau astfel lucrurile, pentru a evita ca experienta sa se repete si cu urmatoarea folie. De exemplu, cand punctele de prindere nu au etanseizat folia in mod adecvat, aceasta se va uza mai repede decat te astepti.

De altfel, folia poate fi afectata si de clemele de prindere, care nu au avut o calitate corespunzatoare si in scurt timp de la montare au slabit sau s-au defectat. Odata identificate astfel de probleme, le poti evita pe viitor astfel ca folia intrebuintata sa reziste, iar culturile tale sa se bucure de protectia de care au nevoie.

Descopera optiunile de produse pe care magazinul specializat NuOricum ti le pune la dispozitie online si asigura-te ca faci alegerea care te va ajuta sa obtii la vremea culegerii roade bogate, frumoase si mai ales sanatoase.