Skip to main content

Îmi vine să urlu

Mi-e sufletul obosit. Poverile altora devin ale mele uneori, făcându-mă să mă chircesc în adâncuri dureroase. Răsuflarea îmi este tot mai grea. Neputința de a transforma lumea într-un loc în care sănătatea copiilor să fie mai presus de orice mă apasă, mă strivește, mă doboară. Vocea mea subțire nu poate urca până acolo unde mi-aș dori. Îmi vine să urlu alături de toți cei care își văd pruncii la un pas de prăpastia din care doar munți de bani îi pot salva.

Astăzi m-a dat peste cap povestea unei fetițe bolnave de cancer. Un copil de 7 ani, o ființă inocentă care până mai ieri se juca de-a viața fără nici o grijă și care astăzi își simte viața atârnând de un fir de pai. Dar ce fir! O sumă de bani incredibil de mare i-ar da șansa de a rămâne alături de familie. Mi-e jenă când mă gândesc la egoismul uman. Mi-e sufletul plin de soare când văd că oameni din întreaga lume, români de-ai noștri, încearcă să ajute.

Nu mă mai întreb, ca altădată, de ce trebuie să sufere copii nevinovați. Nu există răspuns pentru așa ceva. Mă întreb ce putem face noi, oamenii, pentru a-i salva, pentru a le oferi șansa de a trăi. Scriu și sper. Sper să îmi pot ostoi sufletul, dar mai ales sper să se găsească o rezolvare pentru micuța Jessica, a cărei poveste mi-a sfâșiat inima.

““Ce ai visat tati?”

“Elsa”. Ochii ei mari ma privesc cu zambet.

Numele meu este Gabriel. Alioja. Si viata mea nu va mai fi niciodata la fel…”

Comments
 • Dana Popes March 3, 2019 at 5:47 am

  Știi ce am observant eu? Romanii sunt mult mai generoși cu persoanele bolnave. Așa săraci cum suntem reușim sa aduna m din donații site de mii se euro pentru un copil bolnav de cancer.
  Străinii nu sunt așa generoși dar ce e drept nici ju prea am văzut fundraiser-uri pentru probleme medicale.

  • Vienela March 3, 2019 at 12:18 pm

   Stii de ce? Pentru ca in statele civilizate serviciile medicale sunt gratuite. In Scotia, de exemplu, nu iti cere nimeni adeverinta de la serviciu sau din alta parte ca sa dovedesti ca platesti asigurarea medicala, ci te inscrie la medicul de familie imediat, iti ofera consultatii gratuit, analize gratuit, medicamente de asemenea, fara bani. La spital la fel. In plus, exista foarte multe fundatii care aduna bani pe tot parcursul anului pentru diverse cauze, nu pentru un om anume. Nu cer neaparat bani, ci au tot felul de magazine second hand unde oamenii pot dona lucruri in stare buna care nu le mai trebuiesc. Acestea sunt vandute la preturi mici, iar banii adunati merg la cei care au nevoie. Se mai organizeaza diverse evenimente (cate un maraton, seara de dans, degustari de prajituri facute in casa etc) la care intri platind o suma modica, o donatie pentru cauza respectiva. Din acest motiv nu ii vedem pe straini cersind viata pe internet.

 • vax-albina March 3, 2019 at 2:43 pm

  ”Nu mă mai întreb, ca altădată, de ce trebuie să sufere copii nevinovați. Nu există răspuns pentru așa ceva. Există răspuns. Trebuie să-l descoperi, nu să-l eviți.

 • Raisa March 3, 2019 at 10:08 pm

  Cât de trist și frumos în același timp! De multe ori mă simt la fel. Și e păcat.

 • Post a comment

  Threaded commenting powered by interconnect/it code.