Skip to main content

Iluminat HORECA – reclama în lumina reflectoarelor

Sunt blogger. Scriu advertoriale, îmbinând plăcutul cu utilul, însă uneori mi-e greu să mă decid asupra abordării temei. De exemplu, dacă ar trebui să scriu o reclamă pentru a pune în lumina reflectoarelor sintagma iluminat HORECA, oare cum aş proceda, ca cititorii mei să fie tentaţi să intre pe link şi să studieze ofertele găsite pe respectivul site? Aş expune argumente şi contraargumente, lucrând cu seriozitate, scriind o scurtă istorie a producerii şi răspândirii luminii artificiale (şi/sau naturale), aş trata totul într-o notă veselă, care să binedispună sau aş fi atât de anostă, încât nu aş izbuti decât să înşir câteva caracteristici şi informaţii seci?

Experimente legate de reclama iluminat HORECA:

1. Suntem întreaga viaţă în lumina reflectoarelor, de la naştere şi până la moarte, fie că ne dăm sau nu seama de acest lucru. Păşim în lume asistaţi de cadre medicale ce ne studiază din cap şi până în picioare, sub o lumină orbitoare, ce contrastează cu bezna în care ne-am format. Ne petrecem întreaga copilărie fiind noi înşine un soi de reflectoare ce luminează vieţile apropiaţilor (şi implicit pe ale noastre). Maturitatea ne poate aduce iluminare HORECA sau ne poate ţine într-un anonim întuneric. În primul caz, strălucirea ce vine din interior face corp comun cu razele influenţelor exterioare, luminându-ne potecile vieţii. Până şi sfârşitul ne este luminat. E drept, de o biată flăcăruie pâlpâind tot mai slab.

spitalul-regina-maria-bucuresti

2. De mică am visat să îmi trăiesc viaţa în lumina reflectoarelor, să strălucesc precum o stea, să fiu o adevărată divă. În copilărie mi se spunea licurici, probabil pentru că obişnuiam să sting becurile din casă şi, la lumina unei lămpi cu petrol, să mă admir în oglindă, învârtindu-mă în rochiţe vaporoase, legate la brâu cu o banală instalaţie de brad. Perioada imediat următoare adolescenţei mi-am petrecut-o “prin restaurante, baruri, cafenele şi localuri…”, dar şi prin muzee şi săli de evenimente, în căutarea sinelui, a distracţiei şi a spaţiilor decorate cu obiecte de iluminat HORECA, cu candelabre pline de cristale, în lumina cărora să văd şi să fiu văzută (ca o divă).

muzeul-de-arta-timisoara

3. Când spunem HORECA, spunem industria ospitalităţii, hoteluri, restaurante, catering. Vă puteţi imagina proverbiala ospitalitate românească demitizată de o iluminare de slabă calitate? Eu da, pentru că am văzut în domeniul HORECA şi firme ce nu acordau importanţă acestui aspect. Exemplu: probabil şi voi aţi întâlnit holuri de hotel iluminate de becuri ascunse sub aplice extrem de banale, amplasate în zone ce nu reuşeau să scoată în evidenţă ceea ce era de văzut. În astfel de cazuri, lumina reflectoarelor cădea pe nepriceperea hotelierilor ce nu se gândiseră să apeleze la atas.ro, unde ar fi întâlnit profesionişti în iluminat hotelier.

hotel-capital-plaza-bucuresti

Rezultat experimente:

-Orice drum am alege în viaţă, important este să ştim când să ne aşezăm în lumina reflectoarelor şi când să rămânem în umbră, modeşti.

-Dacă activăm în domeniul HORECA, ideal este să studiem ofertele atas.ro.

Curiozitatea mă îndeamnă să vă întreb: cum ar arăta reclama voastră despre iluminat HORECA? În ce manieră aţi trata subiectul? Care dintre formele de mai sus v-ar convinge să intraţi pe linkul spre atas.ro?

Logo_ATAS_RGB_FINAL

Comments
 • Balaban Violeta October 26, 2014 at 10:36 am

  foarte frumos citatul

 • cristinalincu October 26, 2014 at 10:46 am

  Iluminatul este esential atat in spatiul intim al casei, cat si in spatiul public. Imi plac, de exemplu, hotelurile iluminate discret si comfortabil.

  • Vienela October 29, 2014 at 3:44 am

   Imi plac si mie. Singura problema este ca am vazut cateva filme de groaza in care surprizele veneau tocmai cand iluminatul era discret si parea confortabil. 😀

 • Radu October 26, 2014 at 11:00 am

  🙂 Mi-am luat de la Ataş primele proiectoare pentru participarea la Romexpo. Dacă am timp voi scrie despre asta. A fost o experienţă plăcută. Multă baftă!

  • Vienela October 29, 2014 at 3:46 am

   Am o intreaga lista cu ceea ce mi-as dori sa cumpar de la Atas. Au atatea obiecte frumoase pe acolo… Sigur, apoi mi-ar trebui si o echipa de designeri sa imi sugereze cum le-as putea pune “in lumina”. 🙂

 • vavaly October 26, 2014 at 12:19 pm

  tu esti mereu in lumina reflectoarelor Vienela. dar reflectoarele astea sunt si mai luminoase decat cele ale onlineului.

  • Vienela October 29, 2014 at 3:47 am

   Uneori sunt si cand nu mi-as dori sa fiu… 😀

 • Javra October 26, 2014 at 1:37 pm

  Nu mi-ar plăcea să fiu în lumina reflectoarelor, nici măcar a celor despre care vorbeşti tu. O astfel de lumină i se potriveşte unei femei tinere şi frumoase. Când voi fi o făptură de acest gen, fii sigură că nu-mi va păsa de unde sunt reflectoarele, altcineva ocupându-se de asta. Grija mea ar fi să apar dezinvoltă, odihnită şi machiată, într-o ţinută potrivită momentului.

  • Vienela October 29, 2014 at 3:48 am

   Eh, sa nu o luam chiar asa. Ce, nu ti-ar sta bine in lumina reflectoarelor, oferind autografe la o lansare de carte, de exemplu? :))))

  • Zina October 30, 2014 at 7:40 am

   Total de acord ! 🙂

 • Cuvânta October 26, 2014 at 3:20 pm

  Nu as aborda problema in niciunul din felurile sugerate de tine. As spune care este lumina vietii mele si cum ma ajuta lumina asta sa o pun in valoare. Si de unde stii ca am stat in bezna cand eram in burta mamei? Poate acolo era lumina adevarata.

  • Vienela October 29, 2014 at 3:49 am

   Tocmai asta este farmecul bloggingului. Fiecare dintre noi abordeaza altfel tema… 🙂
   Mai, asa cred, ca era bezna, altfel mi-as fi amintit culori si strafulgerari… 😛

 • florentin October 27, 2014 at 8:16 am

  Sunt super faine pozele:) Daca o fi si in realitate asa …pai face toti banii…
  O saptamana frumoasa!

  • Vienela October 29, 2014 at 3:50 am

   E posibil ca in realitate sa fie chiar mai reusite. Stii cum e, nu toti se pricep la pozat, mai ales daca alta le este meseria. 😉

 • Dana Lalici October 27, 2014 at 10:07 am

  Pe mine m-ar convinge varianta 2. adica m-a convins deja.

  • Vienela October 29, 2014 at 3:50 am

   As fi putut baga mana in foc… 🙂

 • Alma Nahe October 27, 2014 at 12:50 pm

  Știi răspunsul meu… 😉 Și deștepții cumpără…becuri!

 • Post a comment

  Threaded commenting powered by interconnect/it code.