Skip to main content

Iluminat – corpul unei noi dimensiuni spirituale

Un fulger orbitor a marcat venirea sa pe lume. Cer şi pământ s-au contopit într-o lumină de-nceput, vestind lumii că se născuse Iluminat. Era un copil plăpând, galben la faţă, timid, însă cu sclipiri de inteligenţă cum nu se mai văzuseră şi cu o voinţă electrizantă. Visa să scoată întreg pământul din ceaţa în care vieţuia, să îi arate calea spre lumină şi spre adevăr. Şi a plecat Iluminat,adolecent fiind, făclie arzândă în smoala miezului de noapte, să-mprăştie cunoaşterea în cele patru zări. A întâlnit în cale-i făpturi golaşe, tremurând de frica necunoscutului, a nevăzutului, îngenunchiate în bezna peşterilor. Le-a dat o rază din lumina lui şi şi-a văzut de drum, căci lungă era calea ce avea de străbătut.

Creştea lumina în intensitate, creşteau mirarea şi înţelepciunea prin locurile pe unde tânărul Iluminat trecea. Zările se albeau şi spaima oamenilor dispărea, căci frica nu poate fi stăpână în casele unde căldura şi lumina blândă a unui opaiţ tremură spre înalt. A nimerit în plin război evolutiv şi a călcat sub tălpi făcliile, aşezând în locul lor elegantul felinar al unui început de veac. Matur de-acum, Iluminat a simţit cât este de importantă misiunea pe care singur şi-o trasase încă din ziua în care fulgerul vestise naşterea luminii. L-a căutat pe Edison şi i-a şoptit taina ce apoi l-a făcut celebru. Luase fiinţă becul, acest corp ce-a reuşit să alunge definitiv spaimele, ce-a detronat domnia beznei şi a ucis umbrele imaginare, născătoare de teroare.

Ajuns în zilele noastre, Iluminat, bătrân şi încă nerealizat pe deplin în plan spiritual, şi-a spus în gând că nu-i destul să aibă lumină. Corpul său căpăta o nouă dimensiune şi umbra lui bună se întindea peste întreg pământul, crescând şi descrescând cu fiecare nou bec aprins. Simţea că este musai să pună lumina în valoare, să se joace cu ea în fel şi chip, să-i preamărească frumuseţea şi să-i utilizeze fiecare rază. Cu-nţelepciunea lui de bătrân umblat prin lume, care pe toate le-a văzut şi făptuit, a mers Iluminat până la Atas Lighting şi mult s-a-ntreţinut la vorbe cu specialiştii în consultanţă şi asistenţă de acolo, ca ei, la rândul lor, să-i poată sfătui pe arhitecţi, pe designerii de interior, pe proiectanţi, în realizarea sistemelor de Iluminat sau a unor corpuri de iluminat speciale în cadrul proiectelor pe care le vor înfăptui.

697669_6988aw

Iluminat ştia cât sunt de importante aspectele  estetic  şi practic pentru orice încăpere, clădire, spaţiu. Insista ca specialiştii să ofere consultaţii, să prezinte soluţii personalizate şi să integreze rapid proiecte din domeniul hotelier, comercial, retail, horeca sau rezidenţial. Ştiut este faptul că lumina bine poziţionată poate pune în valoare ceea ce este cu adevărat important, însă puţini reuşesc cu adevărat să obţină un rezultat favorabil. Acesta este rolul pe care Iluminat a insistat să îl ofere specialiştilor de la Atas Lighting, căci ei sunt în măsură să realizeze până şi simulări 3D, integrând astfel în spaţiu orice sistem de iluminare.

8861a

 Umblase prin lume cu viteza luminii, străbătând spaţiul şi timpul, însă acum Iluminat considera că sosise momentul să se stabilească undeva. Unde putea fi mai bine decât la Atas Lighting? Aici, colaborarea dintre specialiştii în iluminat cu beneficiarii, arhitecţii sau designerii de interior chiar dă roade, făcând ca dimensiunile fizice şi spirituale să capete noi valenţe, să urce noi trepte spre iluminare. Proiectele lor sunt şi vor fi mereu pe val, căci nimic nu este lăsat la voia întâmplării. Se ţine cont de orice amănunt, de la pereţi, tavan, podea, mobilier şi până la forma, culoarea, materialul din care este conceput corpul de iluminat, pentru ca rezultatul să fie întotdeauna impresionant şi cu adevărat util.

 7615360_1

Iluminat era precum un corn al abundenţei de idei şi soluţii personalizate pentru fiecare spaţiu în parte, inepuizabil şi cu o valoare incontestabilă. Hotelierii apelau la el, designerilor le creştea faima datorită rezultatelor impunătoare, întreaga lume era mai luminoasă, mai bine scoasă în evidenţă cu fiecare nouă lustră, aplică, suspensie, plafonieră, candelabru ce îşi găsea locul optim în spaţiu. Trecut, prezent şi viitor, îngemănate într-un singur nume, Iluminat, având corpul unei noi dimensiuni spirituale, un 3D fără de care integrarea luminii în spaţiu nu mai poate fi concepută în această epocă modernă. Iluminat este nemuritor! Va dăinui în timp, aducând omului noi şi noi soluţii de iluminat interior şi exterior, alungând spaimele şi dând viaţă frumosului, originalului, prin specialiştii Atas Lighting.

Logo_ATAS_RGB_FINAL

Comments
 • Gabriela June 24, 2014 at 8:51 am

  Vienela, esti extraordinara! Ai folosit cele doua sensuri ale cuvantului ” iluminat” pentru a crea o poveste. Chiar am crezut la inceput ca scrii o poveste despre iluminare si intelepciune, ceea ce e doar pe jumatate adevarat. Felicitari! 🙂

 • Radu June 25, 2014 at 4:47 am

  Când aveam firma în Bucureşti am lucrat cu ei. Sunt buni. 🙂

 • Gabriela Matei June 25, 2014 at 6:32 am

  Minunat!

 • despre si pentru noi June 25, 2014 at 6:34 am

  Daaaa, frumos, ca de fiecare data! Bafta!(daca participi la un concurs).

 • Anca June 25, 2014 at 6:47 am

  ehe, un “Iluminat” batran si intelept care s-a modernizat. A tinut pasul cu vremurile si chiar cu moda.

 • Adriana June 25, 2014 at 7:59 am

  Recunosc că m-a surprins plăcut povestea şi am şi dat click să văd ce anume te-a inspirat astfel. Deci punct ochit, punct lovit

 • narcis June 25, 2014 at 8:36 am

  Felicitari pentru articolul minunat si bafta la concurs…

 • Alexandra Ali June 25, 2014 at 9:07 am

  Bravo, Vienela! A iesit o poveste minunata! Mi-a placut personificarea lui intr-un copil, adolescent si apoi om matur. Ingenios!

 • coco June 25, 2014 at 12:21 pm

  o poveste minunata!

 • ana June 25, 2014 at 1:44 pm

  Faina poveste!

 • […] Am învățat… că pot scrie cât vreau eu de fantezist, chiar şi despre corpuri de iluminat. […]

 • din culori rica mihai June 26, 2014 at 6:45 pm

  văzut…citit .. plăcut…

 • Ce este un link? | Iubesc Viaţa June 26, 2014 at 8:12 pm

  […] Un link poate fi de această formă: https://vienela.ro/iluminat-corpul-unei-noi-dimensiuni-spirituale/. […]

 • Javra June 28, 2014 at 2:10 pm

  Pentru aşa ceva îţi trebuie şi un cadru adecvat. Oricum, drăguţă poveste!

 • Dana Lalici June 28, 2014 at 6:27 pm

  Fotografia cu cornula cela de lumina e fantastica!! Ce idee geniala!! Multumec pentru idei 🙂

 • despre si pentru noi July 15, 2014 at 9:38 am

  Da…, e un articol foarte reusit… Bafta!

 • ana July 15, 2014 at 4:34 pm

  Pai….mai scriu o data ca povestea e faina

 • Rica Mihai July 18, 2014 at 12:07 pm

  Dumnezeu spuse : “Să se facă lumină!” dar se făcu întuneric.
  Ce se întâmplase?
  Un scurtcircuit.

 • […] Iluminat […]

 • Angie's July 23, 2014 at 9:07 am

  Felicitari!

 • Rugaminte adresata voua | Vieneland July 23, 2014 at 8:22 pm

  […] Acum, pentru a reveni in clasament si a avea vreo sansa la acea proba, am nevoie de ajutorul prietenilor. Cerinta este sa intrati pe unul dintre linkurile din articol(e), sa stati acolo vreme de (macar) 30 de secunde, timp in care ideal ar fi sa rasfoiti ofertele dumnealor. Articolul cu pricina este Iluminat, corpul unei noi dimensiuni spirituale. […]

 • Luminita January 21, 2016 at 1:09 pm

  Interesanta abordare, dar imi place ce a iesit. Felicitari pentru articol, foarte original. 🙂

  • Vienela January 21, 2016 at 1:11 pm

   Multumesc frumos! Si numele tau este interesant, potrivit contextului! 😀

 • Post a comment

  Threaded commenting powered by interconnect/it code.