Idei de amenajare a unui dormitor modern

Locuiesc de peste trei ani în Scoția. Mi-am făcut ultimele vacanțe în Italia și Spania și am avut ocazia de a vedea nenumărate dormitoare amenajate cu bun gust, cu eleganță, cu rafinament, cu grijă față de fiecare detaliu. Din tot ceea ce am văzut, am extras câteva idei de amenajare a unui dormitor modern care sper să îți fie de folos.

Încep prin a-ți spune că nu contează dacă ai un dormitor mic sau unul mare. Oricum ar fi, dacă îl mobilezi și decorezi cu gust, va arăta la fel de bine. Desigur, cu cât este mai mare, cu atât vei putea folosi mai multe obiecte care să îl înnobileze, însă știm cu toții că multe apartamente în România sunt cât o cutie de chibrituri.

Câteva idei principale de amenajare a dormitorului

 

 • În occident se poartă dormitorul în două culori. De ce nu și la noi? De exemplu, institutul american Pantone a ales pentru anul 2021 culorile Ultimate Gray și Illuminating. Par niște nume pretențioase, dar de fapt este vorba despre gri neutru și galben intens. În lumea modei și a decorațiunilor interioare, designerii și producătorii se vor axa pe aceste două culori pentru a porni un nou trend. Tu poți începe încă de acum să îți decorezi dormitorul în gri și galben, dacă vrei să fii în pas cu moda. Este o combinație care dă camerei lumină, căldură și eleganță.
 • Există câteva piese de mobilier care nu ar trebui să lipsească din dormitor: patul, desigur, o noptieră, un dulap pentru haine.
 • Alege piese de mobilier în culori neutre (alb, negru, bej, gri) și decorează cu obiecte în culori vesele (roșu, galben, verde, albastru, mov, portocaliu etc).
 • De asemenea, în dormitor ar trebui să ai o veioză sau un lampadar, un covoraș, tablouri și diverse obiecte de decor.
 • Cuvertura pentru pat este una dintre cele mai importante piese, așa că alege cu grijă.
 • Evită să încarci cu prea multe obiecte camera în care dormi. 10 sfaturi pentru un somn bun.
 • Pentru a câștiga spațiu și pentru un decor cât mai modern, folosește etajere pe care să pui diverse obiecte ornamentale. Un ghiveci cu plante lungi va da camerei un aspect elegant.
 • Dacă îți place, alege să amenajezi dormitorul cu tematică. De exemplu, poți opta pentru o temă florală. În acest caz, poți lipi pe unul dintre pereți tapet cu flori, să pui pe noptieră o vază cu flori sau un ghiveci cu plante, pe pat o cuvertură cu model floral etc. Încearcă totuși să nu exagerezi și să introduci elemente într-o singură culoare, pentru balans. Ca temă, poți opta pentru ceea ce îți place: temă marină, cărți, copilărie, stil retro, stil rustic, senzualitate (în acest caz, îți sugerez să folosești covorașe din blană, draperii roșii, cuverturi pufoase).
 • Pentru un dormitor simplu, elegant, cu decor minimalist, recomand zugrăvirea pereților în culori foarte deschise (alb, gălbui, bleu, lila etc).
 • Foarte în trend sunt dormitoarele zugrăvite în rosu și negru, însă aceste culori nu sunt chiar pe gustul tuturor. Poți opta pentru oricare două culori îți plac.

Idei de amenajare a unui dormitor modern: patul

Patul este piesa centrală a dormitorului, așa că îți recomand să optezi pentru unul solid, de bună calitate, cu aspect elegant. Aș spune că nu contează neapărat culoarea patului, deoarece acesta poate fi oricând acoperit cu o cuvertură lungă. Contează mai mult forma pe care o are și locul în care îl așezi. Dacă ai un dormitor mic, va trebui să pui patul pe unul dintre pereți, astfel încât să îți rămână cât mai mult spațiu. Dacă ai un dormitor mare, pune patul pe mijlocul camerei, încadrat de două noptiere.

Am făcut o mică selecție de paturi moderne și foarte frumoase, din care îți vei putea alege preferatul. Desigur, în magazinul pe care îl recomand vei găsi multe alte modele care s-ar putea potrivi gustului și nevoilor tale.

 • Pat tapițat cu piele eco și bară de lumină integrată în tăblie. Este ultimul răcnet în materie de paturi. Se încadrează perfect în orice fel de dormitor și are un aspect futurist, absolut deosebit. Recomand amenajarea dormitorului cu multe etajere și un decor minimalist. Patul are garanție doi ani, iar transportul este gratuit.
 • Pentru un decor clasic, care nu se demodează ușor, îți recomand patul cu linii drepte. Este confortabil și spațios fără ca totuși să ocupe mult spațiu în dormitor. Tapițeria este gri, deci o poți asorta cu obiecte decorative galbene pentru a fi în trend. Patul vine cu o garanție de doi ani și livrare gratuită oriunde în țară.

 

 • Dacă îți dorești un decor rustic, marin sau retro, sugestia mea se îndreaptă fără ezitare către patul din lemn reciclat multicolor. Este extraordinar de frumos și poate transforma un dormitor banal într-unul de revistă. Patul are o garanție de 24 de luni, iar transportul este gratuit.

 

 

Idei de amenajare a unui dormitor modern: noptiera

Pentru că ți-am recomandat trei paturi lucrate în stil diferit, voi continua recomandând noptiere care li se potrivesc.

 • Noptiera albă cu design german. Se potrivește foarte bine cu patul din piele eco cu design futurist. Colțurile noptierei sunt ușor rotunjite, iar părțile laterale lucrate din material rezistent la zgârieturi, umezeală și temperaturi ridicate. Noptiera are o garanție de doi ani. Livrarea este gratuită.
 • Noptiera tapițată cu material textil de culoare gri. Se va încadra perfect lângă patul gri de mai sus. Este modernă și elegantă, ideală pentru un dormitor decorat cu stil. Această noptieră are o garanție de 24 de luni.
 • Noptiera în stil scandinav, ideală pentru completarea decorului la care folosești patul din lemn reciclat multicolor. Această noptieră nu necesită asamblare, are o garanție de doi ani, iar livrarea este gratuită.

 

Idei de amenajare a unui dormitor modern: decorațiuni de interior

Vreau să recomand doar câteva decorațiuni pentru dormitor, deoarece consider că fiecare trebuie să aleagă în funcție de culorile camerei, de tematică, de gust. Am selectat decorațiuni de interior neutre, care se potrivesc în orice decor.

 • Decorațiune metalică de lux pentru perete. Poate face o impresie deosebită în orice dormitor, luminându-l și îmbogățindu-l.
 • Decorațiune de perete din metal multicolor. Este ideală pe post de tablou modern, așa cum se poartă acum în occident.
 • Decorațiune glob pământesc. Acest ornament nu se demodează niciodată și este apreciat în întreaga lume. Ideal pentru dormitor cu tematica travel.

Veioză și/sau lampadar

Pe lângă sursa principală de lumină, în dormitor ar trebui să existe o veioză și/sau un lampadar elegant, atât pentru decor, cât și pentru comoditatea de a nu coborî din pat când vrei ceva de pe noptieră sau pentru a citi. Iată câteva modele interesante, care se potrivesc bine într-un decor modern.

Veioza din metal acoperit cu frânghie. Se potrivește perfect în orice decor, dar în mod special într-un decor rustic sau într-un decor marin. Este cochetă și foarte elegantă în simplitatea sa.

Lampa ceramică cu picior și abajur din material negru. Este de o eleganță aparte. O văd potrivindu-se perfect lângă patul futurist prezentat în acest articol.

Lampadar modern din metal și marmură, excelent pentru un dormitor sofisticat, aranjat cu bun gust.

Perdele și draperii

Perdelele și draperiile sunt foarte importante într-un dormitor. Ele pot da lumină camerei sau o pot întuneca. Ele dau eleganță dacă sunt bine alese sau pot strica un decor îndelung pregătit, dacă nu faci alegerea potrivită. Iată câteva sugestii de perdele și draperii pentru un dormitor modern.

Draperie violet și perdea ivoire. Este o combinație elegantă, care va da un aer rafinat dormitorului tău.

Draperie roșie și perdea cu fluturi. Se potrivesc foarte bine împreună și dau camerei un aspect vesel, tineresc și modern.

Draperie fină cu dungi verticale și perdea corai. Împreună pot transforma o cameră banală într-una minunat de caldă, intimă, elegantă.

În amenajarea dormitorului este foarte important să ții cont de toate elementele, astfel încat ele să se potrivească împreună cât mai bine.

 • Dacă vrei un dormitor care să inspire căldură și intimitate, alege culori precum portocaliu, galben, roz, bej.
 • Dacă îți dorești un dormitor care să dea impresia de minimalism și simplitate, alege culori precum bleu, lila, gri, verde.
 • Pe cât posibil, alege mobilier fabricat din același material și aceleași culori.
 • Cuvertura pentru pat ar fi bine să aibă aceeași culoare ca a perdelei sau draperiei.
 • Dormitorul nu este amenajat complet dacă nu are și perne decorative.
 • Te poți inspira și de aici în alegerea unor piese de mobilier și decoratiuni vintage.
 • Dacă ai o cameră suficient de mare, poți opta pentru una dintre aceste măsute de cafea de lux.

By Vienela

Părerea ta e importantă pentru mine

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.