I put a spell on you, carte de Allex Trușcă

După ce am citit o povestire scrisă de Allex Trușcă, găsită la liber pe internet, curiozitatea m-a împins să aflu mai multe, căci stilul său m-a fermecat din prima clipă. Așa am descoperit că acest autor român are deja câteva cărți publicate, ultima fiind chiar cea despre care voi spune astăzi câteva cuvinte. Nu mă pricep să scriu recenzii de carte. Pentru mine, o carte e bună sau nu e bună. Dacă scriu despre ea pe blog, înseamnă că mi-a plăcut și o recomand. I put a spell on you, carte de Allex Trușcă, este una dintre cele pe care mi-aș dori să le citească și alții.

Descrierea găsită pe libris.ro m-a convins că merită să cumpăr cel mai nou roman al autorului. Sper să te pot convinge și pe tine. Deși cartea are ușoare note fantastice, prin ochii, gândurile și faptele personajelor te poți regăsi ușor. Îți poți da seama unde greșești în relația cu partenerul, ce ai putea îmbunătăți, dar și să înțelegi că nu ești singura persoana care are fantezii de tot felul. Noi, oamenii, suntem deopotrivă asemănători și diferiți.

Poți cumpăra de aici I put a spell on you, carte de Allex Trușcă

Libris

Elefant

Litera

Nu o recenzie, ci doar câteva cuvinte despre carte

Protagonistul romanului I put a spell on you, Cristian, este un bărbat măcinat de temeri, îndoieli și păreri de rău cauzate de aventura cu o femeie cunoscută într-o cârciumă, la marginea Craiovei. Intrat de foarte tânăr în relația care a și dus dealtfel la căsătoria cu Marcela, eroul nostru nu are mare experiență cu femeile, iar asta îl face să se simtă rătăcit atunci când caută o replică de cuceritor în discuția cu Ileana, necunoscuta întâlnită la bodegă. Asta nu îl împiedică să se lase purtat de valul dorinței către pădure, spre legătura amoroasă care îi va schimba viața.

I put a spell on you, carte de Allex Trușcă

Cristian ignoră temerile din ochii celor rămași în cârciumă, superstițiile de tot felul care par să îi trimită semne de avertizare, ba chiar și povestea fantastică despre mireasa moartă care bântuie pădurile de la marginea Craiovei. Se concentrează mai mult pe retrăirea obsesivă a momentelor intime cu Ileana și pe frica de a nu se trăda în fața soției.

Dacă procedează bine sau nu, vei afla citind romanul I put a spell on you

“Paradoxal, prima întâlnire, după mult timp, cu soția mea. Cu Ileana în gând, cerându-și dreptul. O sărut pe Marcela pe obraz și simt treizeci de arginți zornăindu-mi în buzunar.”

Vei avea ocazia de a vedea cum Marcela, soția lui Cristian, începe să se transforme, părând să semene tot mai bine cu amanta acestuia. Vei merge pas cu pas alături de protagonist în visele lui, urmăriți permanent de aceeași melodie ce pare să se deruleze în momentele cheie. Îl vei vedea din ce în ce mai tulburat, mai pierdut în gânduri, mai dezorientat. Vei afla, de asemenea, despre o cel puțin ciudată aventură trăită de Marcela pe când era adolescentă.

“-Știam unde stă, într-o scară de bloc neterminată, cică avea acolo un fel de cort și-o saltea jegoasă… Era cât pe ce să mă răzgândesc, dar n-am făcut-o. Am intrat, stătea întins, cu ochii deschiși, am crezut că-i bolnav. S-a speriat când m-a văzut și m-a întrebat ce caut acolo. Și eu m-am speriat, dar ardeam de dorința răzbunării.”

M-a fascinat episodul în care Cristian a mers la un interviu de angajare, fără să știe de fapt unde urma să se angajeze. Este una dintre poveștile care merită să fie aprofundate și tare mi-aș dori ca Allex Trușcă să dezvolte ideea într-o nouă carte.

“Marcela îmi spusese că a găsit invitația pentru interviu în cutia poștală și insistase să accept chiar dacă eu aveam dubii. Până la urmă, mușcasem momeala ca un caras prost și lihnit. Am auzit, în fundal, din încăperea vecină tocuri răsunând pe podea…”

Am mai apreciat foarte mult și faptul că în carte nu există greșeli gramaticale sau de alt fel, așa cum se întâmplă deseori în ultimul timp cu mai tot ceea ce se tipărește la noi în țară. Per total, I put a spell on you este o carte care îți trezește curiozități, neliniști și idei de tot felul, o carte care te poartă din realitate către fantastic pe nesimțite și care te ține cu sufletul la gură pe tot parcursul lecturii.
Dacă îți place să citești, poți merge Pe ape și mai tulburi către Istoria romanțată a unui safari. Poți bea un Ceai în Sahara și te poți întâlni cu Mărețele maimuțe. S-ar putea să te intereseze cine e Omul care nu citește sau chiar Omul pictat, o mică bijuterie a literaturii, în opinia mea. Mai presus de toate, îți POȚI CUMPĂRA CĂRȚI BUNE DE AICI.