Skip to main content

I-am dat bani lui ma-ta

      Întotdeauna mă impresionează bunicuţele pe care le văd mergând de
mână cu nepoţi. Şi mă gândesc la bieţii părinţi, mereu  grăbiţi, mereu obosiţi, prea stresaţi ca să-si mai răsfeţe copiii.

Îmi amintesc de mama în postura de bunică, cum îl mai răsfăţa pe Ionuţ, cum îi cumpăra jucării, cărţi de colorat, cum îi spunea poveste după poveste fără să se plictisească, cum rămânea fără bani în casă pentru mofturile lui.


     Şi îmi închipui că toţi oamenii buni au avut lângă ei o bunicuţă simpatică care i-a răsfăţat, i-a educat, i-a şlefuit.
      Bunicuţa din povestea mea îşi plimba nepoţelul ţinându-l de mână. La un moment dat, copilul a cerut mingiuţa albastră din tonomatul aşezat în faţa magazinului. Iar bătrâna, îndurerată, a răspuns: nu mai am bani, puiule, că i-am dat lu mă-ta să-şi ia bere.
      În clipa aia mi-a venit o poftă nebună să-i sparg BOTUL acelei mame nevăzute, cu pumnul.

Comments
 • Pop Romy March 21, 2012 at 6:46 am

  saraca bunica.

 • Rudolph Aspirant March 24, 2012 at 11:29 am

  Eu, traind partial uneori si in viitor, (cu mici incursiuni laterale inevitabile datorita de priveliste de peisaj catre sec XVII si XIX), cred ca sunt oarecum mai "forward thinking". Saraca viitoare iubita/nevasta a acelui copil, daca acel copil amarat o avea cumva sindrom fetal alcoolic.

 • Lila şi Bică | Iubesc Viaţa August 12, 2012 at 7:48 am

  […] mai simpatică bătrânică pe care am întâlnit-o vreodată  se numea Lila. Tanti Lila. Era prietena lui maia. Îmi plăcea […]

 • Post a comment

  Threaded commenting powered by interconnect/it code.