Canapeaua, deși veche, fusese recondiționată cu simț de răspundere și întreținuta cu atenție. Arăta onorabil, chiar dacă imprimeurile de pe tapițerie se demodaseră în urmă cu mulți ani. Experiența mă învățase că le pot ascunde, măcar parțial, sub o pătură în culori vesele. Același lucru se întâmpla și cu fotoliile, pui gemeni ai respectivei canapele. Din când în când le ștergeam cu un burete umed brațele, convinsă fiind că nici un musafir nu va căuta cu lupa urme de murdărie sau de trecere a timpului.

retroboutique.ro

Am încercat să le fac niște huse elastice. Fiind croitor de ocazie și neavând mașină de cusut, m-am chinuit degeaba. Uneori chiar nu e suficient să pui inimă în ceea ce faci. Trebuie să ai scule potrivite și un strop de pricepere. Mi-am ecranat canapeaua și fotoliile. Succesul a fost de scurtă durată. Odată cu apariția câinelui, lucrurile au luat-o vertiginos la vale. E un maidanezo-tomberonez imperial, dar nu suportă să doarmă decât pe canapea sau pe fotolii, cu perna sub cap.

Nu e minciună, jur. Această dezvăluire îl va supăra, știu, căci nu îi place să îi fie trădate obiceiurile din intimitate. Bruno al meu obișnuiește să “își facă patul” singur, ajutându-se de ghearele puternice. Poate duce acest obicei la nivel de artă. E o plăcere să îl urmărești cum se învârte în jurul cozii și cum trage cu ghearele de imprimeurile din tapițerie, sperând să le reordoneze. Când patul e făcut, se urcă în vârful lui așa cum doar o prințesă poate urca într-un turn de fildeș.

Nu pot lăsa dezvăluirea să ia amploare, așa că nu insist pe subiect. Până la urmă, tema acestui articol de blog sunt husele elastice pentru canapea și fotolii, nu dezastrul făcut de câine. Am căutat prin târg (a se citi prin online) materiale textile pentru huse. Modele urâte, mohorâte, capabile să inducă tristețe sau nervozitate celor ce le privesc. E drept, oferta părea bogată: textile din cânepă, in, bumbac, lycra etc.

Din zeci de site-uri pe care am intrat, un singur material textil mi-a plăcut. Era din chiffon. M-am pregătit să dau comanda, fără să știu ce este acel chiffon. Nimic din memorie nu a aprins luminița. Noroc că mi-a trecut totuși prin cap, în ultima clipă, să întreb pe facebook ce înseamnă chiffon. Așa am aflat că este banalul șifon, un material subțire, vaporos, nepotrivit pentru huse de canapea și fotolii.

Nu e un capăt de lume, deși canapeaua și fotoliile sunt de coșmar de când le tot periază câinele. Soluții încă există. Pot căuta prin oraș materiale textile pentru huse, pot comanda huse gata făcute (am văzut niște huse elastice pe olx) sau îmi pot cumpăra o cuvertură veselă pe care să o arunc peste canapea numai când ne vin musafiri. :D

Voi puteți folosi cele 12 cuvinte pentru a scrie un text despre orice vă poftește inima (targ, canepa, ecranat, memorie. inima, experienta, nivel, amploare, lupa, minciuna, dezvaluire, turn), intrând astfel în jocul nostru, sau puteți da clic pe poză pentru a vedea mai bine cuvertura pentru canapea.

cuvertura