In blocul meu locuieste un copil care are doua hoverboarduri, unul primit cadou de la bunici, iar altul de la niste prieteni de familie al caror baiat a crescut si si-a cumparat un hoverboard mai mare. L-am urmarit pe baietel vara trecuta, pe cand incerca sa invete cum trebuie stapanit “armasarul”. Mi-am amintit cat de greu mi s-a parut candva, pe vremea cand eu insami eram copil, sa invat sa merg pe bicicleta sau pe patinele cu rotile si ce mandra am fost cand am reusit. Probabil tot asa imi sclipeau si mie ochii atunci cand le povesteam altora despre toate incercarile mele si despre schemele pe care le faceam. Am spus mereu despre copii ca sunt fiinte inocente, care se pot bucura in egala masura de o bomboana si de o excursie la Disneyland.

Pentru ca in ultimii ani printre copii (dar si printre adulti) au fost la mare cautare aceste hoverboarduri, curiozitatea m-a impins sa le incerc si eu, ca sa inteleg ce este asa interesant in a te plimba pe o placa miscatoare. va spun cu sinceritate ca am simtit din prima clipa, de cum m-am urcat pe hoverboard, ca poate da o placuta dependenta. I-am inteles imediat pe cei care, in timpul liber, isi iau “jucaria” si gonesc cu ea prin oras, pe aleile parcurilor sau doar prin fata blocului.

Este adevarat, au preturi destul de mari pentru buzunarele romanului de rand, insa distractia pe care o aduc si faptul ca au puterea de a scoate din case copiii care pana mai ieri erau dependenti de telefoane si tablete face din hoverboarduri niste mici minuni ale mileniului trei. Parintii se pot plimba impreuna cu copiii, adultii se pot aduna in mici grupuri pentru a se distra ca in copilarie, cei care doresc un mijloc de transport comod si ieftin pot folosi si ei hoverboarduri pentru deplasarile rapide prin oras.

Aceste gadgeturi suporta grutati de pana la 120 de kilograme, ating viteze de pana la 18 km/h si bateriile lor au o autonomie de vreo 20 de ore, timp suficient pentru a va distra pe cinste, de a face miscare in aer liber si de a petrece clipe frumoase alaturi de prieteni, de copii, de cei care impartasesc aceeasi pasiune. In aceasta perioada multe hoverboarduri au pret redus, asa ca va sfatuiesc sa profitati de oferte.