Nu a mai batut nimeni la uşă în ultima perioadă, nimeni nu ne-a mai făcut oferte de nerefuzat şi am crezut că au schimbat traseul, în căutarea naivilor care să cumpere ceea ce li se bagă pe gât forţat. Mă înşelam!  Hoţi şi profitori vor fi mereu, chiar dacă apar sub altă înfăţişare, cu alte şmecherii.

Vineri a sunat telefonul fix. Un bărbat dorea să vorbească urgent cu fiul meu, căruia i-a spus numele complet. S-a prezentat ca fiind de la Romtelecom, firma care ne oferă internetul, de la departamentul Premii şi promoţii. Aflând că nu este copilul acasă, mi-a închis telefonul înainte ca eu să îl pot întreba ceva. Am sunat imediat la Romtelecom. Era exact aşa cum bănuisem: nu sunase nimeni de la ei, era o încercare de fraudare despre care ei mai auziseră. Am înţeles că este posibil ca abonaţii să primească facturi asemănătoare cu cea de la Romtelecom. Deci, mare atenţie la ceea ce vorbiţi cu necunoscuţii la telefon şi atenţie la facturile pe care le primiţi!

Ideea de a scrie despre acest mic incident mi-a venit dimineaţă, când am citit la Salmi ceva asemănător. Cineva a sunat la telefon şi s-a prezentat ca fiind de la o firmă de taxi, aparent revoltat din cauza comenzii făcute de pe numărul ei de telefon. Li s-a spus că a stat şoferul să aştepte, că nu a ieşit nimeni din casă, că este o încălcare a legii şi că le va veni acasă factura reprezentând contravaloarea comenzii. Deci se întâmplă şi în Suedia, nu doar în România!

Acum vreo zece zile am găsit un comentariu care aştepta să fie aprobat, dar era prea prost scris, aşa că nu i-am dat importanţă. Astăzi am luat la întâmplare câteva cuvinte din acel comentariu şi am căutat pe google. A umplut ziarele online cu acest anunţ. Sunt curioasă dacă cineva chiar crede vreun cuvânt şi dacă îi trimite bani.

“Are o sumedenie de boli si abia face rost de bani pentru medicamente. Un tanar in varsta de 27 de ani cere sprijin celor care vor sa il ajute cu suma de 300 de ron pe luna. Acestia sunt banii care l-ar tine in viata pentru urmatorii ani. Pentru ca nu ii are, baiatul e la un pas de moarte.

Leonard Maghyra are 27 de ani si locuieste intr-un azil din Medias. Baiatul asufera de ulcer, oligofremie, hepatita cronica virala cu virus V, hernie si ciroza. Tratamentul il costa 300 de lei lunar, bani pe care nu si permite. Tatal sau a murit mama nici nu vrea sa auda de el, fiind abandonat de mic intr-un centru de plasament. De curand a primit si un certificat de handicap dar pensia care ii va intra in cont in fiecare luna este de doar 33 de lei. Cine doreste sa il ajute pe Leonard cu cat poate este rugat sa depuna o suma cat de mica in contul:

RO36 RNCB 0231 0888 5552 0001,,,, becere”