In ultimul timp ne tot gandim si ne razgandim, nestiind incotro sa ne indreptam pasii la vara pentru cateva zile, intr-o mini vacanta. Initial ne batea gandul sa incercam Turcia, caci am vazut niste fotografii din Izmir si m-am indragostit de acele locuri. Apoi au urmat tot felul de incidente chiar in acea zona si am decis ca nu are sens sa sfidam soarta. Ne-am gandit sa mergem la mare, pe litoralul nostru, unde eu in 2016 m-am simtit tare bine. Dar as vrea ceva nou, as vrea sa vizitez locuri pe care nu le-am mai vazut. Sotul meu a venit cu ideea de a merge in Bucovina pentru cateva zile si eu am fost imediat de acord, caci imi doresc de mult sa ajung pe acolo, mai ales ca de la una dintre prietenele mele am aflat lucruri deosebite despre traditiile de acolo, despre arta care se pastreaza vie, despre peisajele de vis, despre oamenii primitori, despre un taram parca de basm.

Ea isi are bunicul acolo si merge an de an, atat pe timpul verii, cat si in perioada sarbatorilor de iarna. Ce ar fi daca am da si noi o fuga, sa vizitam manastirile din zona, sa ne bucuram de peisajele deosebit de frumoase, sa ne relaxam intr-o zona unde linistea parca stapaneste locul? ne-am intrebat noi in modul cel mai serios cu putinta. De la prima vorba nu a mai fost decat un pas pana la a cauta informatii despre cazare, masa, obiective turistice, etc. Asa am reusit sa gasim pe internet celebrul Hotel Maria din Radauti, situat chiar in centrul orasului, foarte aproape de manastirea Bogdana (iata ca acum imi dau seama cum a primit prietena mea acest frumos nume).

Hotelul este micut, are doar 6 camere, insa e tare elegant, intim, deosebit. Consider ca este exact ceea ce ne trebuie noua pentru a ne simti cu adevarat bine, pentru a simti ca suntem in vacanta. Inca nu avem planurile definitivate, in sensul ca nu stim exact ce vom face pe acolo, cu ce ne vom ocupa timpul, incrotro ne vom indrepta pasii, insa as vrea sa ma las surprinsa de ceea ce zona si oamenii imi vor oferi. Nu stiu altii cum sunt, insa mie vacantele imi place sa le petrec fara prea multe programari prealabile, fara sa am agenda plina de chestii dinainte stabilite. Am senzatia ca isi pierde tot farmecul vacanta daca imi stabilesc cu cateva luni inainte ora la care sa mananc, ora la care sa vizitez un anumit obiectiv turistic, ora la care sa ma intors la Hotel Maria din Radauti pentru a dormi.

Asa am procedat si cand am fost anul trecut pe litoral. Am plecat de acasa cu rezervarea la hotel facuta, insa am ajuns abia seara, la ora 21, dupa ce receptionerul ne-a sunat de vreo trei ori pentru a ne cere sa ii confirmam ca mai venim. Intai ne-am oprit prin Navodari, am mers pe plaja pana in Constanta, am facut poze cu miile, am mancat la un inpinge tava si am strabatut la pas stradutele marginase ale Constantei. Abia dupa aceea ne-am indreptat catre Neptun si catre hotelul nostru. Asa as vrea sa procedez si la vara, daca vom merge in Bucovina si ne vom caza la Hotel Maria din Radauti.