Aveam o vecină care la fiecare frază se folosea de proverbe şi zicători, treabă care ne dădea mereu motive să râdem pe seama ei. Observ că îi calc pe urme. În acest weekend, motto-ul meu este “vorba lungă, sărăcia omului”.

Să trecem la treabă!

Plănuiam de câteva zile să pun pe blog imagini drăguţe cu dovleci în diferite ipostaze. Văzând concursul Kadiei, mi-am spus că nu ar fi rău să vă anunţ, poate participaţi şi voi. Acum am un motiv temeinic să umplu blogul de bostani, pentru a le da idei celor interesaţi.

 

 

Puteţi încerca să faceţi prăjituri în formă de dovleac, alături de care să pregătiţi un aranjament din frunze uscate sau fructe de toamnă.

 

 

 

Dacă vă pricepeţi la pictat, dovleceii de mai jos vă pot aduce inspiraţia necesară.

 

 

Am găsit atât de multe poze cu dovleci de toate formele, mărimile şi culorile, încât nu mă pot hotărî pe care să le pun mai întâi. Un aranjament floral poate da un plus de frumuseţe unui simplu bostănel, cu condiţia să folosiţi culori calde, tomnatice.

 

 

Ca într-un joc simpatic, dovleacul poate deveni orice ne dorim. Poate fi ornament simpatic pentru Halloween sau suport demn de admirat în bucătărie.

 

 

 

Frunzuliţele uscate transformă banalul dovleac, atrăgând privirile.

 

 

 

Cei care îşi doresc să arate lumii întregi că bostanii pot ajunge să ne obsedeze, sunt rugaţi să se inspire din următoarele două poze:

 

 

 

Să vă arăt şi alţi dovleci, care mi-au plăcut mult. Cu un cuţitaş, cu puţin talent şi mână fermă, puteţi face acelaşi lucru sau chiar mai mult de atât.

 

 

 

Vă pricepeţi la tricotat sau la plierea hârtiei, dar nu aţi găsit modelul potrivit? Mai jos am pus imagini care vă pot ajuta.

 

 

 

Nu i-am uitat nici pe cei care i-au viaţa ca pe o glumă, care se distrează pe seama temerilor noastre sau doar alături de noi. Dacă ţi-a plăcut cartea Călăreţul fără cap, a lui Mayne Reid sau vrei să laşi impresia că eşti sadic, îţi sugerez să priveşti imaginile următoare:

 

 

 

Pentru a încheia într-o notă dulce, optimistă, vreau să vă ofer o reţetă simplă şi de efect. Nu aveţi nevoie decât de sticksuri, puţină cremă de ciocolată  Nutella şi alune sau bombonele. Dacă doriţi ca efectul să fie maxim, platoul pe care le veţi aşeza poate fi pus pe o masă decorată cu lumânări parfumate, floricele, frunze uscate şi o bucăţică dintr-un sac de pânză.

 

 

Toate imaginile sunt luate de pe Pinterest.

Particip la jocul Happy weekend, ajuns la editia 31, joc iniţiat de Elly. Să aveţi un weekend fain!!!