Prima ediţie de toamnă a jocului Happy Weekend este pe cale să înceapă.  Nu aveţi altceva de făcut decât să vă aşezaţi mai bine în fotolii, să vă relaxaţi şi să

 admiraţi bogăţia şi frumuseţea toamnei, cea cu ochi de chihlimbar, cu părul galben-portocaliu în vânt, cu mărgele din boabe de struguri şi măceşe. Natura, cel mai ingenios pictor, aşterne ca un covor foşnitor pe pământ frunzele colorate în galben, arămiu, ruginiu, roşu aprins, auriu. Aduce cu sine miros de vânt sălbatic, aromă de gutui şi de must, răcoare binefăcătoare şi bogăţie în cămări.

Copacii par trişti, au fost despodobiţi de fructe şi frunze, îşi plâng melancolia în bătaia vântului rece, în timp ce seva lor coboară spre pământul tot mai reavăn.

 

 

Drumurile de munte sunt pustii, nu trece nimeni să le vadă frumuseţea, nimeni nu se miră de cerceii cu care s-au împodobit pădurile.

 

 

Copiii se pregătesc de şcoală, păstrând în amintire zilele călduroase de vară, pe care le-au petrecut bălăcindu-se în apele calde, rămase acum abandonate.

 

 

Dar oamenii sunt fericiţi, au adus comorile câmpului acasă, cămara este plină, iar ei se pot odihni, în sfârşit.

 

 

Dacă oamenii care trăiesc la sate iubesc toamna, cu tot ce aduce ea, nici artiştii nu vor să se lase mai prejos. Un meşter sticlar, asudând din greu în căldura fabricii,  face un bol de sticlă, pe care mâini pricepute vor picta, ca pe un vitraliu, culorile calde ale toamnei.

 

 

Abia aştept să vină toamna cu adevărat, să îmi aleg din parcuri noi crenguţe pentru aranjamentele florale, pentru “bălăriile” de pus în vaze. Până atunci, vă ofer o imagine în ton cu subiectul, în culorile toamnei.

 

 

Să aveţi un weekend de poveste, o toamnă îmbelşugată şi multă veselie în suflet!

Pentru informaţii privind participarea la jocul Happy weekend, ajuns la ediţia 24, găsiţi detalii la Elly.