Un alt sfârşit de săptămână, o nouă abordare a jocului cu care îmi încep sâmbetele, Happy Weekend. Vă invit şi pe voi să participaţi.

Am scris cu ceva timp în urmă despre români, despre faptul că mulţi aruncă pietre şi mizerii, făcând celelalte popoare să se ferească de noi. Spuneam atunci că suntem primii care strică imaginea ţării. Probabil unii chiar au înţeles ce am vrut să spun, dar au dus patriotismul la extrem, pregătind un tort acoperit cu frişcă, peste care au pus harta şi steagul României.

 

Nici la băuturi nu s-au lăsat mai prejos. După cum vedeţi, tricolorul este omniprezent la această petrecere. Să ne bucurăm alături de ei, gustând din cocktailul miraculos.

 

Plimbându-mă prin piaţă ca o veritabilă gospodină, am găsit pe o tarabă ardei graşi, dar nu de orice soi. Ardei româneşti, de pe pământul nostru strămoşesc. Vă sfătuiesc şi pe voi să renunţaţi la a mai cumpăra din import.

Îndrăzneşte cineva să spună că la noi în ţară papagalii nu sunt patrioţi? Atunci cum explicaţi faptul că sunt înveşmântaţi în cele trei culori, roşu, galben şi albastru,  culori care ne reprezintă?

 

 

Vreţi să ştiţi cum am ajuns eu să iubesc ţara asta? De ce îmi place tricolorul? Mă întorc uşor în timp şi o aud pe una dintre profesoare cum ne învaţă că roşul reprezintă sângele vărsat de strămoşii noştri pentru apărarea ţării, galbenul reprezintă bogăţiile pe care pământul românesc le are, iar albastru reprezintă … nu mai ştiu, parcă cerul senin. :))

Dar militarii spun că roşu înseamnă frăţie, galben înseamnă dreptate, iar albastru libertate. Mai spun ei că primul drapel cu aceste culori dispuse vertical a fost înmânat sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza, în 1863, unei unităţi militare.

Mai merg puţin înapoi şi ajung la momentul în care am învăţat să cânt vechiul imn al Republicii Socialiste România: Trei culori. În fiecare dimineaţă, înainte de începerea orelor de la şcoală, eram obligaţi să cântăm măcar o strofă din acest cântec.

Dar totul a început de fapt de când eram bebeluş, când ai mei mi-au oferit o suzetă tricoloră. Cum să nu iubeşti România, dacă din scutece ţi se inoculează ideea de patriotism?

Nu ştiu dacă aveţi motive să vă amuzaţi astăzi pe blogul meu, dar sper să vă gândiţi o clipă la patria-mumă. În pas de defilare vă dau un link spre Elly, cea care a organizat parada glumelor la Hapy Weekend.