Ham caine talie mica, medie, mare
Viata alaturi de doi caini jucausi, dar si agitati in acelasi timp, este deosebit de frumoasa si grea. Dupa cum stii, fiecare caine este unic, la fel ca si oamenii. Fiecare cu personalitatea lui, fiecare cu nevoile lui. Totusi, un lucru au cainii in comun: nevoia de a fi in siguranta si a se simti confortabil cand ies la plimbare. Tocmai de aceea astazi vreau sa vorbesc despre felul cum alegi un ham caine talie mica, medie, mare.
Ce fel de ham este potrivit pentru cainele meu? Care sunt avantajele si dezavantajele in cazul folosirii hamului la caine? Despre asta vom vorbi astazi.
Pentru cainii mei am avut, de-a lungul timpului, tot felul de zgarzi, lese si hamuri. De unele am fost multumita, altele m-au dezamagit. E trist cand ajungi sa platesti pentru produse mult laudate, ca mai apoi sa descoperi, rand pe rand, ca au tot felul de neajunsuri.
Iata care sunt avantajele in cazul cand alegi un ham pentru caine, indiferent de talia cainelui:
1.Hamul ii ofera cainelui o mai mare libertate de miscare comparativ cu zgarda. Unii caini se simt vulnerabili atunci cand sunt plimbati cu zgarda si lesa, iar din acest motiv pot reactiona nu tocmai placut cand intalnesc alti caini sau diverse pericole, reale sau imaginare.
2. Hamul este mult mai confortabil si mai sigur, mai ales in cazul cainilor care nu reactioneaza bine la intalnirile cu oameni sau animale. In astfel de situatii poate exista tendinta de a trage mai puternic de lesa, lucru care poate produce rani cainelui daca are zgarda la gat.
3. Cu ajutorul hamului, puii de caine invata mult mai usor si mai repede sa mearga corect in lesa.
4. Hamul poate ajuta chiar si la prevenirea sau inlaturarea durerilor de spate ale cainelui.
Dar sa vorbim putin si despre dezavantajele in cazul folosirii unui ham pentru caine
1.In perioadele cu temperaturi ridicate, hamul poate crea disconfort cainelui. Hamurile pentru caini sunt facute din materiale rezistente, de multe ori suprapuse, formand o adevarata plapuma care inveleste o parte din spatele catelului.
2. Hamul poate fi destul de greu de pus si de scos pentru anumite persoane care nu au o mobilitate foarte buna.
3. In cazul in care hamul nu se potriveste perfect, poate cauza diverse probleme. Daca hamul este prea mare/prea larg, poate aluneca usor de pe caine. Nimeni nu isi doreste sa scape cainele din ham in fata masinii sau la intalnirea cu o pisica, alt caine, un copil si asa mai departe.
Daca hamul este prea strans, ii poate cauza cainelui dureri si chiar rani.
4. Cainele este mai greu de controlat, caci impulsurile venite din ham nu sunt la fel de puternice precum in cazul zgarzii.
5. Este nevoie de o forta fizica mai mare daca ai un caine care nu merge deja perfect in lesa.
Cum trebuie sa fie hamul pentru a se potrivi perfect pe caine
In cazul cainilor de talie mica, poti spune ca hamul se potriveste perfect daca poti baga un deget intre el si caine.
In cazul cainilor de talie mare, trebuie sa poti baga doua degete intre ham si pielea cainelui.
Ce fel de ham sa aleg pentru cainele meu?
Iata o intrebare care ii framanta pe multi dintre cei care au caini. La vremea cand am inceput sa imi pun aceasta intrebare, internetul era deja plin de recomandari. Toata lumea sustinea ca hamurile Julius K9 sunt cele mai bune pentru caini, indiferent de talie.
Le-am cumparat si eu cateilor mei, sa fie in randul lumii canine, ca sa fac o mica gluma. Desi sunt rezistente si ofera cateva avantaje importante, in opinia mea, hamurile Julius K9 nu sunt cele mai bune de pe piata si voi explica imediat de ce.
Dupa cum se poate observa din fotografia cu Bruno, tipul acesta de ham poate crea disconfort cainelui in zona pieptului. Este adevarat ca se poate regla, insa hamul va fi intotdeauna acolo, peste piept, stand ca o bariera.
In plus, hamul Julius K9 pare facut numai pentru anumite rase de caini. Eu, avand maidanezi care nu se incadreaza in standardele nici unei rase, am intampinat ceva probleme, mai ales la Bruno, care este de talie mare.
Distanta dintre prima banda, cea care traverseaza partea de sub gat, si cea de a doua banda, care inconjoara pieptul si spatele, este prea mica. Din acest motiv, hamul nu sta niciodata perfect pe cainele meu. Daca las mai larga banda de sub gat, nu il mai pot controla aproape deloc. Daca o strang cat sa stea perfect, banda care se prinde peste piept este prea aproape de incheietura piciorului, lucru care il jeneaza atunci cand merge.
In plus, cainele este mai usor de controlat si se simte mult mai confortabil daca hamul pe care il poarta este de forma literei V asezata pe piept.
In concluzie, parerea mea este ca un ham pentru caine de talie mica, medie sau mare trebuie sa fie confortabil, sigur si sa te ajute sa controlezi cainele in timpul plimbarilor.
Tocmai din acest motiv recomand hamul in Y, caci il consider a fi cel mai bun ham pentru caine.
In cazul in care totusi doresti sa incerci hamul Julius K9 pentru caini, iata de unde il poti comanda rapid, usor si sigur.
Ham IDC Power Julius K9 pentru caini – pareri pro si contra
- Viata cu doi caini. Nu am timp sa ma plictisesc
- Medalia de aur merge astazi la Bruno
- Povestea unui câine ciobănesc corb – Jurnalul unui Sultan 4
- Ce trebuie sa stii inainte sa-ti iei un caine
2 thoughts on “Ham caine talie mica, medie, mare”