Cei care sunt deja părinți sau au pe aproape copii, știu că niciodată nu putem spune că avem suficientă imbracaminte copii. Ba le rămâne mică prea repede, ba se pătează cu diverse mâncăruri, ba nu ne mai place cum arată, din cauză că a fost de prea multe ori spălată. Tot ei, părinții (și în special mămicile), știu foarte bine că este aproape imposibil să treci pe lângă o vitrină frumos aranjată și să nu îi cumperi copilului un obiect de îmbrăcăminte (măcar unul), doar pentru că pare atât de drăgut, că are nu știu ce culori calde sau nu știu ce imprimeuri interesante.

Mie mi se întâmplă chiar și acum să simt impulsul de a intra în magazine, atrasă de hainele din vitrine, deși am copilul mare și nu ar mai purta obiecte de îmbrăcăminte cumpărate de mine. Mi se întâmplă chiar să văd hăinuțe pentru copii mici prin magazine sau pe internet și să mă gândesc pentru care dintre nepoți s-ar potrivi. Au aceste lucrușoare un soi de magnetism asupra femeilor. Nu știu cum funcționează, dar mi se întâmplă des să aud și la alte mămici că nu se pot abține să nu cumpere, atunci când privirile le sunt atrase de o bluziță, de un body cu imprimeuri drăguțe, de un pantalonaș sau o rochiță.

Dacă mai prind și câte o ofertă, așa cum există în acest moment pe abelino.ro, care la înscrierea pe site oferă o reducere de 20 de lei la primele cumpărături și livrare gratuită pentru cumpărăturile de peste 250 de lei, bucuria este a mea și a cumnatei mele, bine-nțeles! Dăm pagină după pagină pe site, alegem cele mai drăguțe modele, cele mai frumoase culori și apoi negociem împărțirea banilor. E ca o joacă de adulți, joacă de care profită copiii ei, fericiți că au un nou tricou cu Hello Kitty sau cu cei 101 dalmațieni.

Credeți că este greu de ghicit cine pune un deget la tâmplă și îl rotește, încercând să spună că nu suntem normale? Offf, bărbații ăștia, care niciodată nu înțeleg cât este de important ca un copil să iasă pe stradă bine îmbrăcat, în pas cu moda, cu hăinuțe pufoase, ce au exact desenele care le plac micuților! Degeaba încercăm să le explicăm, să le vorbim despre plăcerea de a face mici cadouri neașteptate copiilor, că ei nu văd dincolo de ideea că sunt bani irosiți, că pică șifonierul pe ei, că ei nu au crescut având zeci de tricouri și body-uri. Cu toate astea, i-am văzut uneori și pe ei trăgând cu coada ochiului la jucăriile de pe site-uri, parcă tânjind să le cumpere. Credeți că se gândeau la copii în acele momente? :)