Cât valorează confortul, siguranţa şi, de ce nu, viaţa unui copil? Cât sunt dispus, în calitate de părinte, să investesc în obiecte, pentru ca puiului meu să îi fie bine? Sunt întrebări ce par, la o primă vedere cel puţin, retorice. Să îţi doreşti un copil este un lucru firesc. Să îl aduci pe lume este poate cea mai mare minune a universului. Să îl creşti frumos, sănătos şi fericit este cea mai grea provocare. Ai atât de multe decizii de luat, auzi atât de multe păreri pro şi contra în legătură cu tot ce ţine de creşterea şi educaţia unui copil… După cine să te iei, cui să dai credit când vine vorba de propriul tău copil?

Fie că dispui sau nu de bani, fie că eşti sau nu mână largă, fie că eşti sau nu prevăzător din fire, apariţia unui copil trezeşte în tine instincte ce îţi vor spune, mai bine decât orice manual, că bebelusul tău are nevoie de dragoste, de hrană, de linişte, de siguranţă, de haine, de pătuţ şi jucării. I le vei oferi pe toate, cu inima crescută de bucurie şi mândrie. Nu vei precupeţi nici un efort pentru ca bebeluşul tău să crească voios şi sănătos. Cu fiecare zi, cu fiecare minut, cu fiecare bătaie de gene, copilul tău creşte. La fel de repede cresc şi nevoile lui, vei observa. Un părinte bun va zâmbi fericit şi va exclama: Let’s grow and have fun!

Copilul va avea nevoie întâi de un landou, apoi de un cărucior, după care vei observa că îi trebuie şi un scaun auto. Landoul este un cărucior spaţios, acoperit, în care bebeluşul stă ca într-un pat călduros, ferit de zgomote, de praf, de frig. Căruciorul ce are scaun reversibil îi va permite copilului să stea atat în şezut, cât şi lungit, iar ţie îţi va uşura deplasările, lăsându-ţi timp şi aducând dorinţa de a te bucura de lumea vazută prin ochii puiului tău. Scaunul auto este un obiect absolut indispensabil, fără de care nici nu vei concepe să îţi urci copilul în maşină, căci mai presus de orice vei pune siguranţa şi viaţa pruncului.

Întotdeauna îţi vei dori să îi oferi copilului mai mult decât ai primit tu. Tot instinctul va fi cel ce îţi va spune că poţi cumpăra landou, cărucior şi scaun auto dintr-un foc, pentru a nu fi luat prin surprindere de creşterea rapidă a bebeluşului. Vei căuta informaţii pe internet şi vei ajunge să citeşti cuvintele mele, izvorâte din experienţa mea de mamă. Vei afla că există un magazin online, erfi.ro, de unde poţi comanda cărucioare pentru copii 3 în 1, un adevărat kit de călătorie ce va contribui la confortul şi siguranţa bebeluşului, dar şi la plăcerea ta, ca părinte, de a merge oriunde însoţit de copil.

Poate vei dori să mă întrebi cu ce sunt mai deosebite aceste cărucioare pentru copii faţă de altele. Îţi voi răspunde imediat. În primul rând sunt  lansate de firma americană Graco, sunt extrem de uşoare şi rezistente, au un design modern, au trei poziţii de înclinare a spătarului, sunt recomandate copiilor încă din prima lună de viaţă şi până pe la vârsta de 3-4 ani. Privite din perspectiva părintelui, aceste cărucioare pentru copii sunt foarte uşor de manevrat, ocupă un spaţiu extrem de redus atunci când sunt strânse, au hamuri cu prindere în cinci puncte şi bară de protectie.

graco-carucior-evo-3-in-1-sand

Pentru ca fiecare plimbare să fie cu adevărat o bucurie pentru copii şi părinţi, recomand cu căldură să nu plecaţi de acasă fără jucării pentru cărucioare, căci ele vor distrage atenţia bebeluşilor atunci când vor începe să plângă şi tot ele îi vor ţine ocupaţi când veţi avea nevoie de ambele mâini libere, de o clipă în care să faceţi altceva. Aceste jucării sunt gândite special pentru cărucioare sau pătuţuri, ajutând la dezvoltarea simţurilor copilului, a funcţiilor motorii complexe, a gândirii. Mai târziu, când va mai creşte şi va putea înţelege, aceste jucării pot deveni liantul ce uneşte întreaga familie seara, la poveşti inventate de părinţi, poate chiar cu ajutorul copiilor.

tiny-love-prietena-isteata-omiduta-bataita

Din experienţa mea vreau să subliniez un lucru foarte important: meseria de părinte este cea mai grea şi mai frumoasă dintre toate meseriile. O puteţi face să pară simplă şi clipă de clipă minunată uşurându-vă munca, oferind cu inima deschisă copilului vostru tot ceeea ce are nevoie şi ajutându-l să crească, pas cu pas, cu zâmbetul pe buze, cu fericirea în suflet. Let’s grow and have fun!

erfi