Brumărelul a venit, şi-a făcut treaba la fel de bine ca în fiecare an şi-acum se pregăteşte de plecare. L-am întâlnit doar de câteva ori anul acesta, l-am salutat politicoasă şi m-am retras grăbită în căldura apartamentului. Supărat pe indiferenţamea, octombrie, altădată senin şi blând, a adus ploi urâte, interminabile, a pătat frunzele rămase în copaci, a încurajat frigul să ne pătrundă prin haine şi pe sub uşi.

M-am prefăcut nepăsătoare, deşi stăteam cu ochii pe contorul de gaze, pe centrala pornită mult prea devreme. Văzând aparenta mea nepăsare faţă de încercările lui, brumărel şi-a schimbat strategia şi mi-a zâmbit în câteva dimineţi cu razele de soare strecurate prin perdeaua de nori. Nu m-am lăsat amăgită. Era soare cu dinţi, era vremea amăgitoare ce aduce răceli, erau dimineţi friguroase şi amiezi prea calde pentru jumătatea de şifonier purtată pe umeri.

Văzând că nici aceste tactici nu dau roade, octombrie s-a lăsat de glume şi s-a concentrat pe ceea ce era cu adevărat important. Oamenii! Brumărel mi-a arătat oamenii aşa cum sunt, cu ale lor bune şi rele, cu zâmbete calde şi cu orgolii, cu suflet mare şi cu răbufniri nervoase. Octombrie a adus tristeţe în inimile duzinarilor, odată cu pierderea conului Virusache, pe care eu nu l-am cunoscut. I-am trimis un gând bun, să-i fie drumul luminat.

Mi-e toamnă-n suflet şi mi-s ploi

Şi mă întreb ce e cu noi,

Din ce motiv mă ia cu frig

Şi unde e al vieţii dig…

Brumărel nu se dezminte şi îmi trimite zilnic una caldă şi una rece. Ieri dimineaţă mă dădeam cu capul de pereţi din cauza nervilor, după ce am citit un anumit blog. Seara mi-a adus pacea, mi-a dovedit încă o dată că bloggerii pot fi uniţi, că se pot distra împreună, că pot lăsa deoparte rivalităţile ivite pe parcursul competiţiei SuperBlog. Din vorbă în vorbă, de la o glumă la alta, Girafa Creativă a luat amploare. Vlad, Alina şi Pinky s-au grăbit să scrie, aşa că detalii găsiţi la ei.

M-a impresionat faptul că Dana a primit un mesaj prin care i se mulţumea pentru ideea cu girafa, idee care a adus un zâmbet larg pe chipul unei fetiţe bolnave de leucemie.

„i-am dat surorii mele, care e in spital, joculetul asta cu girafele. a facut o mica ferma, o comunitate, de fapt, de girafe in jurul ei. Ai pus un zambet maaare pe fete triste, multumeesc. noapte buna, saptamana la fel >:D<”

Girafa Creativă face valuri în savana unde s-a născut şi pe internetul ce ne este atât de drag. Bloggerii participanţi la SuperBlog, purtaţi de spiritul ludic despre care tocmai ne-a rugat o editura să vorbim, şi-au pus poze cu girafe în semn de solidaritate, de prietenie. Ce încercăm să promovăm cu girafele noastre vesele? Puterea blogosferei unite, prietenia şi frumosul! Eu sunt girafa care îşi caută la exterior picătura de cafea pierdută, iar ceilalţi sunt colegii mei, oameni faini, veseli şi neîncorsetaţi de rivalităţile ce se pot naşte într-o competiţie.

 

girafa creativa

 

girafe creative

 

Dacă doriţi să vedeţi octombrie şi altfel, treceţi pe la psi, locul în care se adună poveştile frumoase.