Skip to main content

Girafe Creative în luna lui Brumărel

Brumărelul a venit, şi-a făcut treaba la fel de bine ca în fiecare an şi-acum se pregăteşte de plecare. L-am întâlnit doar de câteva ori anul acesta, l-am salutat politicoasă şi m-am retras grăbită în căldura apartamentului. Supărat pe indiferenţamea, octombrie, altădată senin şi blând, a adus ploi urâte, interminabile, a pătat frunzele rămase în copaci, a încurajat frigul să ne pătrundă prin haine şi pe sub uşi.

M-am prefăcut nepăsătoare, deşi stăteam cu ochii pe contorul de gaze, pe centrala pornită mult prea devreme. Văzând aparenta mea nepăsare faţă de încercările lui, brumărel şi-a schimbat strategia şi mi-a zâmbit în câteva dimineţi cu razele de soare strecurate prin perdeaua de nori. Nu m-am lăsat amăgită. Era soare cu dinţi, era vremea amăgitoare ce aduce răceli, erau dimineţi friguroase şi amiezi prea calde pentru jumătatea de şifonier purtată pe umeri.

Văzând că nici aceste tactici nu dau roade, octombrie s-a lăsat de glume şi s-a concentrat pe ceea ce era cu adevărat important. Oamenii! Brumărel mi-a arătat oamenii aşa cum sunt, cu ale lor bune şi rele, cu zâmbete calde şi cu orgolii, cu suflet mare şi cu răbufniri nervoase. Octombrie a adus tristeţe în inimile duzinarilor, odată cu pierderea conului Virusache, pe care eu nu l-am cunoscut. I-am trimis un gând bun, să-i fie drumul luminat.

Mi-e toamnă-n suflet şi mi-s ploi

Şi mă întreb ce e cu noi,

Din ce motiv mă ia cu frig

Şi unde e al vieţii dig…

Brumărel nu se dezminte şi îmi trimite zilnic una caldă şi una rece. Ieri dimineaţă mă dădeam cu capul de pereţi din cauza nervilor, după ce am citit un anumit blog. Seara mi-a adus pacea, mi-a dovedit încă o dată că bloggerii pot fi uniţi, că se pot distra împreună, că pot lăsa deoparte rivalităţile ivite pe parcursul competiţiei SuperBlog. Din vorbă în vorbă, de la o glumă la alta, Girafa Creativă a luat amploare. Vlad, Alina şi Pinky s-au grăbit să scrie, aşa că detalii găsiţi la ei.

M-a impresionat faptul că Dana a primit un mesaj prin care i se mulţumea pentru ideea cu girafa, idee care a adus un zâmbet larg pe chipul unei fetiţe bolnave de leucemie.

„i-am dat surorii mele, care e in spital, joculetul asta cu girafele. a facut o mica ferma, o comunitate, de fapt, de girafe in jurul ei. Ai pus un zambet maaare pe fete triste, multumeesc. noapte buna, saptamana la fel >:D<”

Girafa Creativă face valuri în savana unde s-a născut şi pe internetul ce ne este atât de drag. Bloggerii participanţi la SuperBlog, purtaţi de spiritul ludic despre care tocmai ne-a rugat o editura să vorbim, şi-au pus poze cu girafe în semn de solidaritate, de prietenie. Ce încercăm să promovăm cu girafele noastre vesele? Puterea blogosferei unite, prietenia şi frumosul! Eu sunt girafa care îşi caută la exterior picătura de cafea pierdută, iar ceilalţi sunt colegii mei, oameni faini, veseli şi neîncorsetaţi de rivalităţile ce se pot naşte într-o competiţie.

 

girafa creativa

 

girafe creative

 

Dacă doriţi să vedeţi octombrie şi altfel, treceţi pe la psi, locul în care se adună poveştile frumoase.

Comments
 • Pinky Rainbow October 28, 2013 at 10:15 am

  Girafo-fenomenul ia amploare! :)) Alina vrea sa ii faca si profil de Facebook! Eh, de nu devenim noi vedete…!!! :))

 • psi October 28, 2013 at 10:24 am

  v-am privit aseară de pe margine, la început fără să înţeleg de ce toată lumea devenise girafă, dar cu un zâmbet timid. apoi am înţeles şi zâmbetul mi s-a desfăcut şi mai mult.
  de undeva din cer, eu cred că pescarului nostru i-a plăcut să vă vadă râzând. şi m-am gândit că în fiecare frunză care se stinge este şi un zâmbet.
  şi îţi mulţumesc. ţie şi lui octombrie.

 • Matilda October 28, 2013 at 10:30 am

  Azi o să-mi beau cafeaua cu gândul la girafa ta! 😀

 • Alina October 28, 2013 at 10:31 am

  Vaaaaaaai ce frumos 🙂
  Azi fac o pagina de facebook Girafa Creativa… veti vedea voi 🙂
  Dupa ce scriu articolul la nemira, bineinteles :))

 • vlad October 28, 2013 at 10:36 am

  Multumim pentru frumoasele cuvinte, si pentru ca faci parte dintre noi! Un motiv in plus de mandrie 🙂

 • Octombrie – jocul toamnei | file din poveste October 28, 2013 at 10:40 am

  […] jucat o horă de dragul lui octombrie cu scriitorii din tabelul lui psi:  Vienela, vavaly, Scorpio, Matilda, Carmen şi mulţi […]

 • vavaly October 28, 2013 at 10:44 am

  ai scris frumos si din suflet asa cum te caracterizeaza. ai imbinat lacrima cu zambet, nostalgie cu bucurie.
  octombrie s a jucat cu noi asa cum l ai descris si acum ne daruieste zile pe care sa le tinem minte.
  azi mesteresc si eu girafe. e musai :). imi place solidaritatea care s a nascut la SuperBlog.

 • dordefemeie October 28, 2013 at 11:05 am

  Deci tu esti vinovata pentru vremea urata de la inceput de octombrie…. :-). dar si pentru vremea frumoasa de acum, drept pentru care trebuie sa-ti multumesc…. 🙂

 • Andreea D. October 28, 2013 at 11:15 am

  Girafele au născut zâmbete peste tot, iar octombrie le-a ajutat din plin.

 • alma nahe October 28, 2013 at 11:32 am

  Am devenit girafe, fiindcă ni s-a lungit gâtul după note şi încadrarea în cerinţe. 🙂 Şi după corectitudinea celor care notează, ni s-a lungit…iar petele, în loc să ni se pună pe creier, ni s-au pus pe tot corpul…conştienţi sau nu, cu toţii ar trebui să devenim girafe şi nu struţi! Fiindcă putem extrapola subiectul…

  • Silving October 31, 2013 at 8:12 pm

   Chiar azi dimineata am vazut un desen animat -cum i s-au lungit gatul si picioarele girafei,care arata altfel,ca o zebra cu pete.M-a amuzat 🙂

   • Vienela November 2, 2013 at 11:46 pm

    Putina diplomatie, doamnelor… si rabdare! 😀

 • Pishky October 28, 2013 at 11:55 am

  Girafele dăruiesc zâmbete :)!

 • Adriana October 28, 2013 at 12:18 pm

  Girafa?! Acum inteleg mai bine …veselia nebună şi asaltul girafelor pe internet. Cat despre acest sfarsit de octombrie, hmmm…e o caldura trista ce curge prin amintiri de octombrie friguros care-si cere iertare atat de frumos prin soare, frunze aurii, crizanteme si tufanele. Că poarta cu el şi vesti triste? Tot despre viata sunt, chiar dacă subiectul contine cuvantul moarte. Viata celor ramasi…

 • Radu October 28, 2013 at 2:06 pm

  Cand ai scris de girafe, m-a dus mintea imediat la Madagasgar cu Melman intru-un rol oarecum principal!
  Eu zilele trecute am facut plaja la pescuit de guvizi! 🙂

  • Radu October 28, 2013 at 4:31 pm

   Scuze, intr-un. 🙁

 • Rudolph Aspirant October 28, 2013 at 2:22 pm

  Mie mi-a trimis unul un mesaj de despartire pe o felicitare cu o girafa ! Girafa mi s-a parut asa de simpatica incat nu m-am mai suparat asa de tare ca fusesem respins ! Dar nu stiu daca tehnica asta poate avea acelasi efect asupra tuturor, asa ca ezit sa o recomand in mod generalizat !

 • Psiluneli- Octombrie | Cățărătorii October 28, 2013 at 3:33 pm

  […] scris  psi,  dor, Matilda, carmen pricop, carmen pricop2, Some Words, vavaly, mitzaa, Vienela, file din […]

 • Scorpio October 28, 2013 at 3:38 pm

  Pana acum am zambit, dar aici la tine am ras. Girafa gingasa…te tzuc!

 • Ana-Maria October 28, 2013 at 5:52 pm

  Ce super haioasa este cana cu girafa! 😀

 • Carmen Pricop October 28, 2013 at 7:20 pm

  I-ai dat de lucru lui Brumărel! Norocul lui că se termină, cine ştie la câte încercări l-ai mai fi supus… :))
  SuperBlog îmblânzit de girafe îţi doresc! 🙂

 • Vladimir October 28, 2013 at 8:51 pm

  Nu pot sa descriu cat de tare am sa ma bucur cand se va termina oroarea asta de SuperBlog :D. E crunt de plicticos! Toata lumea scrie despre aceleasi subiecte de ajungi sa faci alergie cand vezi o Toyota sau sa ti se aplece de la un nu stiu ce cu lapte. Oricat de original ar fi un text… tot la aceeasi tembelenie stupida se refera. Acelasi subiect pe ‘jde de bloguri! Deci, pe scurt, cand se termina SuperBlogul si incepe din nou lumea sa scrie despre subiecte care vor fi, daca nu originale, macar diferite, eu dau petrecere!

 • Vladimir October 28, 2013 at 8:54 pm

  Dar in legatura cu girafa.. de unde ideea de “girafa”? 😀 Pe scurt ce are sula cu prefectura? Adica de unde tocmai girafa? De ce nu vaca, capra, lup? Si de ce girafa creativa? Pare de-o originalitate cam fortata (daca n-are la baza vreo argumentatie serioasa in favoarea creativitatii animalului in chestiune, evident 😀 ).

  • alma nahe October 28, 2013 at 10:42 pm

   Tocmai ce am explicat eu mai sus! 😉

   • Vienela November 2, 2013 at 11:45 pm

    Aparuse o ghicitoare pe fb. Cei care nu nimereau raspunsul corect primeau pedeapsa sa isi puna o poza cu girafa la profil. De aici a pornit nebunia… 🙂
    Deocamdata e mai mult o joaca. Daca se va trece sau nu la treburi serioase, inca nu stiu… Dar stii cum sunt eu, imi bag nasul in toate chestiile care par haioase sau care pot aduce un zambet cuiva.

  • Silving October 31, 2013 at 8:09 pm

   Vlad,eu te inteleg asa de bine :)) Eu am facut alergie la masina,de aia n-am mai fost in stare sa scriu inca o data pentru masina si am parasit locul de joaca.Vorba aia: enough is enough.

   Stii ca ma intrebam si eu asa,daca asta cu girafa nu e o nebunie de moment si trece dupa euforia momentului.Girafa,ca multi dintre cei ce n-au fost in stare sa dea un raspuns corect si foarte simplu la o ghicitoare,au fost “nevoiti” sa-si schimbe poza cu cea a unei girafe. Quite stupid,really,if you think about :)) O fi si fun,nu stiu,n-am aprofundat.

 • SimonaR October 28, 2013 at 11:45 pm

  Și uite așa se elucidează misterul cu Girafa! sunteți foarte tari oameni buni… și mai ales, super-creativi 😀

 • belgianca October 29, 2013 at 7:38 pm

  Hi hi! Eu am ratat rasspunsul la o ghicitoare si, drept pedeapsa, trebuie sa “port” 3 zile o girafa. Am gasit una simpatica tare, care scoate limba ca si poza mea originala de profil. Asa ca nu prea se vede diferenta. :)))

 • Andra October 30, 2013 at 8:38 am

  e bine ca nu lasati SuperBlog sa va desparta girafelelor. iti tin pumnii Vienela.

 • Bebe October 30, 2013 at 10:33 am

  O cafea direct din “rezervorul” Girafei.

 • […] Tilda,Mala,Minnie,Mirela,Nina,Silving,Sonia, Tina,Vania,Vavaly,Vienela, Xaba […]

 • Nice October 31, 2013 at 6:06 am

  Da, trebuie sa recunosc ca sunt placut surprinsa. 🙂 Nici in o mie de ani nu mi-as fi imaginat ca bloggerii se vor uni, vor lasa rivalitatile si micile invidii la o parte tocmai intr-o competitie atat de acerba precum Superblog. Girafele sunt simpatice, mult succes, pastrati spiritul!

 • Agățat de un munte « Mirela Pete. Blog October 31, 2013 at 3:07 pm

  […] Tilda,Mala,Minnie,Mirela,Nina,Pandhoraa,Silving,Sonia,Tina,Vania,Vavaly,Vienela, Xaba […]

 • Amforele cu parfum « Mirela Pete. Blog October 31, 2013 at 3:07 pm

  […] Tilda,Mala,Minnie,Mirela,Nina,Pandhoraa,Silving,Sonia,Tina,Vania,Vavaly,Vienela, Xaba […]

 • Silving October 31, 2013 at 8:03 pm

  Si esti sigura ca blogerii nu se unesc doar de suprafata?
  Apropo de gluma asta,mi-am dat seama de la bun inceput ca e vorba de usa,it makes sense.
  Eu am plecat de pe SB. As zice ca o sa va urmaresc de pe margine,dar n-o voi face,ca nu pot spune ca-mi mai pasa.
  Succes,Vienela! 🙂

  • Vienela November 2, 2013 at 11:41 pm

   Inca nu imi vine sa cred, Irina! Erai pe primele locuri, aveai toate sansele sa prinzi podiumul, mai ales ca stilul tau glumet prinde. Si pagina de fb cu ce te-a suparat?

   • Silving November 3, 2013 at 8:42 pm

    Care pagina? Cu Girafa? Nu m-a suparat,era o intrebare retorica.
    N-am mai putut.Eu credeam ca e de scris cate un subiect nou pentru cate un alt sponsor,ca si asa mi se parea ca inspiratia trebuie trasa de par din ce in ce,dar macar subiectele sa fi fost noi,sa ma provoace. Cand am vazut iar proba cu masina,mi s-a pus pata si gata.
    Daa,ai sa zici c-am innebunit,mai ales ca scrisesem trei probe la care nici n-am mai asteptat notarea,am modificat in blog si am cerut SB-ului sa imi stearga contul.

    Asa-s eu,foarte impulsiva 😀

    Si nu,nu regret! 😉

 • Cuvânta November 1, 2013 at 5:50 pm

  Nu-mi vine sa cred ca ai parasit blogul asta pt celalalt. 🙁

  • Vienela November 2, 2013 at 11:40 pm

   Nu l-am parasit, ci am scris mai rar, pentru ca sunt foarte obosita. Cum sa imi parasesc iubirea? Acum imi pare rau ca nu am scris aici pentru concurs, dar m-am gandit ca v-ar plictisi prea tare. :))))

   • Silving November 3, 2013 at 8:48 pm

    Culmea,eu am zis ca daca oi mai scrie vreodata pt SB va fi daca vor mai avea o editie ca Spring-ul,de care ,rasfoind prin arhivele lor,mi-am facut impresia ca a fost mai scurta,mai putine probe,sa nu ajungi sa mori de plictiseala. Insa mi-am zis ca as scrie pe un alt blog,si chiar mi s-a parut desteapta ideea ta de a le separa!

 • […] Tilda,Mala,Minnie,Mirela,Nina,Silving,Sonia, Tina,Vania,Vavaly,Vienela, Xaba […]

 • javra November 2, 2013 at 11:34 pm

  Nu ştiu care-i treaba cu Girafa Creativă, dar văd că unii dintre voi postaţi poze cu girafe.
  Girafa e unul dintre animalele pe care le îndrăgesc cel mai mult şi intuiesc că doriţi să-i faceţi o bucurie unui copil. Îmi poţi da amănunte? Dacă nu-i un cerc închis, cumva, în care n-am ce căuta.

  • Vienela November 2, 2013 at 11:38 pm

   Inca nu stiu exact ce si cum se va face, dar daca vrei, te voi tine la curent. Sigur ca nu este cerc inchis, poate veni alaturi de noi oricine doreste.

 • elly weiss November 6, 2013 at 3:10 am

  Ti-am vazut pe FB poza cu girafa, acum imi dau seama ca era cana aceasta.
  Eu cand ma gandesc…(suna ca reclama aia) la girafe ma gandesc la faringosept, cel mai inutil si ineficient medicament. Nu stiu daca are vreo legatura. As vrea sa nu…desi poate inutilitatea…

 • Post a comment

  Threaded commenting powered by interconnect/it code.