Skip to main content

Ghid practic pentru eliminarea paraziților

Prefață

Atârn cu capul în jos, pierdută într-o lume de profitori, ca o crenguță de vâsc spânzurată de lustră. Cândva, pluteau în jurul meu, se agitau și își făceau cruce, jurându-mi credință veșnică și implorându-mă să le aduc un strop de noroc. Mi-a fost ușor să îi ajut și am făcut-o cu drag. Astăzi descopăr că toți acei fulgi rătăciți în vânt îmi turnau gogoși. De cum și-au văzut sacii în căruță, au aruncat crenguța de vâsc la tomberon. Creaturi virtuale, să știți că v-am răspuns cu aceeași monedă. Verificați în portofel (a se citi blogroll), dacă nu vă vine să credeți.

Notă introductivă

Unele categorii de paraziții își anunță sosirea prin diverse mâncărimi provocate gazdei. De obicei vin în grupuri mici și se înmulțesc la fața locului, pe nesimțite. Gazda, de cum simte mâncărimea, le pregătește culcuș cald, că destul au stat în ger, pe margine. Se hrănește mai des și mai îmbelșugat, ca la un botez, în dorința de a oferi din firimiturile sale și bietilor paraziți. Când pojghita prefăcătoriei se crapă, gazda descoperă cu stupoare că-i vraiște în casa sufletului, că întreg organismul i-a fost invadat de creaturi ascunse în carapace cu luciu negru, ființe minuscule, dar vorace.

Ghid practic pentru eliminarea paraziților

1.Dacă simți că te mănâncă pe undeva să ajuți, lasă orice considerent moral și fugi.

2. Dacă totuși nu poți fugi destul de tare, luptă din răsputeri cu mâncărimea, dar fără să te scarpini.

3. Dacă te-ai scărpinat deja, fă din când în când un control de rutină pentru a vedea câte bube ți-au apărut.

4. Dacă ai bube care miros urât, toarnă peste ele albastru de metilen (sau cerneală virtuală).

5. Dacă nici așa nu scapi de paraziți, prinde-i cu penseta, unul câte unul, și aruncă-i acolo unde le este locul: la gunoi.

Postfață 

Supărată pe cei care m-au rugat să îi recomand online și care mai târziu m-au scos din blogroll, am făcut astăzi o curățenie serioasă pe blogurile mele și m-am folosit de cele 12 cuvinte (pojghita, ger, cruce, vant, vasc, vraiste, portofel, botez, vin, luciu, gogosi, fulgi) pentru a-i face de rușine prin acest ghid practic pentru eliminarea paraziților. Data viitoare, cu nume și prenume.

Comments
 • Vero January 11, 2016 at 9:15 am

  Şi eu am pe vreo 3 bloguri linkuri puse “la schimb”, care acum conduc către bloguri care nu mai există sau în al căror blogroll nu mai exist eu. Dar încă nu mi-am găsit nici timpul, nici cheful necesar pentru curăţenie. 🙂

  • Vienela January 18, 2016 at 6:57 am

   Eu am observat intamplator. M-am uitat prin zelist, probabil pentru prima data dupa un an. Si tocmai atunci ma anunta ca un anumit blog nu mai trimite link spre mine. Asa m-am apucat de curatenie. :)))

 • Cristian January 11, 2016 at 7:48 pm

  Întâmplător am constatat că acest blog nu mai e preferat de unii care se află în continuare în blogroll-ul meu. Sunt mai conservator, probabil.

  • Vienela January 18, 2016 at 6:58 am

   Gusturile se mai schimba… In plus, multi sunt draguti atata timp cat le lasi comentarii si semne. Daca, din varii motive, nu mai poti face asta la un moment dat, isi intorc privirea spre altii.

 • nina January 12, 2016 at 5:02 pm

  Daca tu ai impresia ca din textul asta subtil si foarte fin ei inteleg ceva, inseamna ca ai in continuare asteptari foarte mari de la niste oameni foarte mici.

  • Vienela January 18, 2016 at 6:59 am

   :)) Mi-ai oferit balsamul de care aveam nevoie pentru a-mi trata ranile.

 • Post a comment

  Threaded commenting powered by interconnect/it code.