Prefață

Atârn cu capul în jos, pierdută într-o lume de profitori, ca o crenguță de vâsc spânzurată de lustră. Cândva, pluteau în jurul meu, se agitau și își făceau cruce, jurându-mi credință veșnică și implorându-mă să le aduc un strop de noroc. Mi-a fost ușor să îi ajut și am făcut-o cu drag. Astăzi descopăr că toți acei fulgi rătăciți în vânt îmi turnau gogoși. De cum și-au văzut sacii în căruță, au aruncat crenguța de vâsc la tomberon. Creaturi virtuale, să știți că v-am răspuns cu aceeași monedă. Verificați în portofel (a se citi blogroll), dacă nu vă vine să credeți.

Notă introductivă

Unele categorii de paraziții își anunță sosirea prin diverse mâncărimi provocate gazdei. De obicei vin în grupuri mici și se înmulțesc la fața locului, pe nesimțite. Gazda, de cum simte mâncărimea, le pregătește culcuș cald, că destul au stat în ger, pe margine. Se hrănește mai des și mai îmbelșugat, ca la un botez, în dorința de a oferi din firimiturile sale și bietilor paraziți. Când pojghita prefăcătoriei se crapă, gazda descoperă cu stupoare că-i vraiște în casa sufletului, că întreg organismul i-a fost invadat de creaturi ascunse în carapace cu luciu negru, ființe minuscule, dar vorace.

Ghid practic pentru eliminarea paraziților

1.Dacă simți că te mănâncă pe undeva să ajuți, lasă orice considerent moral și fugi.

2. Dacă totuși nu poți fugi destul de tare, luptă din răsputeri cu mâncărimea, dar fără să te scarpini.

3. Dacă te-ai scărpinat deja, fă din când în când un control de rutină pentru a vedea câte bube ți-au apărut.

4. Dacă ai bube care miros urât, toarnă peste ele albastru de metilen (sau cerneală virtuală).

5. Dacă nici așa nu scapi de paraziți, prinde-i cu penseta, unul câte unul, și aruncă-i acolo unde le este locul: la gunoi.

Postfață 

Supărată pe cei care m-au rugat să îi recomand online și care mai târziu m-au scos din blogroll, am făcut astăzi o curățenie serioasă pe blogurile mele și m-am folosit de cele 12 cuvinte (pojghita, ger, cruce, vant, vasc, vraiste, portofel, botez, vin, luciu, gogosi, fulgi) pentru a-i face de rușine prin acest ghid practic pentru eliminarea paraziților. Data viitoare, cu nume și prenume.