De câțiva ani, Florentina lucrează la o firmă de catering din orașul nostru și tot din acea perioadă o cunosc și eu. Între timp a căpătat o vastă experiență, știe să discute cu clienții, știe să pregătească diverse evenimente, știe cam tot ce știe și angajatorul ei, care o consideră a fi mâna lui dreaptă. Am trecut ieri prin dreptul firmei respective și am văzut-o pe Florentina la birou, concentrată asupra unor acte. Mi-am amintit instantaneu de ziua în care am cunoscut-o, de mirarea pe care mi-a provocat-o și de nervii pe care a reușit să îi provoace prietenei mele o colegă a Florentinei (dar despre asta într-un alt episod, mai ales că acea colegă nu mai este la firma de catering).

Se făceau pregătiri pentru cununia civilă a unor buni prieteni și Florentina venise să vadă locația și să discute ultimele amănunte legate de eveniment. Eu stăteam la masa din curte, împăturind niște huse de scaun pe care prietena mea abia le trăsese la mașină (absolut toate pregătirile -mai puțin masa și băuturile- le-am făcut noi două). Din când în când, o auzeam pe Florentina explicând cum că firma lor oferă până și gheata carbonica catering. Am tăcut o perioadă, atentă fiind la ceea ce făceam, dar și la negocierile și detaliile care se discutau. Abia când Florentina a repetat a treia oară că poate aduce gheață carbonică, am răbufnit mirată, cu râsul pe buze:

-Dar ce mama naibii este această gheață carbonică și la ce folosește? Băgăm mirele cu capul în ea, să îl răcorim dacă se pilește? Facem criogenie cu soacrele, dacă devin nesuferite?

Florentina m-a privit atent, mirată la rândul ei, neștiind dacă o iau peste picior sau chiar nu am habar de gheața carbonică. Apoi a zâmbit cald, iar acest zâmbet m-a făcut să mă liniștesc și să îi ascult explicațiile detaliate:

”Gheața carbonică este gheața uscată, forma solidă a dioxidului de carbon. Cea folosită de noi are un înalt grad de puritate, fiind 100 % alimentară, ceea ce înseamnă că poate fi pusă în băuturi fără nici un risc. Dacă la cununia civilă o propun pentru răcirea băuturilor de orice fel, să știți că asta nu este singura ei întrebuințare. Gheața carbonică este folosită și de marii producători de bere sau băuturi răcoritoare carbogazoase, se folosește pentru transporturile medicale, în industria alimentară și pentru sablare (curățare), dar și la diverse evenimente (nunți, ședinte foto, prezentări de modă, lansare de produse și oriunde este nevoie de efecte speciale). Oricând și oricâtă am comanda, o primim în mai puțin de 24 de ore.”

Am înțeles rapid despre ce este vorba și abia așteptam ziua cea mare, cununia prietenilor mei, pentru a vedea deja celebra gheață carbonică adusă de către firma de catering pentru răcirea băuturilor. Din păcate, banii prietenilor mei erau limitați, așa că nu ne-am putut bucura de efecte speciale cu gheață carbonică, iar asta mă face să am ceva regrete, mai ales că prețul unui kilogram livrat de către firma producătoare (DRY ICE ROMANIA) este de doar 9 lei.