-La intervale de timp mai mult sau mai puţin regulate, istoria se repetă, căci nimic nu este nou sub soare. Renaştere după renaştere, jocul se reia sub diferite forme, căci spiritul ludic nu piere, ci se transformă.

Mă uit la fiul meu, el se uită la mine, şi amândoi îl privim pe acest prieten vechi, întrebându-ne ce vrea să spună. Filozofie la miezul nopţii, pe skype? Şi ce o fi cu rânjetul hâtru de pe faţa lui?

-Generaţia ce joacă Airsoft salută generaţia cu cheia la gât, ce a jucat împuşcatea în faţa blocului! Generaţia ce joacă Airsoft salută mai tânăra generaţie, jucătoare de Counter-Strike!

Suntem în continuare uimiţi, căci nu ştim ce înseamnă acest cuvânt. Rânjetul i se lărgeşte pe chip şi în ecranul monitorului apare imediat întregul echipament de airsoft, ce include o geantă de transport, o vestă tactică, ochelari speciali de protecţie, bile pentru airsoft (proiectile din material plastic cu greutatea cuprinsă între 0,12 g si 0,48 g) şi o armă, o armă ce pare adevărată, deşi nu este. În timp ce imaginile se derulează pe ecran, auzim vocea prietenului nostru explicându-ne în termeni simpli că airsoft este un joc cu tentă militară, o transpunere în realitate a jocurilor de genul Counter-Strike, jucat într-un cadru bine organizat, în spaţii private, special amenajate sau în foste fabrici, uzine, unităţi militare, departe de accesul publicului.

echipament airsoft

Îmi place ideea acestui joc. Prin faţa ochilor îmi trec amintiri din îndepărtata copilărie şi simt cum mă învăluie regretul acelor zile fără griji. Jucam împuşcatea, deşi nu aveam nici pistoale de airsoft, nici încărcător mid-cap, nici nu auzisem de Hop-Up (efectul de învârtire a bilei, ce ajută la deplasarea ei pe o distanţă mai mare – Efect Magnus). Armele erau simple beţe rupte din pomi, iar ţeava de precizie era întotdeauna reprezentată de pvc-ul folosit şi pentru cornete. Ne ascundeam după colţurile clădirilor, ne târam prin iarbă şi ne imaginam că suntem soldaţi, că purtăm războaie. A făcut acelaşi lucru şi fiul meu acum câţiva ani, însă de la calculator. Fac acelaşi lucru şi jucătorii de airsoft, în spaţii special amenajate.

echipament airsoft

Când a văzut băiatul meu pe ecranul monitorului acel Shotgun model M870, a sărit ca ars din fotoliu. Este o replică airsoft, bazată pe modelul Remington 870 Wingmaster, o jucărie uşoară şi bine lucrată, aşa cum sunt cele mai multe arme de airsoft. Văzând entuziasmul lui, parcă m-am molipsit şi eu. Ar fi interesant de jucat airsoft cu prietenii, ba chiar şi cu necunoscuţi, dacă pot fi fair-play, altfel jocul nu are farmec, deoarece bilele de plastic nu lasă urme la impact.

g_p_original_medium_3_

Mă întrebam zilele trecute, uimită peste măsură, ce-i mână în lupte pe oameni, din ce motive aleg să se războiască virtual pentru tot felul de nimicuri (pozele făcute în lanurile de rapiţă, găleţile de apă turnate în cap, listele cu cărţi care le-au schimbat gândirea şi viaţa). Sunt convinsă că această înverşunare îşi are originea în stresul cotidian ce ne apasă, uneori chiar şi fără să ne dam seama. Serviciu obositor, copii gălăgioşi, rate la casă, scumpirea benzinei, responsabilităţi mari, alergături în stânga şi în dreapta, probleme ce nu îşi găsesc nicicum rezolvarea, toate contribuie la oboseala cronică a omului modern, făcându-l să nu îşi mai poată controla pornirile războinice.

Prietenul nostru, imediat ce şi-a cumpărat echipamentul de la Airsoft6  şi a participat la prima simulare a unui conflict militar în cadrul jocului, spune  că a simţit cum toată tensiunea acumulată s-a descărcat, cum a scăpat de stres şi cum s-a reîntors, pentru cateva ore, în copilărie. Le-aş recomanda tuturor celor ce simt că răbufnesc prea repede şi prea din orice nimic, să încerce această metodă de eliberare. Eu ştiu sigur că aş vrea să invit câteva persoane la airsoft constanţa, să ne putem împuşca în joacă cu pistoale de airsoft, să fim iar copii pentru un timp.

echipament airsoft

Atenţie! Consumul excesiv de astfel de cockteil-uri combinat cu partide lungi şi distractive poate dăuna grav plictiselii.

Menţiuni importante:

-la jocul de airsoft purtaţi întotdeauna ochelari de protecţie sau mască specială, căci există risc de vătămare gravă.

ochelari de protectie airsoft

-legea interzice afişarea şi exploatarea replicilor de airsoft în spaţii publice

-în întreaga ţară există cluburi şi grupări mari de jucători ce practică acest sport. Înainte de începerea jocului se stabilesc reguli obligatorii şi se iau măsuri serioase de precauţie

-pentru a putea achiziţiona, deţine şi exploata o replică de airsoft este necesar să aveţi vârsta minimă de 18 ani

-replicile de airsoft se vor transporta în cutii originale, fără a fi încărcate cu muniţie

-instigarea la violenţă verbală sau fizică pe terenul de joacă este strict interzisă.