În viaţa mea nu am reuşit să duc un plan la bun sfârşit, deşi am avut de-a lungul timpului multe tentative, mai ales în trecut, până când am înţeles că cel mai simplu ar fi să las totul aproape la voia întâmplării, ţinând totuşi strâns volanul.  Nu reuşesc nici măcar să respect lista de cumpărături pe care mi-o fac întotdeauna din timp. De cele mai multe ori, prin hipermarketuri cineva aşează produse nu neapărat folositoare, dar atât de pricepute la a face cu ochiul femeilor indecise! Când nu mă las păcălită de reduceri sau ambalaje colorate, sigur uit lista acasă, aşa că fac piaţa din memorie, uitând întotdeauna ceea ce este important, ceea ce îmi este indispensabil.

După ce şi-a dat seama că nu sunt speranţe pentru mine, ştiind că Mihai este cel mai risipitor bărbat din lume, mai ales când vine vorba de răsfăţat familia, Ionuţ s-a decis să preia conducerea, spunând că el se simte în stare sa gandeasca strategic, să facă planuri pe termen lung, să gestioneze finanţele familiei, astfel încât să nu mai avem surprize neplăcute. Ne-a impus anumite reguli, pe care nu ştiu dacă vom reuşi să le respectăm, dar măcar vom încerca. A făcut iar tabele, tot felul de liste şi planuri, spunând că la sfârşitul lunii vom fi uimiţi de economia făcută.

Pe hârtie arată foarte bine planurile lui. L-am întrebat de unde s-a documentat, cine l-a învăţat să ordoneze bugetul în aşa fel încât să îl facă să pară mai mare decât este, să ne dea speranţe că vom reuşi să facem mai multe cu banii care ne intră în casă. A rânjit ca un lup şi mi-a spus că l-am certat degeaba atâţia ani, că i-am reproşat degeaba că nu face nimic, că îşi petrece toată ziua jucând jocuri de strategie. Spune că din acele jocuri a învăţat să împartă resursele în aşa fel încât totul să meargă bine. Râzând, mi-a mai spus că este în stare să conducă o familie cu trei membri, dacă a putut conduce armate şi a construit atâtea sate, oferind de lucru şi hrană soldaţilor.

Oare să fie de făcut un pas atât de mic din virtual până în viaţa reală? :)