Sunt un copil oarecare din Ploieşti şi le vorbesc astăzi celor care au fost cândva copii în acest oraş sau în oricare alt loc. Am convingerea că doar ei mă pot înţelege şi sprijini, pentru ca eu şi ceilalţi copii să ne putem bucura pe deplin de copilărie (în condiţii de maximă siguranţă) şi de micile detalii ce fac ca un oraş să fie frumos, curat, atrăgător. Vă amintiţi zilele copilăriei voastre? Mai tineţi minte că nu existau locuri de joacă special amenajate pentru voi? Haideţi să dăm pentru o clipă timpul înapoi, să vedem cum era pe atunci…

Oraşele erau cenuşii, terne, murdare. Existau puţine parcuri şi acelea erau neîntreţinute, cu bănci neconfortabile, iar coşurile de gunoi erau aproape inexistente. Cei responsabili cu întreţinerea oraşelor nu îşi dădeau seama că micile detalii aduc frumuseţe unui oraş (în unele zone ale ţării încă mai arată aşa oraşele, din păcate). Părinţii nu puneau mare accent pe echipamente tematice de joacă sau pe jucării, ca parte din procesul de relaxare, învăţare şi educare a copilului. Eraţi liberi să alergaţi pe oriunde vă doreaţi, lucru ce părea ademenitor la prima vedere. În mijlocul străzii cu mingea sau agăţaţi cu săniile de maşini, în spatele blocului, printre molozul rămas de la construcţii şi şobolanii ce mişunau după gunoaie, pe lângă calea ferată, în căutarea unui strop de verdeaţă. Eraţi copii ai betoanelor, ca şi mine, dar vă puneaţi vieţile în pericol clipă de clipă, nesupravegheaţi, cu cheile atârnate de gât.

Aşa cum voi aveţi acum oraşele voastre frumoase, occidentale (sau ar trebui să aveţi, dacă aţi colabora cu Art Decor), cu mall-uri şi piscine, cu baruri şi restaurante, cu foişoare şi mese de şah, cu pergole şi rastele pentru biciclete, aşa ne dorim şi noi, copiii, să avem oraşele noastre miniaturale, în care să ne relaxăm când ieşim de la grădiniţă sau de la şcoală, să învăţăm despre lumea înconjurătoare şi despre joaca în echipă. Ne dorim parcuri dotate cu echipamente de joaca, locuri în care să fim în siguranţă, decoruri care să ne stimuleze curiozitatea şi imaginaţia. Avem nevoie de sprijinul vostru, al celor ce aţi fost cândva copii, să ne înţelegeţi nevoile şi să găsiţi cele mai bune soluţii.

element-de-joaca-cetate-cu-doua-toboganeunul-tubular

În Ploieşti, ca şi în alte oraşe ale ţării, există parcuri şi locuri de joacă special amenajate, însă multe dintre ele sunt construite din materiale ce nu rezistă la schimbări de temperatură şi nu sunt lucrate în aşa fel încât noi, copiii, să fim în siguranţă. Unele parcuri nu sunt împrejmuite, altele nu au asfalt gumat, iar multe sunt plictisitoare din cauza faptului că par trase la indigo. Ne-aţi putea ajuta voi, cei ce aţi fost cândva copii, să ne putem bucura de echipamente tematice de joacă, aşa cum sunt cele proiectate şi realizate de către Art Decor? Ne puteţi ajuta să avem un oraş frumos, un oraş cu care să ne mândrim şi care, prin toate aceste mici detalii, să impresioneze localnici şi turişti?

DSCF2585

Vă rog să ascultaţi glasurile copiilor din Botoşani, Bistriţa, Săcele, Holbav. Ei vă pot confirma spusele mele: avem nevoie de locuri de joacă în care să fim în siguranţă şi care să ne atragă prin tematică, aşa cum se întâmplă deja la ei în oraşe, datorită Art Decor. Copiii din întreaga ţară au nevoie de oraşe curate, frumoase, de părculeţe, de jucării şi echipamente de joacă moderne, bine lucrate. Ne dorim castele cu turnuri, cetăţi, vapoare, avioane, autobuze, poduri, tobogane legate de castele, ca un fel de ieşiri de siguranţă, ne dorim căsuţe pentru joacă, leagăne, balansoare, figurine pe arc, plase de căţărat, punţi mobile, poduri tubulare, panouri pentru escaladă, trambuline şi chiar echipamente de joaca pentru interior, pe care să le folosim în zilele ploioase.

DSCN2579

Puteţi face în aşa fel încât fiecare oraş sau sat al ţării să fie înfrumuseţat prin mici detalii şi să aibă echipamente de joacă tematice? Să nu vă fie teamă. Aceste echipamente încap chiar şi în zonele libere ale complexelor rezidenţiale, în spaţiile dintre blocurile de locuinţe ale cartierelor, în curţile particulare, oriunde am dori. Art Decor vă stă la dispoziţie cu servicii de consultanţă şi proiectare, lucrări complete de amenajare, servicii de mentenanţă, toate la standarde europene, perfecţionate în cei 13 ani de experienţă. Vă rog să luaţi în calcul şi faptul că pe decorurban.ro, site-ul ce aparţine Art Decor, găsiţi foarte multe alte detalii, inclusiv cele legate de reduceri, de preţurile ce vor fi amortizate prin îndelunga folosire, căci fiecare echipament de joacă are un termen lung de garanţie. Voi, cei ce aţi fost copii cândva, puteţi face în aşa fel încât Art Decor să devină partenerul copiilor, al adulţilor , dar şi al oraşelor din întreaga ţară?

decorurban