Frica de frig este mai rea decat frigul

Probabil am mai povestit pe blog despre frigul pe care l-am indurat in prima mea iarna in Scotia. Nu eram obisnuita cu umezeala de aici, nici cu vantul tarbat care ti se strecoara pana in oase si pe care cu greu il mai poti alunga. Ieseam noaptea la pauze si imi sarea cafeaua din pahar – atat de tare tremuram. Intre timp m-am mai obisnuit si am invatat sa ma feresc, dar stiu ca frica de frig este mai rea decat frigul pe care il poti simti uneori aici.

Ma plang deseori ca mi-a dor de caldurile toride din Romania, ca si de vremea calda si blanda care m-a facut sa ma indragostesc iremediabil de Spania. Cu cateva zile in urma am gasit, printre amintirile oferite de facebook, o poza facuta chiar inainte de plecarea mea in Scotia. O coronita de margarete pe care am impletit-o pe un camp. Am redistribuit amintirea, scriind alaturi ca mi-e dor de verile toride din Romania.

Și mi-e dor, mi-e dor, mi-e dor,

De căldura verilor…

Frica de frig este mai rea decat frigul

La scurt timp s-a incalzit si in Scotia. Urmarea a fost destul de previzibila. Nu este prima data cand mi se intampla. Am scris despre asta, pe scurt, pe fb.

Am vrut căldură, mi s-a dat căldură. Afara sunt 17 grade, însă e cerul senin, nu bate fir de vânt și soarele strălucește, așa că se simt cam ca 25-30 la noi. Da, asta este o ciudatenie scotiana. Daca temperaturile depasesc 20 de grade si nu bate vantul, pur si simplu simti ca te sufoci.

Mi-am luat un hanorac pe mine și am iesit cu Onix la plimbare (va vine sa credeti ca Onix, catelusa mea, are deja un an si opt luni?). Obisnuinta si mai ales frica de frig ma fac sa plec rareori de acasa imbracata in haine prea subtiri sau cu maneca scurta. Urcă deal, coboară deal, urcă deal, coboară deal… Am ajuns acasă pe jumătate leșinata din cauza caldurii.

A venit rândul lui Bruno să iasă la plimbare (daca sunt singura acasa, nu scot niciodata ambii caini pe strada in acelasi timp, pentru ca nu am forta sa ii tin daca apare vreun caine care sa ii enerveze). Mă-sa tot proastă, tot cu hanoracul pe ea. Urcă deal, coboară deal, urcă deal, coboară deal etc etc. Simt că leșin. Am toate hainele ude pe mine, abia respir și aștept cu nerăbdare ploaia și vântul scoțian, am spus in incheierea transmisiei. :D

Daca v-ati intrebat de ce scriu atat de rar pe blog, raspunsul se afla (partial) aici. Am o alta activitate care imi ocupa o parte din timpul liber.

Fun Dog Facts: Coloring Book Children Aged 4-10 years

Bruno si Onix, cainii mei, intr-o noua ipostaza: Dog Facts