Skip to main content

Fragment

Pășim cu grijă pe scândurile din podul nefinisat. Suntem împresurați de sunete mici. Reușim să le identificăm cu ușurință: mersul precaut al pisicuței trezite din somn, foșnetul pe care coroana bătrânului salcâm îl scoate când vântul i se încurcă în crengi, respirația noastră, ușor precipitată de emoția aventurii. Sa găsești un tablou în toată harababura de aici pare mai greu decât să dai de ac în carul cu fân. Dacă trec acest test, cu siguranță nimic nu îmi va mai sta în cale. Vreau neapărat să văd și să înțeleg cum a reușit bunica lui să creeze flori, păsări, muguri de brad, ape și alte elemente din natură cu ajutorul firelor de păr uman. Cred că-i o dovadă de maturitate faptul că nu mă dezgustă ideea. Un fâlfâit de aripi, zbor de liliac înfometat, îmi rupe firul fragil al gândurilor.

Cristale de praf aleargă în raza de lumină verde a lanternei. Totul are aici parfum de vechi și de mister care-și așteapta dezlegarea. Simt cum efervescența curiozității mă împinge tot mai în adâncul podului. Scotocesc grăbită sacii aliniați soldățește între bârnele mâncate de cari. Mileuri de macrame, borcane, cărți, lemne pirogravate, boabe de porumb, jucării stricate, un caiet cu foile îngălbenite de vreme.

-Luminează puțin aici! Am găsit ceva interesant.

În urmă cu o săptămână mi-a venit ideea de a scrie o povestire. Fragmentul de mai sus va fi integrat în ea imediat ce mi se vor limpezi în minte detaliile puse la dospit. Mulțumirile mele se îndreptă spre Eddie, căci el mi-a oferit cele 12 cuvinte de legătură (muguri, verde, coroana, parfum, cristale, natura, tablou, zbor, efervescenta, maturitate, sunete, test). Nu mă întrebați acum ce voi face cu povestirea, că nu știu. Cert este doar că va avea o notă fantastică. Deocamdată mă dau cu capul de pereți văzând că e tare greu să strângi în pumn o idee, să o storci bine și din zeama ei să faci o cerneală potrivită, care să alinieze cum se cuvine gândul în cuvinte.

Comments
 • Madalina Buzatu March 20, 2016 at 4:26 pm

  Bine te-am regasit prietena draga :*
  Mult succes in continuare. Te citesc zilnic in timpul liber de la serviciu, insa foarte rar am timp sa-ti las o parere 🙁

  • Vienela March 22, 2016 at 9:25 am

   Bine ai revenit, Madalina!
   Prefer sa am alaturi prieteni care citesc si nu lasa nici un semn, decat persoane care dau like si comenteaza, dar imi dovedesc prin chiar vorbele lor ca nu au citit. :)))

 • Sărutul ploii | Iubesc Viaţa March 25, 2016 at 6:21 am

  […] se lipește de tălpi. Străbat porțiunea dintre cei patru meri văratici și mă opresc brusc. Salcâmul, bătrân și totuși surprinzător de viguros, parcă ar întinde brațele spre cer, urlând: sărută-mă […]

 • Post a comment

  Threaded commenting powered by interconnect/it code.