Nu va lasati pacaliti de titlul acestui articol. Vacanta a fost mult prea scurta pentru a tine un jurnal. Nu detin decat in minte fragmente din jurnalul pe care l-as fi putut scrie. De exemplu, in ultima zi de vacanta am colindat unul dintre mall-urile orasului, atat pentru a vedea daca mai exista geanta sac pe care pusesem ochii, cat si pentru a cauta o perie pentru pisica. De aici si pana la informatii detaliate despre studii geotehnice pare sa fie o cale incredibil de lunga, nu-i asa? Nu si daca ai (cum am avut eu) norocul de a te intalni cu un fost coleg de scoala, astazi mare specialist la nu stiu ce mare firma.

Cat timp am baut un suc si o cafea, tipul mi-a vorbit in trei cuvinte despre familia lui si in alte trei mii de cuvinte despre jobul pe care il are, despre tot ce ar putea (sau nu) interesa pe un profan ca mine. Stiam, in mare, cam cu ce se ocupa un geolog, insa asta nu m-a ajutat cu nimic in fata avalansei de informatii cu care m-a bombardat fostul meu coleg. Degeaba incercam sa schimb vorba, sa spun ca studiile geotehnice nu reprezinta un domeniu care sa poata atrage o femeie ca mine.

Pana cand nu i-am dat libertatea de a povesti prin cate locuri din tara l-a dus jobul, pentru cate firme importante a efectuat aceste studii geo nu stiu cum, omul a tot insistat. Incepusem sa ma amuz, apoi chiar sa ma intreb cam cum ar arata lumea daca toti ne-am intoarce de la serviciu atat de entuziasmati de ceea ce lucram. La un moment dat, sotul meu a reusit sa puna capat avalansei de informatii, profitand de ceea ce spunea fostul meu coleg.

Ajunsese la partea cu avizele geotehnice si operatiunile de penetrometrie dinamica (usoara, medie, grea si foarte grea – uite asa devin si eu experta in domenii cu care nu am vreo legatura), cand i-a venit bine lui Mihai sa il intrerupa cu o gluma:

-Acum imi dau seama de ce esti tu atat de incantat de jobul tau, omule! Pai ce barbat nu ar fi, daca toata ziua s-ar ocupa de penetrometrie, mai ales daca este dinamica? Se mai fac angajari sau esti printre putinii norocosi ai lumii? :)

Il stiam pe sotul meu pus mereu pe glume si pe sotii, insa de aceasta data mi-a venit sa il iau in brate in plin mall, fericita ca a spart gheata si a mutat discutia pe un alt fagas, astfel incat sa putem purta o conversatie, nu sa ascultam un monolog plictisitor. Nu era chiar o discutie pe placul meu, insa bucuria de a fi scapat de studiile geotehnice si alte chestii legate de geologie, mi-au adus pacea. :)

Ciudat este faptul ca ascultam candva povesti spuse de un geolog si nu doar ca nu ma plictiseam, dar as fi vrut sa aflu tot mai multe despre acest domeniu. E drept, acele povesti erau spuse cu haz si toate se refereau la cercetari facute in pesteri… :)