Alternativa de ultima ora in ceea ce priveste incalzirea si racirea locuintei este reprezentata de utilizarea energiei geotermale de diferite adancimi.  Adancimile la care are loc exploatarea poate varia in functie de tipul de sol unde este amplasata locuinta sau spatiul pe care dorim sa il incalzim.

Aceasta noua tehnologie prezinta avantajul unui mediu durabil, dar si beneficiile individuale reprezentate prin reducerea costurilor lunare ale facturilor.

Utilizarea acestui tip de incalzire este posibila printr-un sistem de pompe de caldura special distribuite, o tehnica de ansmblare ce necesita foraje de diferite adancimi. Principiul de functionare a pompelor de functionare se bazeaza pe un schimb constant de caldura. Stratul superior al solului absoarbe energia solara care incalzeste pamantul, astfel acesta inregistreaza temperaturi constante tot timpul anului.

Acest sistem de incalzire, pe langa faptul ca este inovativ si te scapa de problema spatiului si design-ului caloriferelor si radiatoarelor din casa, poate prezenta in special avantajul economic vizibil in timp, dar si confortul termic dispus uniform pe intreaga suprafata.

Deoarece este un domeniu nou este bine sa va informati si sa apelati la sfaturile specialistilor pe aceasta nisa. Incalzirea geotermala sa bazeaza in special pe montarea sistemului de pompe de caldura, ceea ce presupune un foraj profesionist. Adancimea de foarare, dar si modul implicit determinat de structura solului pot face diferenta in timp in ceea ce priveste randamentul. Daca doresti mai multe detalii, acestea se pot regasi online accesand site-ul https://ecodrillforaje.ro.

Echipa Ecodrill nu se ocupa doar de foraje necesare pentru puturi de apa asa cum te-ai obisnuit poate cu acest termen, ei sunt orientati si catre forajul hidraulic rotativ cu circulatie de fluid. Acesta se poate utiliza in special in zonele cu strat sedimentar incarcat, deoarece, pentru a impiedica detrisul sa intre in foraj se foloseste un noroi bentonitic.

Astfel, poti sa te orientezi spre echipa profesionista in forari Ecodrill ce executa lucrari atat pentru principiul pompei sol – apa, cat si pentru cele apa-apa.

Daca vrei sa optezi pentru pompa de caldura apa-apa, aceasta are ca principiu extragerea apei din adancime cu temperaturi constante de 12-14 grade. Te poti baza pe o firma profesionista in foraje asa cum sunt cei de la Ecodrill, deoarece este vorba de efectuarea a cel putin doua foraje: unul pentru extractia apei si altul pentru golirea pompei de caldura. In cazul cantitatea de apa este prea mare, este recomandat sa ai in vedere optiunea efectuarii mai multor foraje de mici adancimi care sa ajute la deversarea apei.

Daca doresti sa optezi pentru sistemul sol- apa trebuie sa iei in considerare sfatul specialistilor pentru un bun randament, deoarece temperatura termica uniforma pe toata suprafata locuintei, dar si randamentul se calculeaza in functie de suprafata ce necesita incalzire si tot asa se stabilesc si adancimile de forare.

Dintre cele doua optiuni, varianta sistemului sol-apa poti sa il consideri fiabil si se potriveste daca doresti si o racire pe timpul verii. Principiul de racire actioneaza conform sensului invers, astfel caldura din locuinta este extrasa, pentru ca mai apoi sa fie distribuita inapoi racita.

Indiferent de tehnica pe care doresti sa o utilizezi, poti sa optezi din variantele pentru foraje pompe de caldura Ecodrill, iar acestia te vor indruma cu informatii si mai multe detalii despre fiecare produs.