Folositi legume congelate pentru ciorba?
Eram foarte tanara si nepriceputa in ale bucatariei. De cate ori imi veneau musafiri la masa, ma intrebau daca folosesc legume congelate pentru ciorba. Nu foloseam pe atunci, dar nici nu ma pricepeam sa gatesc. Acum folosesc legume congelate atat pentru ciorba, cat si pentru diverse mancaruri si uneori le gatesc chiar la cuptor. Voi folositi legume congelate pentru ciorba?
Am avut o perioada in care am considerat ca este mai convenabil sa imi pregatesc singura legumele si sa le bag la congelator pentru cand gatesc. Am facut chiar si un videoclip pe aceasta tema. Nu voi pune link spre el, pentru ca imi este jena de naivitatea de care am dat dovada. Nu este deloc convenabil sa iti pregatesti legume congelate pentru ciorba, felul doi, mancaruri preparate la cuptor si asa mai departe decat daca ai propriile tale legume, cultivate in propria ta curte.
Stiti de ce? Pentru ca niciodata nu vei ajunge la reptul atat de mic cu care aceste legume se comercializeaza pe piata. Intotdeauna vei plati mai mult si vei pierde timp muncind sa le cureti, sa le speli, sa le bagi in pungi la congelator. In plus, nici nu ai garantia ca nimeresti combinatia perfecta le legume, astfel incat gustul mancarurilor tale sa fie cel la care tu si familia ta va asteptati.
Legumele congelate care se vand pe piata sunt rezultatul unei cercetari atente, al multor teste facute de specialisti in laboratoare. Sunt gandite in asa fel incat sa acopere toate nevoile si sa aiba gustul pe care fiecare cumparator il asteapta.
Iata cateva dintre pungile cu legume congelate care mie imi plac mult si pe care vreau sa le recomand si celor care nu au incercat inca sa gateasca rapid si gustos cu ajutorul acestor produse moderne, dedicate oamenilor grabiti, mult prea ocupati, ca si celor care inteleg ca este mai rentabil sa cumperi legumele congelate decat sa platesti pentru cele proaspete si sa muncesti prea mult in bucatarie pentru a le prepara.
Amestec de legume congelate pentru ciorba de vacuta
Este amestecul preferat al familiei mele, probabil si pentru ca ciorba de vacuta este unul dintre preparatele pe care eu le gatesc destul de des, pe langa ciorba de perisoare. Amestecul contine morcovi taiati cuburi, pastai de fasole verde, boabe de mazare verde, cuburi de pastarnac, telina taiata cuburi, bucatele de rosii taiate cuburi, ceapa alba taiata cuburi si ardei gras rosu taiat cuburi. Toate aceste legume sunt crude si congelate, aa ca va trebui sa le gatiti inainte de a le consuma. Urmati instructiunile de pe punga produsului.
Amestec legume de primavara
Daca nu l-ati incercat inca, trebuie sa o faceti neaparat. Este un amestec foarte gustos, pe care eu il folosesc deseori pe post de garnitura la fripturi, dar si ca mancarica, daca sunt singura, caci sotul meu rareori mananca fara carne, in vreme ce eu prefer intotdeauna legumele. Acest amestec interesant contine buchete de conopida, pastai de fasole verde, morcov taiat cuburi, varza de Bruxelles si boabe de mazare verde. Ca si precedentul produs pe care l-am recomandat aici, amestecul acesta trebuie gatit, caci legumele sunt congelate in stare cruda.
Spanac tocat portionat
Imi aduc aminte cu groaza de vremea cand eram copil si mama ma punea intreaga vara, cel putin o data pe saptamana, sa curat cantitati uriase de spanac cumparat de la taranii din piata. Trebuia sa iau fiecare frunza in parte, sa ii rup cotorul, apoi sa o arunc in castron. Spanacul trebuia spalat in nenumarate ape. Bucataria arata mereu ca dupa razboi. Un cosmar pentru orice om normal, care simte ca ii este rapita o parte din viata pentru o mancarica pe care o mananca in cateva minute.
Au trecut acele vremuri si tare ma bucur. Astazi avem posibilitatea de a manca spanac gata tocat si portionat, numai bun de aruncat in cratita. Mai mult, pe punga in care este ambalat produsul veti gasi si o reteta simpla si rapida pentru a gati un spanac gustos sa te lingi pe degete.
Tot legat de spanac, as vrea sa va intreb cum il preferati: gatit cu carne sau aruncate niste oua deasupra la final, cand puneti mancarea in farfurie? Eu sunt clar pentru a doua varianta. Niciodata nu mi-a placut spanacul gatit cu carne.
Toate aceste legume congelate, dar si multe altele, pot fi comandate chiar acum de pe site-ul https://vreaualpin.ro/. Au un pret fara concurenta, sunt foarte gustoase, usor si rapid de preparat.
Societatea Alpin 57 Lux a acordat întotdeauna cea mai mare atenție calității și siguranței alimentare. Tocmai de aceea a implementat si certificat Sistemul de Management Integrat al Calității și Siguranței Alimentelor conform stadardelor de referință SR EN ISO22000:2018 și IFS (International Food Standard) versiunea 6.1.
Tin sa mai mentionez ca pe site-ul celor de la Alpin 57 Lux veti gasi nu numai legume congelate, ci si inghetata apetisanta, numai buna sa va racoriti in aceasta vara.
Folositi legume congelate pentru ciorba? Care dintre amestecuri este preferatul vostru?