Pentru mine, florile au reprezentat dintotdeauna cel mai frumos cadou pe care poti sa il daruiesti cuiva. Imi place foarte mult sa ofer buchete de flori cu ocazia aniversarilor, de exemplu, dar la fel de mult imi place sa le si primesc. Cu toate ca si florile au o simbolistica aparte, mie imi plac toate, indiferent de floare sau de culoarea pe care o are aceasta.

Se intampla cateodata sa nu am timp sa caut florarii prin oras, asa ca in momentele in care ma simt putin ‘’comoda’’, aleg o florarie Ploiesti (multi dintre voi stiu deja ca eu locuiesc in Ploiesti – ma rog, cand nu sunt pe “afara”) accesibila pe internet si imi comand aranjamentul sau buchetul mult dorit.

De ce iubesc atat de mult florile? Probabil iubirea mea pentru ele a pornit din copilarie: bunicii mei aveau o gradina foarte mare, cu foarte multe specii diferite de flori. De fiecare data cand plecam la tara, ma jucam toata ziua in gradina cu flori, deoarece aveau si flori inalte, prin care puteam sa ma ascund sau sa trec neobservata (dalii, gladiole, floarea-soarelui decorativa).

De asemenea, aveau flori care infloreau tot anul: primavara infloreau lalelele, zambilele si narcisele, vara ma bucuram de trandafiri, iar toamna era colorata de tufele de crizanteme, sau gladiole, intr-o gama variata de culori.

Asa a inceput povestea mea cu florile. In prezent, imi place sa creez aranjamente din flori, atat naturale, cat si uscate, cu ajutorul carora imi decorez casa. Florile sunt un cadou ideal, iar partea si mai buna este ca le puteti oferi cu orice ocazie (sau chiar si fara o ocazie speciala). Ele ne ajuta sa ne exprimam emotiile mult mai usor, non-verbal.

Sigur ai si tu o sotie, o iubita, o mama sau o bunica careia vrei sa ii oferi un buchet de flori – nu mai astepta sa vina aniversarea anuala pentru a-ti exprima sentimentele de recunostinta, iubire, apreciere si asa mai departe.

Florile – darurile pe care natura ni le ofera in fiecare an, sunt de cele mai multe ori trecute cu vederea, dar cu toate astea le simtim lipsa in sezonul de iarna. Eu spun ca ar trebui sa le apreciem mult mai mult, deoarece frumusetea lor nu se poate compara cu nimic in lume.