Flash-uri din sens opus – Marian Godină

Nu e cazul să fac recenzie unei cărți despre care toată lumea a auzit câte ceva. Acest articol nu este despre cartea scrisă de polițistul din Brașov, Marian Godină, cât este despre flash-uri din sens opus. De ce simt oamenii nevoia să se dea importanți, să îi jignească și să îi umilească pe alții doar pentru că și-au dat cu părerea în legătură cu această carte?

Când vor învăța oamenii că pot discuta în contradictoriu și fără să arunce vorbe urâte, mizerii de care mai târziu poate că se vor jena (așa sper)?

În urmă cu fix un an îl descopeream pe Godină, omul care a arătat lumii o altă față a polițistului și care nu de puține ori m-a facut să râd sănătos. L-am recomandat atunci, îl recomand și acum. Dacă nu ați pus mâna pe cartea lui încă, poate că este momentul să o faceți. – scriam astăzi pe facebook. Din nefericire, două persoane din lista mea de prieteni s-au luat la ceartă sub ochii mei.

Eram prinsă la mijloc, între ciocan și nicovală. Am încercat să îi împac, i-am rugat să se potolească, să discute civilizat.

Nu mă interesează subiectul abordat de ei. Nu are relevanță. Nu are legătură cu postarea mea, care era strict despre cartea Flash-uri din sens opus, nu despre omul Godină și comportamentul său de pe facebook. M-am enervat foarte repede.

Nu îmi plac oamenii necivilizați, nu îmi plac mitocanii, nu îmi plac persoanele care nu își dau seama că felul în care îi vorbesc unui om spune multe în primul rând despre ele, despre educația lor, despre bunul lor simț (sau despre lipsa acestuia).

I-am tot dat flash-uri din sens opus persoanei care începuse discuția. Am tot trimis avertismente, însă m-a ignorat cu o superioritate provocatoare. Am uitat de carte, am uitat de prietenie (poți fi prieten cu un om care îți tratează prietenii cu dispreț și îi jignește în mod repetat?), am uitat de tot. Singurul lucru de care mi-am amintit a fost locul butonului de block. L-am folosit fără să stau pe gânduri. Îl voi folosi ori de câte ori voi da flash-uri din sens opus și voi fi ignorată.