Zilele trecute, în timp ce îmi plimbam căţelul, mi-am dat seama că am pierdut în ultimul an extrem de multe ore pe facebook, privind la pozele unor necunoscuţi sau citindu-le statusurile mai mult sau mai puţin interesante. Când am reuşit să adun peste 1300 de “prieteni”? Cu mulţi dintre ei nu am comunicat niciodată. Numele lor nu îmi spun nimic. Pe mulţi nici măcar nu îi pot vedea de când s-au înmulţit peste măsură. Mi-e dor uneori de zilele în care aveam doar 30 de prieteni şi îi ştiam bine pe toţi din viaţa reală. Ne uneau amintiri şi pasiuni comune, comunicam, râdeam, ne făceam destăinuiri.

Mă uit la profilul fiului meu şi mă minunez. La vârsta la care cei mai mulţi tineri se laudă că au mii de prieteni pe reţelele de socializare, el are sub 100 şi comunică des cu majoritatea. “Nu oricine poate avea privilegiul de a-mi fi prieten. Îi selectez cu grijă şi îi păstrez numai dacă avem ceva în comun” – îmi spune el, mai în glumă, mai în serios. Şi tot de la el aflu de apariţia unei noi reţele de socializare, fKontakt – o lume virtuală românească, proaspătă, fără agasantele reclame pe care astăzi facebook ni le îndeasă fără să întrebe dacă vrem sau nu să le vedem.

Îmi spune despre fKontakt că este o lume curată unde îţi poţi găsi prieteni vechi sau îţi poţi face noi prieteni, fără ca spameri de pe întreg pământul să te deranjeze cu ridicole mesaje de agăţat. Nu vă e dor de o reţea de socializare unde prietenii să fie prieteni, reclamele să nu vă invadeze spaţiul personal în funcţie de site-urile pe care aţi mai intrat, iar like-urile să nu fie date numai aşa, de dragul de a mai da un clic? Nu vă doriţi o lume virtuală în care prieteniile să se bazeze pe ceea ce aveţi în comun cu alte persoane? Dacă răspunsul la aceste întrebări este DA, puteţi începe să vă bucuraţi de toate astea imediat, dacă vă faceţi cont pe reţeaua de socializare fKontakt.

De acolo vă puteţi selecta prietenii fără teamă că veţi da peste conturi false, vă puteţi crea propria comunitate, vă puteţi găsi grupuri de interese comune sau le puteţi construi chiar voi. Pe fKontact puteţi afla despre evenimente care au loc aproape de voi şi vă puteţi căuta prieteni având preocupări comune doar selectând anumite intervale de vârstă. Fiind o platformă de socializare nou-nouţă, depinde numai de noi să o creştem frumos, să facem din ea un exemplu pentru întreaga lume, să ne bucurăm de ceea ce oferă şi să o transformăm în lumea virtuală perfectă la care visăm.

Platforma fKontakt este foarte uşor de utilizat, căci a fost gândită în aşa fel încât fiecare dintre noi să se descurce uşor acolo, fie că se pricepe la detalii tehnice, fie că nu. fKontakt este reţeaua de socializare ce îşi propune să aducă împreună oameni cu interese comune, oameni care îşi doresc să scape de aglomeraţia de pe alte reţele şi să se bucure de timpul petrecut în online. fKontakt este o reţea de socializare “altfel”. Vă invit să o descoperim împreună!