Skip to main content

fKontakt, o reţea de socializare “altfel”

Zilele trecute, în timp ce îmi plimbam căţelul, mi-am dat seama că am pierdut în ultimul an extrem de multe ore pe facebook, privind la pozele unor necunoscuţi sau citindu-le statusurile mai mult sau mai puţin interesante. Când am reuşit să adun peste 1300 de “prieteni”? Cu mulţi dintre ei nu am comunicat niciodată. Numele lor nu îmi spun nimic. Pe mulţi nici măcar nu îi pot vedea de când s-au înmulţit peste măsură. Mi-e dor uneori de zilele în care aveam doar 30 de prieteni şi îi ştiam bine pe toţi din viaţa reală. Ne uneau amintiri şi pasiuni comune, comunicam, râdeam, ne făceam destăinuiri.

Mă uit la profilul fiului meu şi mă minunez. La vârsta la care cei mai mulţi tineri se laudă că au mii de prieteni pe reţelele de socializare, el are sub 100 şi comunică des cu majoritatea. “Nu oricine poate avea privilegiul de a-mi fi prieten. Îi selectez cu grijă şi îi păstrez numai dacă avem ceva în comun” – îmi spune el, mai în glumă, mai în serios. Şi tot de la el aflu de apariţia unei noi reţele de socializare, fKontakt – o lume virtuală românească, proaspătă, fără agasantele reclame pe care astăzi facebook ni le îndeasă fără să întrebe dacă vrem sau nu să le vedem.

Îmi spune despre fKontakt că este o lume curată unde îţi poţi găsi prieteni vechi sau îţi poţi face noi prieteni, fără ca spameri de pe întreg pământul să te deranjeze cu ridicole mesaje de agăţat. Nu vă e dor de o reţea de socializare unde prietenii să fie prieteni, reclamele să nu vă invadeze spaţiul personal în funcţie de site-urile pe care aţi mai intrat, iar like-urile să nu fie date numai aşa, de dragul de a mai da un clic? Nu vă doriţi o lume virtuală în care prieteniile să se bazeze pe ceea ce aveţi în comun cu alte persoane? Dacă răspunsul la aceste întrebări este DA, puteţi începe să vă bucuraţi de toate astea imediat, dacă vă faceţi cont pe reţeaua de socializare fKontakt.

De acolo vă puteţi selecta prietenii fără teamă că veţi da peste conturi false, vă puteţi crea propria comunitate, vă puteţi găsi grupuri de interese comune sau le puteţi construi chiar voi. Pe fKontact puteţi afla despre evenimente care au loc aproape de voi şi vă puteţi căuta prieteni având preocupări comune doar selectând anumite intervale de vârstă. Fiind o platformă de socializare nou-nouţă, depinde numai de noi să o creştem frumos, să facem din ea un exemplu pentru întreaga lume, să ne bucurăm de ceea ce oferă şi să o transformăm în lumea virtuală perfectă la care visăm.

Platforma fKontakt este foarte uşor de utilizat, căci a fost gândită în aşa fel încât fiecare dintre noi să se descurce uşor acolo, fie că se pricepe la detalii tehnice, fie că nu. fKontakt este reţeaua de socializare ce îşi propune să aducă împreună oameni cu interese comune, oameni care îşi doresc să scape de aglomeraţia de pe alte reţele şi să se bucure de timpul petrecut în online. fKontakt este o reţea de socializare “altfel”. Vă invit să o descoperim împreună!

Comments
 • Radu May 18, 2015 at 7:03 am

  🙂 Sună interesant. O să arunc o privire.

  • Vienela May 18, 2015 at 7:40 am

   Abia astept sa aflu cum ti se pare…

 • Adriana May 18, 2015 at 7:37 am

  Sunt genul care-şi iubeste locul cald, nu căutările. Am ajuns să urăsc cuvântul ”altfel” care până mai ieri îmi era atribuit. Nu ştiu ce înseamnă prieten vechi sau nou, stiu doar ca ceea ce caut imi ocupă deja timpul, de restul se ocupă căţeii mei şi lucrurile dragi. Prefer însă altceva, o nouă retea de socializare perfectă: afară. Sambătă m-am intalnit cu Olimpia si Emilio, ieri cu alţii, joi mergem la sindrofie, intre timp ne luăm rămas bun de la un suflet trecator, şi acum vă imbratisez pe voi…aici. Pupici.

  • Vienela May 18, 2015 at 7:42 am

   Eu am fost foarte reticenta cand am aflat de existenta retelei de socializare facebook. Pe nesimtite m-a acaparat, m-a facut sa fiu dependenta, sa imi petrec mult prea timp timp privind la poze. Inceputul e greu, nu?> :)))
   Ma bucur pentru voi! Pe Olimpia si pe Emilio mi-ar fi placut sa ii intalnesc si eu…
   Ah, iar vesti proaste? Aseara am mai avut si eu un soc. Inca nu mi-am revenit… :(((

  • shorin May 19, 2015 at 4:52 am

   Dau un Like pt Afara 🙂

   • Vienela May 23, 2015 at 7:32 am

    Ha, ha, vin cateva like si de la familia mea. :))))

 • Ilina Victor May 18, 2015 at 7:55 am

  O sa vad si eu despre ce e vorba. Ai dreptate cu feibucul!
  O saptamana placuta!

  • Vienela May 18, 2015 at 8:43 am

   Mi-ar placea sa aflu cum vi s-a parut… 🙂
   O saptamana minunata!

 • Margeluta May 18, 2015 at 9:02 am

  Nu cred ca facebookul va fi detronat. Cel putin nu prea curand. Eu una am inceput sa intru din ce in ce mai rar in ultima vreme, fiindca a devenit cam plictisitor, aceiasi oameni care spun si fac aceleasi lucruri. Absenta mea de pe facebook mi-a adus in schimb 5 carti citite.

  • Vienela May 18, 2015 at 9:09 am

   Nu cred ca trebuie neaparat detronat, insa am remarcat in ultimul timp ca multi migreaza spre alte retele de socializare, unde reclamele nu sunt invazive si unde mai pot vedea si altceva in afara de clasicele cafele si pisicute sau de certurile interminabile pentru toate prostiile.
   Ah, pentru carti te invidiez! :))

 • vavaly May 18, 2015 at 10:06 am

  eu zic ca viata imi ocupa tot timpul in ultima vreme asa ca indiferent cum s ar chema o retea de socializare tot virtuala ramane. daca tot e vb de evenimente si oameni de langa noi, atunci hai sa ne intalnim in oras. zic si eu 🙂

  • Vienela May 18, 2015 at 10:17 am

   Cine mai are timp de intalniri in oras? In plus, pentru ele trebuie sa te gatesti, sa iesi din casa, sa cheltui bani… :))))

 • Diana May 18, 2015 at 3:04 pm

  O! Nu! ONU, altfel spus. 🙂 Incerc sa stau mai departe, tot mai departe de retele (cam oricare ar fi ele). 🙂 Am si sters cateva conturi, inclusiv de pe LinkedIn – despre care am aflat (cu stupoare, recunosc!) ca un cont acolo e mai mult decat indicat, e o conditie la angajare, in CV la americani! 🙂 🙂 Nasol! N-o sa ma pot angaja in NY! 🙂
  Multumesc de info, pentru ca nu se stie niciodata cand e cazul de un nou cont pe undeva (as prefera in banca, dar deh!) 🙂

  • Vienela May 18, 2015 at 4:51 pm

   Mi-am facut si eu candva cont pe linkedin, habar nu am de ce, ca nu cautam sa ma angajez. :))) Mi-am ales un nume fals si de atunci nu cred ca am intrat de trei ori pe acolo. Cu toate astea lumea ma gaseste… :)))
   E bun si un cont vechi, cu conditia sa fie bine alimentat. :)))))))

 • Zina May 19, 2015 at 7:21 am

  De acord cu antecomentatorii ! Mai bine o rețea pe afară, cu priteneii la iarbă verde !

  Zi frumoasă, Vienela, și pupici pe o ureche frumușelului Bruno ! <3

  • Vienela May 23, 2015 at 7:33 am

   Uite, aseara, pentru prima data in cei 8 ani de cand locuiesc aici, am stat in fata blocului cu vecinii la povesti, asa cum faceam cand eram copil. :))
   Multumim din suflet, Zina! O zi minunata sa ai si tu!

 • Post a comment

  Threaded commenting powered by interconnect/it code.