Adaptarea scenariului pentru film era gata. Ceea ce scriitorul imaginase în carte, se regăsea acum și în manuscrisul scenaristului. Actorii fuseseră aleși, satul în care urma să se desfășoare acțiunea era și el pregătit să îi primească, însă locația dorită nu exista. Regizorul insista pe ideea construirii unei clădiri care să arate exact așa cum fusese descrisă în carte. Singura soluție era să se folosească de căldura primăverii pentru a comanda online, simplu și comod, un portofoliu complet de produse (materiale pentru structură, materiale grele, fier, cărămizi, parchet, lambriuri, gips carton și orice altceva ar mai fi fost nevoie) cu ajutorul cărora să ridice clădirea visată într-un mod confortabil, în ritmul lor.

Aveau de gând să o doneze după ce ar fi turnat filmul. Începutul fusese deja făcut. Un localnic îi sfătuise să comande materialele necesare retail, nu engross, pentru a nu aglomera șantierul, mai ales că Arabesque se oferea să transporte toate materialele direct la lucrare, cu ajutorul mașinilor cu macara, fix a doua zi după finalizarea comenzii, așa cum proceda cu toți clienții, prețurile erau foarte bune și nu exista riscul de a rămâne fără materiale, pentru că aveau stocuri mari. Ideea de a se folosi de șantierul în lucru pentru a face mici modificări în scenariu le-a venit firesc, pentru că mare parte din zi o petreceau acolo. Filmau echipa care construia, filmau scene haioase cu actorii care își jucau rolurile din mers, în timp ce pereții se ridicau și prindeau formă văzând cu ochii.

Până și scena fierbinte de dragoste dintre Maria și noul ei iubit, unul dintre personajele obscure ale poveștii, a fost filmată înainte de finalizarea clădirii, pe niște plăci semirigide de vata bazaltica Multirock-C, vată având un liant de rășină organică, hidrofobizată în masă, potrivită pentru izolarea termică, acustică, și pentru protecția la foc a suprafețelor înclinate (sarpante, mansarde, compartimentări, plafoane suspendate, fațade casetate). Într-adevar, nu a luat nimic foc, însa scena de dragoste a ieșit  fierbinte și sunetul nu a fost estompat de nimic. :D

10602548

 

La filmări s-a mai profitat de distantierele care se foloseau la montajul plăcilor de gresie și faianță (pentru păstrarea unor spații egale între plăci), atunci când unul dintre cameramani a remarcat cum un copilaș din sat le utiliza pe post de cruci pentru furnicuțele pe care le găsea strivite pe șantier. Scena a fost filmată fără știrea copilului, astfel că a ieșit nesperat de bine, absolut reală și fascinantă în simplitatea ei. De fapt, când veți vedea filmul, veți remarca faptul că s-a profitat de aproape fiecare material de construcție adus de la Arabesque (ce noroc că nimeni nu a mai alergat din depozit în depozit, că totul a fost găsit într-un singur loc, că fiecare material a sosit la timp și că în alegerea lor au primit până și consiliere tehnică!).

10706015

 

Din indiciile pe care le-ați citit în acest articol, credeți că puteți ghici ce fel de film s-a turnat în acel sat? Oare numele Arabesque, la care s-a gândit regizorul, ar fi potrivit?

arabesque-150x150