A terminat liceul și a descoperit că nu se poate angaja pe nicăieri, din cauză că nu are experiență. Ba, l-ar fi angajat unii, însă îi dădeau un minim pe economie, care nu i-ar fi ajuns nici jumătate de lună. De câte ori venea pe la noi în vizită, îl vedeam cu un teanc de CV-uri în mână. Ar fi lucrat, bietul de el, orice, dacă i s-ar fi permis. Avea o prietenă la care ținea mult și cu care plănuia să se căsătorească imediat ce ar fi avut suficienți bani. Dar nu aveau bani deloc, așa că într-o zi, cu capul în pământ de supărare, și-a anunțat familia și prietenii că pleacă în străinătate, undeva în occident, să muncească acolo orice ar găsi.

Și a găsit destul de repede. La o spălătorie auto, într-un oraș mare. A muncit un an întreg acolo, ud la picioare uneori, de dimineață până seara, cu gândul la iubita lui și la promisiunile pe care și le făcuseră. Nu i-a fost ușor, însă ambiția de a se întoarce acasă cu bani de nuntă l-a ajutat să reziste, să facă sacrificii, să renunțe la ceea ce nu îi era absolut necesar. Fata l-a așteptat cuminte în țară, muncind ca vânzătoare la un mic magazin și visând la rochia de mireasă și la viața alături de băiatul pe care iî iubea. Am auzit că revederea lor a fost cu adevărat emoționantă, că s-a lăsat cu lacrimi de fericire.

Au decis că vor grăbi puțin lucrurile, așa că s-au interesat de tot ceea ce ținea de viitoarea nuntă și au trecut la treabă: restaurantul unde urma să aiba loc evenimentul, filmare nunta bucuresti, muzică, verighete, costum de ginerică, rochie de mireasă și invitatii. Și-au cumpărat tot ce le trebuia și au așteptat cu nerăbdare ziua cea mare. A fost o reușită totală, și martoră este filmarea ce a fost împărțită tuturor nuntașilor ce au dorit-o, dar și prietenilor din Ploiești care nu au putut ajunge la petrecere din diverse motive.

Am văzut un film de o claritate maximă, am observat cum au fost pus mirii în valoare, cum fiecare detaliu important a fost surprins cu finețe de către echipa care s-a ocupat de filmarea evenimentului. Mi-a plăcut mult, printre altele, buchetul miresei, care era ușor diferit față de buchetele obișnuite. În loc de flori, fata și-a pregătit singură buchetul, cât a fost iubitul ei plecat, folosind broșe strălucitoare, vechi mărțiâoare reprezentand câte ceva drăguț, ba chiar și nasturi argintii, care dădeau buchetului o notă aparte. Mult a insistat fotograful de nuntă pe acest buchet, și tare mândră a fost mireasa văzând că i-a fost apreciat efortul și admirată munca.

Ceea ce mi-a plăcut mult la acest eveniment a fost faptul că, deși ei sunt copii modești, nunta a fost la înălțime, iar filmările au reușit să surprindă esențialul, să scoată în evidență tot, dar absolut tot ce a fost frumos. Ei recomandă acum cu drag, oricui ar întreba, echipa care le-a filmat nunta și care le-a pregătit o amintire ce va dăinui întreaga viață.