17 august 2014

In aceasta noapte Luana a plecat sa aline sufletele ce nu le-a putut salva aici printre noi.

RO/EN Update 12 day

Luana a avut cea mai grea noapte de la incident. Starea ei a devenit instabila de joi noapte insa medicii fac toate eforturile posibile sa compenseze dezechilibrele. Este pe dializa si sedata. Medicii au discutat in dimineata asta cu parintii ei, urmeaza sa i se schimbe bandajele si o vom putea revizita dupa ora 19.

Update: Luana 10th Day

Luana in acest moment sta adormita pe un pat de aer care se misca precum niste valuri pentru a micsora cat mai mult presiunea pe spate. Este prima oara dupa acident cand o vedem pe Luana mai putin bandajata iar in jurul ei este creat un microclimat cu o temperatura ridicata.
Medicii ne-au spus ca starea ei este mai echilibrata ca cea de ieri de dupa operatie. Ni s-a comunicat ca se doreste tratamentul conservator al arsurilor de pe spate si din zona fetei, ceea ce inseamna ca sambata se va incerca o interventie mai scurta si cat mai putin invaziva, lasand zonele cu tesut viu sa se regenereze de la sine.
Sedarea este din ce in ce mai usoara si este posibil ca maine sa ne poata auzi.

Update: Luana a fost operata astazi. Timp de 7 ore. A reusit sa treaca in mod miraculos si peste aceasta incercare. Cand spun “miraculos” nu folosesc vorbe mari. Uitati-va singuri pe Google cum arata si care sunt sansele de supravietuire ale unei persoane cu arsuri de gradul 2 si 3 pe mai mult de 90% din corp.
Acum starea Luanei este stabila. Va ramane intubata pana la urmatoarea operatie. Doctorii din Viena sunt uluiti de puterea cu care se lupta sa supravietuiasca.
Ceva functioneaza. Nu stiu ce. Dorinta ei de a trai, dragostea lui Rosu Ovidiu care nu a plecat de langa ea nicio clipa de cand s-a intamplat nenorocirea, dorinta celor care o iubesc de a o tine in viata, Dumnezeu, soarta,intamplarea, rugaciunile, gandurile bune. Toata nebunia care s-a creat in jurul ei o face sa fie inca in viata. Nu tin minte cand si daca am vazut vreodata atatia romani uniti de dragul cuiva care nu este persoana publica.
Si uite ca functioneaza. Se intampla. Acum 3-4 zile nu-i dadea nimeni nicio sansa. Inseamna ca trebuie sa continuam pe drumul asta. Saptamana viitoare- pe 18 august- Luana implineste 27 de ani. Haideti sa ii facem cadou viata.
Va multumesc tuturor celor care participati la salvarea Luanei Udrescu Ana-Lucia. Fiecare share conteaza. Fiecare donatie si fiecare share pot insemna o zi de viata in plus.
keep sharing pls

Update – Am ajuns cu bine aseara la spitalul AKH Viena. Luana a fost cat se poate de linistita, lucida si optimista. Tot transportul a fost extrem de profesionist organizat. Starea ei a fost evaluata de medici imediat ce a intrat in spital. Acestia sunt pragmatici si rezervati, procentele fiind in continuare foarte mici dar nu au eliminat sansa unei recuperari. In aceasta dimineata esteprogramata o prima operatie. Daca totul decurge cum se doreste vom putea vorbi din nou cu ea peste cateva zile.
Multumim cu aceasta ocazie tuturor celor care au ajutat cat de putin, de la donat sange, la bani sau ganduri bune.
De asemenea vreau sa multumesc colectivului Spitalului de Arsi Grivita Bucuresti,in frunte cu dl. dr. Stancioiu si dl. dr. Stanculea care au fost extrem de profesionisti si plini de compasiune, au reusit sa o stabilizele pe Luana si ne-au sustinut permanent in luarea celor mai bune decizii.
Drumul este lung si este nevoie de toata sustinerea noastra.
Multumesc in numele Luanei.

Update – Luana pleaca astazi!!! Cineva s-a oferit sa ii imprumute 42 000 de euro – bani care vor trebui returnati in cateva zile. Va rog continuati sa dati share pentru a incerca sa ii ajutam sa treaca peste incercarea asta oribila.

Update- Clinica AKH nu o primeste pe Luana pana nu este achitata intreaga suma de 150 000 de euro. Pana acum au fost varsati in cont “doar” 108 000 de euro. Avionul este deja platit (12 000 de euro) -dar va pleca fara ea in cazul in care nu reusim sa strangem in cateva ore cei 42 000 de euro care au ramas de achitat pentru ca spitalul sa o primeasca. Asa ca cei 12 000 pe avion care au fost deja achitati – vor fi pierduti.
Nu stiu ce sa va spun. Chiar e o situatie desprinsa dintr-un cosmar. Daca puteti ajuta – fie si cu un share – va rog sa o faceti0,1 % dintre cei care sufera arsuri de gradul 2 si 3 pe mai mult de 90% din suprafata corpului supravietuiesc primelor 3 zile de dupa trauma.

Luana face parte din acest procent. Medicii care o ingrijesc spun ca se intampla un miracol pentru ca a reusit sa iasa din coma, respira singura, este constienta si urmeaza sa fie transportata la clinica AKH Viena.
Fiecare ora este vitala pentru ca are nevoie de un mediu perfect steril, altfel exista riscul ca in orice clipa sa dezvolte o infectie care i-ar fi fatala in acest moment
Pentru ca s-a nascut si a ales sa traiasca si sa munceasca in Romania, Luana -care este medic veterinar si a salvat sute de vieti – se afla in situatia in care asigurarea ei nu ii acopera nici macar 5% din costurile de spitalizare. Ovidiu, familia si prietenii s-au imprumutat de peste tot pentru a –I putea plati transportul si spitalizarea in singura clinica din Europa care are dotarile necesare pentru a o tine in viata.
Transportul pana acolo costa 12 000 de euro, spitalizarea 150 000 de euro- doar prima transa. Sume uriase pentru niste oameni care traiesc doar din salariu.
In numele acestor oameni care sunt distrusi de perspectiva de a-si pierde copilul, iubita, prietena pentru ca nu au avut destui bani incat sa o tina in viata desi ea se lupta din rasputeri pentru a trai, va rog sa donati fie si un singur euro in contul deschis pentru ea.
Fiecare banut si fiecare share inseamna inca o sansa la viata pentru o fata care saptamana viitoare ar putea implini 27 de ani cu ajutorul nostru, al tuturor.
Aici aveti conturile deschise pentru Luana Udrescu Ana-Lucia pe numele Rosu Ovidiu Rosu Ovidiu la Raiffeisen Bank.

for LEI – RO 16 RZBR 0000060013239441,
for EURO – RO 23 RZBR 0000060016987395
holder Rosu Ovidiu, Raiffeisen Bank. Swift code: RZBRROBU or BIC code: RZBR.

Adresa de paypal este redchupas@yahoo.com .

conturi
Daca sunteti in imposibilitatea de a dona fie si un euro, va rog dati macar share. Conteaza fiecare share.

Anuntul este luat cu copy paste de pe pagina de fb a fetei. De azi dimineata, de cand am aflat despre acest necaz, nu ma mai pot gandi la altceva. Va rog, va rog din suflet, haideti sa contribuim si noi cu ce si cat vom putea, sa nu lasam un suflet tanar si frumos sa se piarda din cauza banilor!