Skip to main content

Copilarie de vis

      Tatăl meu, ofiţer MApN, obişnuia să spună că a educat mii de soldaţi şi nu reuşeşte să educe două fete. Exagera, căutând perfecţiunea. Ne-a oferit o copilărie de vis, plină de întâmplări amuzante, plimbări în natură şi lecţii de viaţă. Acelaşi lucru am încercat să-i ofer şi eu copilului meu, acelaşi lucru ar trebui să facă toţi părinţii, pentru că fiecare copil merită să trăiască şi să aibă o copilărie frumoasă, de vis.
                                  
      Într-o zi de vară, pe când aveam vreo 6-7 ani, părinţii ne-au dus la Valea Stelii, staţiune balneoclimaterică unde se găsesc izvoare clorosodice. Acolo nu trebuie să ştii să înoţi, pentru că apa este foarte sărată şi pluteşti oricum.
      La un moment dat am rămas doar cu tata şi ne-am apucat să pregătim masa. În timp ce tăiam roşiile, a apărut şi mama în spatele meu, atrăgându-mi atenţia că tai feliile de roşie prea groase. M-am întors, am scăpat cuţitul din mână, am început să ţip şi am luat-o la fugă. Cea care vorbise cu mine avea vocea mamei mele, dar era neagră, unsă cu nămol din cap până în picioare.
      Oricât au insistat, părintii mei nu au reuşit să ne convingă,pe mine şi pe sora mea, de beneficiile nămolului, aşa că nu ne-am lăsat mânjite.
      După câteva zile, acasă, ideea de a încerca terapia cu nămol nu ni s-a mai părut oripilantă, aşa că în lipsă de altceva am scos pământ din ghivecele cu flori, l-am amestecat cu apă şi ne-am aşezat la plajă, sub becul din dormitor.
      Ghinionul a fost că tocmai atunci a venit în vizită prietena bunicii mele împreună cu nepoţelul simandicos, cu aere de Capitală. Au intrat în dormitor şi, în tăcerea suspendată l-am auzit pe micuţul bucureştean spunând:
 – Astea nu sunt fetiţe, sunt draci!!!
      
      

Comments
 • Rozy BumBushka April 26, 2012 at 10:21 pm

  :)))) doamne ce figuri erati:))
  eu nu gasesc cuvinte sa imi descriu parintii:). Suntem trei copii, pe toti ne-au tratat in mod egal si s-au straduit ( si inca se straduiesc) sa ne ofere totul. Sunt cei mai minunati din lume.

 • vienela April 27, 2012 at 5:00 am

  Din pacate exista si multi parinti care fac diferente(poate fara sa-si dea seama)intre copii. Am facut multe nazbatii in copilarie. :)))))

 • Trabook May 7, 2012 at 7:34 pm

  :)) Ce tare!

 • vienela May 9, 2012 at 6:31 am

  Ma bucur ca ti-a placut! :))

 • […] calvar pentru că eu aşa percepeam scrisul. Eram realmente îngrozită în zilele cănd tatăl meu era acasă şi aveam teme de făcut, pentru că avea de la mine aşteptări prea mari, pe care […]

 • […] Eu şi sora mea ne amintim cu mare plăcere de ziua în care am scos pământul din ghivecele de flori, l-am amestecat cu apă şi ne-am uns pe corp cu noroiul rezultat. Am povestit motivele aici. […]

 • […] astăzi la lumină un episod în care  am tras o spaimă sora cu moartea din cauza unei glume a tatălui meu.  Obişnuia să meargă la vânătoare prin păduri cu colegii, să împuşte fazani şi iepuri. […]

 • […] tatăl meu un coleg de servici, prieten de vânătoare şi de pahar, care se bâlbâia îngrozitor, repeta […]

 • […] mai stau lucrurile acum, dar pe vremea lui Ceausescu(ce expresie cretină) un locotenent-colonel al Armatei Române se putea lăuda cu un salariu  mare. Dacă iau în calcul faptul că lucra şi mama mea pe un […]

 • Adriana July 1, 2013 at 1:11 pm

  Ştii chestia aia din supermarket: urmăriţi bulina roşie? Uite unde m-au dus pe mine cuvintele tale gălbui. Măi, drăcuşor de Vienela! Mă mai opresc Azi?

  • Vienela July 1, 2013 at 8:50 pm

   Cum ai ajuns la aceasta postare? Ce bulina ai urmarit? :))
   Ii mai lipseste o fraza sau are una in plus. Participasem cu ea la o campanie, dar am sters linkul, ca nu mai avea ce cauta la mine pe blog. :))

 • Pat cu sute de portocale | Iubesc Viaţa August 19, 2014 at 7:04 pm

  […] mătuşa Rakolta, care tot insista să mergem toţi acolo. Tatăl meu îşi făcuse un rost aici, lucra în cadrul armatei, deci clar nu putea să plece. Dar Traian era liber şi tata nu îi dădea voie, pentru că risca […]

 • Happy Weekend 22 | Iubesc Viaţa August 19, 2014 at 7:08 pm

  […] militarii spun că roşu înseamnă frăţie, galben înseamnă dreptate, iar albastru libertate. Mai spun ei […]

 • Post a comment

  Threaded commenting powered by interconnect/it code.