Vreme de vreo 20 de ani, mama a mers periodic la același medic stomatolog, ori de câte ori a avut vreo problemă. Atunci când prietenele o întrebau, îl recomanda cu mare căldură, însă omul era deja bătrân și rar accepta pacienți noi. Avea două cabinete stomatologice: unul într-un sat uitat de lume, și altul aici, în oraș, în propria lui casă. Erau alte timpuri. Dacă ar mai profesa astăzi, probabil cineva l-ar filma pe ascuns și l-ar face vedetă pe youtube sau, mai rău, l-ar reclama imediat pe la cine știe ce comisii. Nu putea lucra fără să fumeze. Îl deranja teribil mirosul împrăștiat de dantura stricată, la fel cum îl deranjau și mirosurile medicamentelor pe care le folosea pentru anestezie. Era stomatologul care lucra permanent cu țigara în gură și pacientii acceptau fără să crâcnească, cel mai probabil pentru că lucra extraordinar de rapid, de ușor, de bine.

Mă întreb astăzi dacă oamenii mai sunt fideli unui singur stomatolog, dacă îl aleg în funcție de felul în care lucrează ori se gândesc întâi la prețul pe care un medic dentist îl cere, la faptul că are clinica aproape de casa pacientului sau după orice alte criterii. O prietenă care locuiește în București îmi spunea zilele trecute că ea a optat pentru clinica stomatologică Dr. Serban, pe care o puteți găsi pe internet la adresa www.drserban.ro, iar fizic la adresa Str.Plevnei nr.16, ap.3, București (zona P-ta Kogălniceanu). De cand a descoperit clinica nu a mai mers în altă parte, căci a găsit acolo tot ceea ce spera să găsească: medici care lucrează cu profesionalism, care se implică, o curățenie desăvârșită, o multitudine de servicii pentru orice fel de problemă stomatologică ar avea omul.

I-am povestit prietenei mele de medicul stomatolog la care mergea mama, de nelipsita sa țigară, de instrumentele păstrate parcă din vremea inchiziției și s-a albit la față. Pentru ea, toate cele povestite de mine păreau scoase dintr-un film de groază. Mi-a spus că nu ar fi călcat într-un asemenea cabinet stomatologic nici dacă exista riscul să rămână fără un dinte în gură și s-a felicitat pentru că a prins alte vremuri, că a avut norocul de a găsi clinica stomatologică www.drserban.ro, că și-a putut rezolva toate problemele fără să aibă senzația că a ajuns în evul mediu sau în vreo cameră de tortură. I-am promis că voi scrie pe blog, să ajungă și la alți bucureșteni vestea că există cabinete stomatologice unde totul este așa cum ar trebui, unde serviciile sunt ireprosabile, medicii foarte bine pregătiți, iar instrumentele și aparatura folosite sunt de ultimă generație.

Am intrat și eu, de curiozitate, pe site-ul respectivului cabinet, m-am uitat la fotografii, am citit despre medicii de acolo, m-am uitat la tarife. Poate că nu sunt cele mai mici, dar faptul că totul este la standarde ridicate cred că justifică prețurile. În plus, pacienții au posibilitatea de a plăti pentru orice serviciu în șase rate, pot face overdraft sau credit de nevoi personale pentru a-și rezolva în bune condiții orice problemă de natură stomatologică.

cabinet dr serban