Motto: ”Munții sunt marile catedrale ale pământului – ziduri de stânci, mozaic de flori, coruri de izvoare, altar de zăpadă, boltă de stele” (John Ruskin)

Pasul meu sfios atinge bătrânele rădăcini protejate de mușchiul verde crud. Pământul pare de catifea și mă întreb dacă îl doare atingerea sau de o simte ca pe o adiere de vânt. Un cântec de pasăre mă însoțește, încurajându-mă când simt că sângele clocotește, când trupul îmi arde și în urechi îmi vuiește o cascadă înaltă. Te salut, MUNTE! Salutul meu e în fiecare atingere a scoarței copacilor, în fiecare privire aruncată spre vârful semeț, în fiecare respirație ce simte parfum de floare crescută în spațiul montan, în fiece piatră amorțită de așteptare, în fiece zâmbet trimis razelor de soare filtrate de frunze.

Concret, dacă nu aveți planuri pentru perioada 01-03 august 2014, puteți alege să cutreierați și să vă bucurați gratuit de ”ținutul RETEZATUL MIC-OSLEA, în cadrul Festivalului ” Drumeții Montane ”, organizat de Asociația ” Drumeții Montane ” & JNEPENII, ca etapă în cadrul Competiției Naționale de Turism Sportiv ”Ștafeta Munților”.

Tabăra de corturi, a Festivalului ” Drumeții Montane “, va fi amplasată la Complexul Turistic Cheile Buții, așezat la poarta sudică de intrare în Parcul Național Retezat. Cei care nu doresc să campeze la cort au posibilitatea de a rezerva camere la Complexul Turistic Cheile Buţii.

Ajuns la cea de-a treia ediție, Festivalul ” Drumeții Montane ” se reinventează și aduce în acest an un nou concept, fiind un eveniment de turism montan, ce cuprinde șapte categorii de concurs, astfel încât fiecare dintre noi să se regăseasă într-una dintre acestea.”

Mai multe detalii la Petre sau pe Drumeții Montane. Eu deja îmi fac planuri pentru acest eveniment…

”Prin drumeție, ca și prin muzică, omul se modelează, se transformă, se șlefuiește cu ajutorul emoțiilor pe care le încearcă, se întărește prin asprimile ce le îndură, își îmbogățește sufletul cu lumină și frumuseți nebănuite.” Dumitru Almaș

PS: Dacă aveți un cort care nu vă folosește în acea perioadă, v-aș rămâne îndatorată pentru împrumut… :)