Femeia din umbră nu este alta decât Prizoniera de altădată

Se simţea prizonieră în propria vilă, prin care se învârtea toată ziua fără rost. Era tristă, avea sentimentul că era neîmplinită, că viaţa ei devenise un şir lung de zile plictisitoare. În acea perioadă a rămas însărcinată cu al doilea copil, pe care nici măcar nu îl dorea – un băiețel bucălat, cu obrajii văpaie și-un surâs de înger. Uneori închidea ochii și își imagina o altă viață, o viață activă, fără pic de răgaz, dar plină de iubire. Era o trecere bruscă din Valea Plângerii spre Lunca Desfătărilor. Atunci parcă se scutura de rugina depusă pe trupul încă tânăr și pe sufletul moleșit de căldura unei existențe din care provocările lipseau. Femeia din umbră pășea spre soare, ieșea din tunel și se avânta, plină de curaj, în tumultul de nestăvilit ce se zărea dincolo de ferestrele sale. 

Tânărul nu își putea desprinde privirile. Ușor sașiu, cu un zâmbet timid, se uita la ea așa cum un bețiv se uită la butoiul de must transformat în vin. Promisiuni fără de jurământ, cuvinte nespuse, doruri neînțelese pluteau între ei. Fiecare obstacol dărâmat reprezenta un nou pas făcut spre Lunca Desfătărilor. Sufletul ei sensibil și atât de chinuit tremura de emoție când palma tânărului bărbat îi atingea părul negru și când parfumul florii de catalpa abia primite se răspândea în mașina ce gonea către o destinație necunoscută. Aceasta era de fapt perfecțiunea vieții, își spunea ea, încântată tocmai de micile imperfecțiuni.

Plânsul strident al bebelușului o trezea din visare. De obicei, tocmai când închipuirile nășteau promisiuni. Biată prizonieră neînțeleasă, femeia din umbră părăsea plină de regrete Valea Desfatarilor, deschidea ochii, ofta și se îndrepta către bucătărie, să încălzească laptele copilului.

Folosind cele 12 cuvinte (ragaz, trecere, sasiu, daramat, lunca, rugina, vapaie, negru, must, juramant, tunel, catalpa) și tema aleasă pentru această săptămână, am continuat o poveste începută cu mult timp în urmă. Cum au potrivit colegii mei cuvintele și ce au făcut cu Femeia din umbră – la Eddie pe blog puteți vedea.