Soacra mea, fecioară ca şi mine, total dezinteresată de valoarea materială a lucrurilor, dar obsedată de frumuseţea lor, are tot timpul în geantă o mulţime de poze cu copiii şi nepotii, dar şi diverse bileţele, scrisorele, agende, cerceluşi,  sticluţe de parfum, brelocuri, pixuri şi eşarfe. Toate claie peste grămadă, pentru că geanta ei preferată nu are compartimente prea multe. Dar ceea ce nu mi-a plăcut niciodată în acea geantă, este de fapt portofelul. Vechi, scorojit, parcă întors dintr-un război cumplit, dintr-un prizonierat în care a fost zilnic torturat.

Ştiind cât de mult i-a plăcut şi ei geanta Anuschka Peacock Flower, pentru care am luptat în scris la concursul organizat de prietenii de la iLUX, m-am decis să îi fac cadou, fără a aştepta o ocazie specială, un portofel de la aceeasi firma,  din acelaşi material şi cu acelaşi desen pictat manual, în care ochiul din coada de păun veghează asupra impunătorului crin sălbatic. De comun acord cu soţul meu, am hotărât că surpriza trebuie să fie maximă, aşa că totul va fi regizat până în cele mai mici amănunte.

O vom aştepta să vină la noi din proprie iniţiativă. Din vorbă în vorbă, mă voi lăuda cu un obiect oarecare din casă şi o voi lăsa să se uite la el. Acolo va găsi un bileţel în care îi vom spune cât ne este de dragă şi cât ţinem la ea. În post scriptum îi vom cere să meargă într-un alt loc din casă, unde va găsi ceva interesant. Acest nou “alt loc” va fi tocmai locul unde îşi va fi lăsat geanta. Deasupra genţii va găsi, frumos ambalat, portofelul plic din piele fină de bovină Peacock Lily, ce are dimensiuni generoase şi sistem de închidere cu clapetă cu dublă capsă, ce permite evitarea fenomenului de supraplin. Am convingerea că o vom da pe spate de uimire, mai ales ca am ales cu drag cadouri pentru o femeie speciala.

 

mamaaaaaaaaaaaaaaa

Întotdeauna am considerat că cele mai plăcute surprize sunt cele făcute atunci când omul nu se aşteaptă, cele făcute fără un motiv anume, fără a aştepta ocazii speciale. Dacă printr-un scenariu oarecare reuşesc să transform totul într-o distracţie, consider că bucuria mea şi a persoanei căreia îi fac acel cadou este deplină. Acest lucru doresc şi prietenii mei de la iLUX să evidenţieze şi să ne învete cu ajutorul campaniei “Cum este cadoul perfect? De vis, cochet, plus o surpriză la pachet!”, pe care au iniţiat-o la ceas aniversar. La mulţi ani iLUX –cadouri de lux-, pentru cei trei ani frumoşi, împliniţi pe 1 iunie!

 

cadouri_perfecte (1)

 

Ce poate fi mai plăcut decât să vezi strălucirea din ochii unui prieten sau ai unui membru al familiei, atunci când primeşte un cadou pe neaşteptate, un cadou-surpriză, dăruit într-un mod inedit, un cadou visat de mult, cu un mesaj simpatic ataşat sau o mică atenţie alături de cadoul propriu-zis? Nu aceasta este esenţa unui cadou? Nu surprizele plăcute sunt cele care oferă sare şi piper vieţii? De ce trebuie să aşteptăm un moment anume, o sărbătoare, pentru a face cadouri persoanelor dragi? De ce să nu le surprindem cu un dar elegant atunci când se aşteaptă mai puţin?

Aţi fost vreodată surprinşi de prieteni sau familie cu un cadou făcut fără o ocazie anume? În ce consta acel cadou, acea surpriză?