Skip to main content

Fără chip şi fără nume

Ştiam din discuţiile părinţilor că avem nişte neamuri în Bucureşti, mai îndepărtate, ce e drept, de la o verişoară a tatălui meu. Dar nu îi văzusem  niciodată, nu le ştiam numele, nu mă interesau. Până în ziua când ne-au ciocănit la uşă. Venise bătrâna doamnă, pe care tatăl meu nu o mai întâlnise de când era flăcău, împreună cu ginerele şi nepoţica, o fată de seama mea (aveam pe atunci cam 14 ani).

Nu îmi amintesc numele ei. Chipul şi-l ţine ascuns în umbră şi nu îl pot vedea. I-am căutat figura şi numele printre amintiri timp de o viaţă. Reuşesc să revăd doar ziua senină de vară în care ne-am cunoscut, aud rugăminţile ei, insistenţa cu care le cere părinţilor mei să îmi dea voie să merg pentru câteva zile la ea acasă. Îi convinge.

Ne urcăm în maşina tatălui ei, pe bancheta din spate. Avem pe picioare harta Bucuresti. Îmi arată cu degetul locurile prin care trecem, ca un adevărat ghid. Are temele făcute, îşi cunoaşte oraşul. Nici nu ajungem bine la ei acasă, când fata decretează, fără să se sfătuiască cu părinţii, că avem dreptul să ne distrăm. Îmi dă o pereche de patine cu rotile. Le opreşte pentru ea pe cele vechi şi plecăm.

M-a dus într-un loc imens, a cărui frumuseţe m-a copleşit. Parcul Tineretului. Ne ţineam de mânuţe şi patinam printre grupurile de tineri, mulţi dintre ei mult mai mari decât noi, probabil studenţi. Ne odihneam pe băncuţe, la umbra pomilor, privind lacul care lucea în soare şi ascultând glasul blând al chitarelor. Tot parcul era plin de chitarişti, mai mult sau mai puţin pricepuţi, dar plini de entuziasm. Această zi luminoasă mi-a rămas nealterată printre amintiri.

Şi deodată, în timp ce mă plimbam aseară pe paginile prietenilor de facebook, mi-a sărit în ochi fotografia unei fete ce căuta un site cu apartamente de vanzare Bucuresti. Era ea, fata fără nume şi fără chip, rămasă atât de mult timp în amintirea mea ca o umbră. M-a recunoscut şi ea după nume. Ne vom întâlni săptămâna viitoare, când va veni la mine cu soţul şi copiii ei.

 

Comments
 • Radu December 1, 2012 at 8:06 am

  E foarte frumos parcul Tineretului (asa cum se numea atunci).
  Ma bucur ca ai regasit persoana!

  • Vienela December 1, 2012 at 8:34 am

   Nu se mai numeste asa? A fost singura data cand mi-au calcat piciorusele pe acolo. Ce nume poarta acum parcul?

   • Radu December 2, 2012 at 1:21 pm

    Cred ca am gresit eu 🙁

 • Gabi Blog December 1, 2012 at 8:17 am

  Totuși și internetul este bun în felul lui 🙂

 • Probiu December 1, 2012 at 8:56 am

  :)) Foarte tare! Sa ne povestesti despre intalnire!

 • Minnie December 1, 2012 at 9:29 am

  Asta da surpriza! Sa ne povestesti cum a fost la întalnire! 🙂

 • Rolling Ideas December 1, 2012 at 10:19 am

  Surprize, surprize! Ce frumos că v-aţi reîntâlnit în felul ăsta.

 • pandhora December 1, 2012 at 10:22 am

  tot asa se n umeste numai ca acum este cu mult mai frumos decat era atunci cand ai fost tu…poate ca la primavara iti vei vizita prietena ca sa te bucuri cu adevarat de frumusetea lui 🙂

 • […] Exemple de astfel de bloguri, pe care dealtfel le apreciez sunt: Chinezu , Manafu , MucRoz , Vienela sau CLM. Sunt bloguri cu  nume de domeniu care reprezintă […]

 • Rudolph Aspirant December 1, 2012 at 1:38 pm

  Arhitectul Valentin Donose, care a proiectat Parcul Tineretului, a proiectat si un alt parc, care si asta imi place destul de mult, chiar mai mult decat Tineretului, care in mare mi se pare o parcare extinsa in care s-au plantat pomi si s-au amenajat niste spatii si incinte pt activitati organizate pt copii si tineret, Parcul Circul de Stat, care mie mi se pare ca se apropie mult mai mult de definitia mai romantica a unei gradini autentice.

 • zdwub December 1, 2012 at 2:53 pm

  Si mai spune lumea ca facebook face doar rau :)) faptul ca regasesti persoane “pierdute” este printre singurele avantaje reale ale acestei retele sociale

 • elly weiss December 1, 2012 at 6:26 pm

  Interesanta regasire! 🙂

 • AndreeaG December 1, 2012 at 11:56 pm

  E super Tineretului, ma plimbam mult, cu bicicleta/invatam pt licenta, prin el, acum vreo 7-8 ani! Chiar l-am revazut acum cateva sapt, si am fost placut impresionata!
  Iar “Lumea copiilor”, un parc destul de “tanar” care se afla langa, e de-a dreptul demential! 🙂

  Sper sa te simti bine cu verisoara! 🙂

  • mixy December 3, 2012 at 9:03 am

   recomand și eu parcul Lumea copiilor (lângă Tineretului). Acolo ai ocazia să faci fitness gratis, asta dacă te lasă inima să te dai jos de pe bicicletă 😉

 • Post a comment

  Threaded commenting powered by interconnect/it code.