Îmi place să cred că sunt un părinte absolut normal, cu toate că faptele mele încearcă uneori să dovedească tuturor contrariul. Întâmplarea (sau poate altceva) face să cunosc o mulțime de persoane care au terminat facultatea de arhitectura. În anii trecuți i-am sugerat băiatului meu de vreo două ori să dea și el la aceeași facultate. Mi-a râs în nas, convins că nu i se potrivește absolut deloc domeniul. Am înghițit în sec și l-am lăsat să își aleagă singur calea, însă ideea cu facultatea de arhitectură nu m-a părăsit. Aseară mi-a trecut prin cap că aș putea să le sugerez pisicilor mele, dat fiind faptul că toate dau dovadă de talent când vine vorba despre proiectarea și construirea unor noi culcușuri menite să ofere căldură și să le ferească de pericole imaginare, toate se pricep la redecorarea interioarelor, toate sunt capabile să născocească noi modele de mobilier.

Sunt pisicile puțin cam puturoase și cam neascultătoare, dar am convingerea că facultatea de arhitectură ar scoate artistul din ele. Iar cei care vor îndrăzni să îmi pună la îndoială vorbele sunt invitați să viziteze palatul nostru, să observe cu ochii lor toate schimbările pe care felinele au avut grijă să le aducă interiorului. Să nu vă imaginați vreo clipă că este ușor să realizezi ceea ce au realizat ele. Miți, de exemplu, este cea care a dat startul. Sub gheruțele ei pricepute perdeaua fină ce atârna la geam a căpătat o nouă formă, total diferită de cea inițială. Era lucrată dintr-un material fin, transparent, iar din loc în loc avea aplicate crenguțe negre dintr-un puf ce amintea de catifea. Miți, cu imaginația ei bogată și cu talentul de a transforma totul după bunul plac, a considerat că interiorul casei ar arăta mult mai bine dacă perdeaua ar flutura sfâșiată, așa cum flutură toamna în vânt frunzele uscate.

Nici Pufi nu s-a lăsat mai prejos. Pare puțin mai timidă, însă talentul ei este incontestabil. A reușit în foarte scurt timp să dea o nouă formă canapelei, fotoliilor și chiar anumitor părți de mobilier. Ca urmare, m-am decis să le îndrum pe micuțe către facultatea de arhitectură, știut fiind faptul că talentul neșlefuit nu face uneori nici cât o ceapă degerată. Le va prinde bine să meargă câțiva ani la școală, să afle care sunt noile tendințe, să descopere noi tehnici de lucru, să își perfecționeze stilurile.

Dacă ați ajuns la momentul în care vă întrebați ce facultate să alegeți, aruncați-vă un ochi pe site-ul univstud.ro. Veți găsi acolo o mulțime de informații ajutătoare.

“UnivStud.ro te ajută să identifici opțiunile educaționale pe care sistemul de învățământ românesc, dar și din străinătate ți le oferă.

UnivStud.ro iți oferă informații gratuite privind oportunitățile de studiu, procesul de aplicare la facultățile care te interesează, procesul de admitere, dar și costurile studiilor.

Pe UnivStud.ro ai posibilitatea de a compara universitățile care prezintă interes în funcție de criteriile care sunt importante pentru tine.

UnivStud.ro te informează în fiecare zi oferindu-ți știri legate de workshop-uri, evenimente la care poți participa, oportunități de dezvoltare personală, dar și profesională.”