Faci bani din live-uri pe youtube?

Faci bani din live-uri pe youtube? Sunt anumite lucruri pe care nimeni nu ți le va spune. Cei mai mulți dintre creatorii de conținut nu le știu, iar cei care le știu preferă să le țină pentru ei. De ce? Probabil pentru că nu își dau seama că și alții au nevoie de asemenea informații. Poate pur și simplu din răutate, din teama că te vei îmbogăți datorită informațiilor primite de la ei.

Îmi fac eu datoria de onoare și îți povestesc pe scurt ce rol au live-urile pe youtube. Asculta aici varianta audio a textului Câți bani mi-a adus ultimul live. Merită să faci live după monetizarea canalului de youtube?:

 

 

Pe mine live-urile m-au ajutat să ajung la monetizare. Datorită lor și datorită celor care au fost alături de mine pe live am reușit să strâng repede cele 4000 de ore necesare monetizării. Le mulțumesc tuturor! Dar faci bani din live-uri pe youtube?

Faci bani din live-uri pe youtube?

Datorită live-urilor am cunoscut mai bine mulți oameni și m-am simțit/mă simt ca într-o familie frumoasă.

Am vrut să știu cum este după, așa că am dat drumul unui alt live. Trebuia să văd, cu ochii mei, dacă merită sau nu să mai fac live-ul după monetizarea canalului sau ar trebui să mă concentrez mai mult pe conținut de calitate. Iată datele, așa cum le-am cules din statistici:

În timpul live-ului am avut un maxim de 16 spectatori simultan. Live-ul a avut 2 ore și 55 de minute, cu o medie de vizionare de 20 de minute. În total, videoclipul are 207 vizionări, 43 de like-uri și 99 de comentarii. Pe chat au fost 841 de mesaje.

Ce a însemnat asta în banii primiți de la adsense youtube?

Nu știu din ce motiv, youtube a considerat în prima zi că este ceva în neregulă cu live-ul meu, așa că a limitat afișarea de reclame. Pentru cei care au canalul monetizat și știu cum arată acest lucru, țin să precizez că în statistici, la generarea de bani, semnul dolarului nu era verde, ci galben. A doua zi dolărelul a devenit verde, însă cam târziu pentru veniturile mele.

Probabil din acest motiv suma adunată a fost foarte mică, în ciuda faptului că tuturor le-au apărut reclame când au intrat pe live sau când au dat refresh paginii.

Ei bine, te rog așează-te pe un scaun și ține-te bine, căci urmează o știre de maximă importanță: Pentru cele aproape trei ore petrecute pe live, am primit fenomenala sumă de 0,06 lire sterline. De la terminarea live-ului și până în acest moment am mai strâns niște vizionări, așa că acum am 0,12 lire adunate la acest videoclip.

Nu întreb pe nimeni dacă e mult sau puțin, pentru că este deja clar că suma adunată este extrem de mică.

Dar întreb iar, deși unii vor avea impresia că s-au lămurit deja: Merită să faci live după monetizarea canalului de youtube?

În ciuda faptului că suma adunată este rușinos de mică, eu consider că există câteva motive serioase pentru care merită să faci live pe youtube chiar și după monetizarea canalului.

1.Live-urile te ajută să aduni în jurul tău o comunitate frumoasă. Îți cunoști mai bine prietenii și ei, la rândul lor, te cunosc pe tine. Atmosfera pe live poate fi pe cât de frumoasă îți dorești să fie, căci tu ești cel/cea care controlează totul. Nu te sfătuiesc să folosești funcția de moderator, chiar dacă apar oameni care îți cer asta. Din cauza funcției de moderator se pot isca animozități. Unii se vor supăra văzând că au fost excluși. Alții vor profita de funcția primită și vor face spam pe chat-ul tău.

Eu am ales să nu folosesc nici StreamYardul. Motivul e simplu: în vreme ce unii vor urca și vor discuta cu tine, ceilalți se vor plictisi pe chat, vor vorbi doar între ei, se vor simti poate nebăgați suficient în seamă și vor părăsi repede live-ul. Eu am preferat să fac în așa fel încât toți să se simtă egali în casa mea.

2. Live-urile te pot ajuta să îți mărești comunitatea. Nu știu de unde au apărut, însă eu la fiecare live am avut oameni noi, persoane pe care le vedeam pentru prima dată și care, de când mi-au descoperit canalul de youtube, mă și urmăresc de câte ori postez videoclipuri noi. Fiecare live mi-a adus cel puțin un abonat în plus, un om venit de bunăvoie, un om care a rămas alături de mine din pură plăcere.

3. Deși aduni o sumă de bani jenantă dacă ai canalul de youtube încă mic și prea puțini oameni vin cu tine pe live, poți avea alte avantaje. De exemplu, unul dintre live-urile tale ar putea să bubuie, după cum îmi place mie să spun. Adică printr-o minune să îți aducă deodată foarte mulți oameni noi, dacă youtube te recomandă suficient de bine. Asta ar însemna automat mai mulți bani adunați din reclame.

Ai putea primi donații de la urmăritorii tăi, dacă ai noroc ca printre ei să existe bogătași. O donație primită pe live de la cineva, oricât de mică ar fi ea, este mai valoroasă decât toți banii încasați într-o zi din vizionările obișnuite ale canalului, dacă ești la început de drum.

Faci bani din live-uri pe youtube? Oricum viața nu este numai despre bani.

În opinia mea, cel mai mare avantaj rămâne faptul că poți petrece o vreme alături de prietenii tăi, de comunitatea ta, de oamenii frumoși care au ales să îți rămână aproape și să te sprijine. De câte ori fac live, eu mă simt de parcă sunt împreună cu gașca mea la o petrecere și stăm de vorbă despre câte în lună și în stele. Ce poate fi mai frumos de atât?

Totuși, pentru că vreau ca monetizarea canalului meu de youtube să nu fi fost chiar degeaba și pentru că printre prietenii mei nu există deocamdată bogătași care să arunce cu bani în mine, voi face live-uri mai rar și mă voi concentra mai mult pe conținut. Mi-ar fi de mare ajutor dacă, de exemplu, ai avea plăcerea de a viziona sau chiar reviziona videoclipul Legenda păpădiei sau oricare alt videoclip de pe canalul meu.

Nu scapi de mine așa ușor. Plănuiesc să mai fac cel puțin un live până la sfârșitul lunii februarie.

Până atunci, îți stau oricând la dispoziție dacă ai întrebări sau nelămuriri legate de live-uri și de monetizare. Te voi ajuta cu drag în caz că dețin răspunsul. Dacă nu, voi încerca să îl aflu.

 

Eu îți mulțumesc din suflet pentru toată susținerea ta! Nu uita că mă ajută foarte, foarte mult orice like, orice comentariu, orice distribuire, la fel cum mă ajută dacă te abonezi și apeși clopoțelul, ca de câte ori postez noi videoclipuri să intri din notificarea trimisă de youtube.

Îți doresc o zi bună în continuare și… ne auzim curând.