Skip to main content

Facem sau nu economii când pregătim nunta?

Facem sau nu economii când pregătim nunta? Fiind un eveniment pe care fiecare îl doreşte irepetabil, e absolut normal să se caute în toate unicitatea, respectând în acelaşi timp tradiţia. Uşor de zis, greu de făcut, vor spune toţi cei care deja au trecut prin asta. În jurul nunţilor a fost dezvoltată o adevărată industrie: restaurantele se întrec în a pregăti cele mai reuşite locaţii, hainele mirilor pot costa o mică avere, preotul poate avea mai multe pretenţii decât cei de la starea civilă, buchetul miresei poate costa cât rochia. Este greşit ca mirii să caute soluţii pentru a cheltui mai puţin cu nunta? Este neapărat necesar să ne aliniem tendiţelor?

Dacă mireasa îşi poate cumpăra rochia dorită cu 5 euro, în loc de 500, e semn că se zgârceşte la propria nuntă? Dacă mirele se pricepe să facă invitaţii pentru nuntă şi alege să le personalizeze în loc să comande de la altii, e semn că face nunta doar pentru a intra în rândul lumii? Dacă buchetul miresei iese la fel de elegant (sau chiar mai elegant) cu flori cumpărate şi aranjate de miri, e vreo problemă? Dacă o maşină de făcut fum produce aproape acelaşi efect, e musai ca mirii să plătească o căruţă de bani pentru câteva minute în care să folosească moderna gheaţă carbonică?

Cârcotaşi vor exista mereu. Oricât s-ar strădui mirii, se ştie deja că nu vor putea mulţumi toţi invitaţii, că unora nu le va plăcea aranjamentul de pe masă, altora muzica sau friptura. Întotdeauna după o nuntă (sau chiar înainte) se vor auzi voci ale unor persoane revoltate de alegerile mirilor. Mulţi ştiu mai bine decât mirii câţi bani ar trebui cheltuiţi, pe ce anume şi de ce. Probabil din acest motiv multe perechi se bagă în datorii incredibil de mari, pe care nici măcar “darul” primit de la invitaţi nu le poate acoperi.

Facem sau nu economii când pregătim nunta? Iată o întrebare la care eu am răspuns deja printre rânduri. Mi-ar plăcea să aflu şi părerea cititorilor mei, mai ales dacă diferă de a mea.

Comments
 • Radu August 3, 2015 at 10:20 am

  🙂 Să înţeleg că ţi se însoară băiatul? 🙂

  • Vienela August 3, 2015 at 2:05 pm

   Nu, fac nunta niste prieteni tare dragi inimii mele.
   Sa inteleg ca nu vrei sa ne spui parerea ta? 🙂

 • Mihaela P August 3, 2015 at 1:47 pm

  Nunta mi-am organizat-o asa cum mi-am dorit chiar daca unele lucruri nu le-am putut controla. Eu am facut economii alegand o rochie la mana a doua chiar daca la inceput am dat o raita si prin magazine.
  Fiecare face cum vrea si cum poate, unii au sprijin, altii ba, unii o transforma in afacere, altii se axeaza stric pe eveniment, sa se simta bine.

  • Vienela August 3, 2015 at 2:07 pm

   Eh intotdeauna apar si chestii neprevazute. Uite, referitor la rochia de mireasa… Mie chiar mi se pare o nebunie sa dai 1000 de euro sau chiar mai mult pentru o rochie pe care o vei purta o singura zi, cum aud ca procedeaza multe fete/femei.
   Exact! Conteaza mult si bugetul, sprijinul pe care il ai sau nu din partea altora…

 • Dana Lalici August 4, 2015 at 5:03 am

  Parerea mea o stii in mod sigur, de pe blog. Dar hai sa o spun si aici,pentru posteritate. Rochia mea de mireasa a costat sub 300 de lei, buchetele si lumanarile, marturiile si cardurile de masa le-am facut singurica, deci…quot erat, demonstrandum! 😉

 • Vero August 4, 2015 at 7:12 am

  Eu am avut rochie de mireasă lucrată de o mătuşă. Nu mai ţin bine minte, dar parcă bucheţelul mi l-a făcut tot ea. Voalul a fost la “mâna a doua”, luat de la o colegă de serviciu.
  Invitaţiile le-am făcut la telefon sau prin viu grai.
  A fost o nuntă mică (cu puţini invitaţi), cu petrecerea organizată în casa surorilor mamei. Ţin minte că am cumpărat carnea pentru fripturi de la “cantina partidului” (a fost în ’83).
  Cred că nu e nevoie să mai spun şi altceva.

  • Vienela August 4, 2015 at 4:11 pm

   Se pare ca “cine se aseamana se aduna”. 🙂
   Iti multumesc mult!

 • Nicu August 5, 2015 at 11:21 am

  Nunta nu am facut inca, dar nu cred ca e o idee buna sa arunci cu banii doar asa, de fite, daca poti face acelasi lucru cu bani putini.

  • Vienela August 5, 2015 at 11:47 am

   Daca ar gandi toti ca noi, ar da firmele faliment. 😀

 • Post a comment

  Threaded commenting powered by interconnect/it code.